|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:23 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Докато се карате тука за проклетите фъшкии и кой къде да ги пуши в парламента на първо четене е одобрен за ЗИП турския и циганския... Вече е публикуван и в страницата на МОН... А честито... http://minedu.government.bg/top_menu/ge ... _programs/
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Юни 03, 2013 1:41 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Аз не виждам проблем в това да се учи турски в училище, даже го одобрявам. Не можем да си затваряме очите за наличието на турско и циганско малцинство (или мнозинство в някои райони). Важното е обаче да се изисква задължително добро владеене на български, което към момента не виждам да се случва (въпреки държавните образователни стандарти).
От друга страна на какъв турски език ще ги учат: на "майчин" или "литературен", щото двата доста се различават. "Майчиния" не виждам как ще им се преподава, защото няма стандартизиран "майчин турски език", а и смисъл не виждам, те си го знаят. А "литературния/официалния" турски...
Освен това не мога да си предтсвя как държавата ще гарантира осигуряването на учители по съответните предмети за ЦЯЛАТА страна. Освен това те трябва да имат съответната диплома. Колко "циганисти" годишно завършват в България ?
_________________ Хайде де!
|
| Пон Юни 03, 2013 2:04 pm |
|
 |
|
nik
|
е то това се очакваше... с 4 години закъсня но в момента в който се видя новото правителство плана се очакваше да влезе отново в действие... но темата не е много по различна... пак налгеци, и ако няма отпор тази година - задължително избираеми, догодина - задължителни без избор...
|
| Пон Юни 03, 2013 5:25 pm |
|
 |
|
741
|
Това с одобрения закон на първо четене е новина от миналото лято: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1411192Тези дни някой я изрови и я пусна из мрежата и на стадото толкоз му трябваше 
|
| Пон Юни 03, 2013 5:41 pm |
|
 |
|
Koleto
|
Абе то ясно че не е от сега... еле па ако се загледаш в датите на пдф-ите - те са още от 2009... Ама аз така малко да разклоня темата за цигарите... 
|
| Пон Юни 03, 2013 7:25 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Пон Юни 03, 2013 9:11 pm |
|
 |
|
relsys
|
Мдаааа.... ама тук много хора разправяха как нямало значение.... ама сега не се обаждат, а е очевидно с какви глупости се занимава това правителство от самото си начало.... представете си какво ще е след 4 години... ами дано има нови избори....
|
| Пон Юни 03, 2013 10:13 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе relsys че има разлика има.
В това какво пишат по медиите.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Юни 03, 2013 10:24 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ще ми се да си прав, ама май въобще не е така, за съжаление...
|
| Пон Юни 03, 2013 10:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Аз нямам проблеми с товакоето прави правителството,нека дамине време и ще видим какво ще стане, за 5 дена нищо не може да се каже, нека минат 3-4 месеца пък ще видим. Дали ще се изучава турски в училище не знам, ако питаш мен от една страна не ми харесва, но от друга страна ако вмомента говоря турски ще ми е по лесно, турция е сериозен производител и ни е на една ръка разстояние, имат качествени стоки на добри цени, говоря кабели, тръби, изобщо стомана .... а и текстила им не е никак лош въпреки че аз с това нямам нищо общо. При мен даже е още по зле, и баба ми и пра-баба ми говореха турски, все пак съм от Шумен, но на това време аз бях твърде националистически настроен за да взема да го науча. По меинтересува как ще действат данъчните и полицията, как ще се движат държавните поръчки,дали държавата ще си плаща задълженията и дали ще спре намесата в частният сектор, имам надежда на база предишен опит че ще има промяна, всяко нещо си влачи и негативите, това е ясно от самото начало.
|
| Пон Юни 03, 2013 10:53 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ами айде коментирай разликите от днешната новина, че щели подслушварите да ги вадят в отделно министерство. Освен дето по тоя начин ще продължат да увеличават милиционерския бюджет - ама на МВР няма да го вдигат, видите ли, или не много - къде е разликата. (Забележи, че разните им вътремафиотски борби които непрекъснато личат и се свеждат до това кой род какво да захапе не ги броя за "разлика"). Просто четейки медиите се опитай да не реагираш пряко както очакват от тебе, задавай си въпроса не "какво ми казва тая публикация" а "защо са направили тая публикация".
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юни 04, 2013 9:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Нека почакаме, това с полицията е ясно, естествено че е реваншизъм и така трябва да бъде, ако бяха свестни хора нямаше да ги махат защото нямаше да се водят по акъла на боко и компания. 4 години полицията бе инструмент за репресия на бизнеса, естествено и на бизнеса на сега власт имащите, който е съгрешил сега ще си го отнесе, това само може да ме радва. Преди никога полицията не е била чак в такава услуга на правителството, най-малко заради вътрешно партийните боричкания, дори и само с това БСП са много по добре от ГЕРБ защото там си е еднолична диктатура, съответно ресурса се позлва много по ефективно, ама не и полезно за държавата или бизнеса.
|
| Вто Юни 04, 2013 9:58 pm |
|
 |
|
tgi
|
Тони, смисълът на моя пост е, че няма реваншизъм а само приказки за публиката за такъв. И тук-таме някого може и да гръмнат за да им повярваме на приказката.
Фактът остава, ново министерство на подслушването което ще изхранваме с още пари, тия за милиционерите в досегашния им вид да не мислиш, че ще намалеят. Пак ще служи на все същата мафия-държава.
Интересното е, че не помня въобще някога да са гръмнали истински някого, явно имат проблем с т.нар. "burnable assets". То и не само те де, всички го имат сякаш. Явно им е много важно хората им ("служителите", както се наричат помежду си) да имат вяра, че няма да бъдат похарчени, изглежда опасността да им се срути цялата постройка е много по-голяма отколкото изглежда на не особено заинтересования поглед отстрани.
|
| Вто Юни 04, 2013 11:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Реваншизъм, че има - има. Това са си вътрешни борби в ченгеджийницата.
Ама както казах - при избор между лайна и говна, все ми е тая кое ще ядем.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 05, 2013 10:12 am |
|
 |
|
Koleto
|
Като заговорихте за лайна:
Вървял си Волен Сидеров по улицата и едно лайно му подвикнало: -Ей,ибрик! -Аз не съм ибрик.Аз съм патриот-отвърнал сърдито В.С. -То и аз бях торта "Гараш",ама на...
|
| Сря Юни 05, 2013 10:22 am |
|
|