Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Преди не е било така, или не точно така. В крайна сметка всичко е въпрос наизбор, защо мислиш че сегашното прилагане на ограничението е по успешно от прилагането му преди ? Има ясни и лесни начини за контрол, като направиш глобата 100 хил, всеки ще се замисли дали да сложи табелка непушачи а да позволява да се пуши.
Друго което следва да се направи и това ще рефлектира не само в-у цигарите, слагат ти глоба 100 хил., нямаш пари да я платиш в рамките на месец два, ОК лошо няма, отиваш в каторгата и си ги изработваш, ако отнема 5 години ще си 5 години, ако 20 ..20 .. доказано работещ вариант. Това разбира се е свързано и с нещо друго, произтичащите злоупотреби с това, ето защо следва да има и поне доживотен затвор, според мен обесване на площада за длъждностни лица злоупотребили с положение .. само дето това с бесенето няма да стане, но затвора е съвсем реален. Задължително ако престъплението за едно нещо на обикновен човек е да речем Х, това на длъждностно лице следва да е 5Х, единствено така може по нашите ширини.

Съб Юни 01, 2013 8:52 pm
Профил

nik написа:
тони, евала ако само такива хора срещаш и не ти се налага да търпиш наглеци постоянно....

Мне не срещам само такива , но наглеца е наглец ако го оставиш да бъде такъв. Днес примерно един беше спрял с кайена си на целия тротоар и всички го заобикаляха .. да ама не, дреме ми на шапката дали е в каейн или в ламборджини, аз не го заобиколих а го накарх да се премести. Та наглеците са нагли ако ги оставяш да са нагли, и аз мога да се возя в кайен и да запаша джилязо, така е със всичко.
А като споменаваш вонята, то вонята на цигари е ОК, ама я ми кажи с тия дето или не са чували че има нещо като баня, нито нещо като парфюм, те това ме дразни много повече от миризмата на цигари, и какво да правим с тия, може би да забраним да се излиза без да се къпеш ... или нещо друго ... не става нали?

Съб Юни 01, 2013 9:01 pm
Профил

еми не знам... сапунчета да им раздаваме на едните, на другите скафандри да си димят вътре... знам ли, трябва да се противодейства някак.....
иначе дойде и ти на мойта... оставиш ли наглеца да му мине наглостта, става все по нагъл... за това яко отпор на такива...

Съб Юни 01, 2013 9:30 pm
Профил

Да бе nik, за това съм съгласен, но отпора не е забрана, отпора е отстояване на позицията. Ако заведението за непушачи а някой пуши отиваш и му казваш. Защото какво променя тая забрана, нищо реално, всъщност едно, там където с епуши и сега се пуши, но никой не инвестира във вентилация вече, нима това е по-добре ? В момент аимадоста заведения, кои са полу открити, кои само нямат таван, ли по скоро те имат, но той е ефирен, но това вече е открита градина .. абе ... хората намират начин да заобикалят, наглетците все така си пушат .. нещата са по зле защото няма и вентилация.

Съб Юни 01, 2013 9:41 pm
Профил

странното е че само българите са най големите тарикати и се чудят как да заобикалят... в англия например е забранено да се пуши на публични места, никой не възразява, дори заклетите пушачи които мръзнат зимата навън заради един фас.... студено му е ама си знае че е тъпо това което прави и дори не се опитва да пали вътре
а иначе за публично място се смята дори под навесчето на спирката където е открито от 3 страни... ако запалиш под навесчето и те видят - веднага глоба, хвърлен фас на земята - глоба (70 паунда май беше не знам)
може да ти се размине повечето пъти ама като ти се съберат едни цифри почваш да се чудиш дали да не вземеш да влезеш в правия път....

Съб Юни 01, 2013 9:55 pm
Профил

Ами мен лично не ме интересуват другите, ето затова ми харесва България, все още няма мого безсмислени ограничения, въпреки че и тук започват да се появяват, но няма лошо, има и други места по света където няма, пък англичани германици и др като им харесва така да си живеят така.

Съб Юни 01, 2013 10:15 pm
Профил

CarBeta написа:
Пушача имал право да пуши, че кой му го оспорва това право? Нека си пуши. Той си е взел някакво решение и си го защитава. Няма лошо. Но аз съм нетолерантен защото отказвам да понасям, солидарно с него, последствията от неговото решение. Ако предявя някаква претенция ставам краен, вманячен, нетолерантен, болен мозък и т.н. И накрая ми остава да избера дали да търпя "правото" на пушача или да стана и да си тръгна. Ма те пушачите много специални били бе ! :prayer: Нека ме опровергае някой наркоман ако не съм разбрал правилно позицията му!

Правото на пушене е точно това - ти ставаш и си тръгваш без да мърмориш. Както и правото на непушача означава че евентуалните мераклии да пушат трябва да излязат.
Очевидно двете права не могат да се упражняват в едно и също помещение, затова и се ограничават териториално. Ако искаш да се уважава твоята територия трябва и ти да уважаваш чуждата. Това важи и за двете страни разбира се.
Цитат:
Въпросът ми към пушачите и защитниците им е:
Какво искате всъщност? Щото ако искате някой да ви търпи помията не сте познали.

всички искаме едно и също, ама не става... Но един справедлив закон би бил добро начало. Всяка жаба да си знае гьола.

Съб Юни 01, 2013 10:29 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Иииии то това опасна тема се оказа ...

Голямата драма е, че някои твърде погрешно мислят пушенето за право,
а няма начин обгазяването на други лица да се приеме за законно право.
Прието е, че дишането, водата и храната са толкова основни права за всеки човек,
че дори и най-провинилите се престъпници, арестанти или военнопленници
не бива да бъдат лишавани от трите неща. В противен случай става дума за изтезание.

Цигарения дим съдържа Х-стотин химични съставки, като върху всеки организъм
могат да имат различно действие. "Дозата прави отровата", като не е работа
на пушачите да определят дозата, при която за околните "става отровата".
Както никой не намира за странно повечето лекарства да се изписват от аптеката
след консултация с лекар, така не би трябвало да се намира за странен и контролът,
а при нужда и забраната върху обгазяването на други лица с цигарен дим.
Никой в ясно съзнание не пие хапчета, без изобщо да се интересува какво съдържат,
но пък някои пушачи нямат притеснение да вкарват всевъзможни химични съставки
в гърлата на околните, примерно заради вярата си в такива пълни глупости:
tgi написа:
...пушенето вреди ***САМО*** на пушача.

Съб Юни 01, 2013 10:33 pm
Профил

Private написа:
ToHu написа:
Иииии то това опасна тема се оказа ...

Голямата драма е, че някои твърде погрешно мислят пушенето за право,
а няма начин обгазяването на други лица да се приеме за законно право.
Прието е, че дишането, водата и храната са толкова основни права за всеки човек,
че дори и най-провинилите се престъпници, арестанти или военнопленници
не бива да бъдат лишавани от трите неща. В противен случай става дума за изтезание.

Цигарения дим съдържа Х-стотин химични съставки, като върху всеки организъм
могат да имат различно действие. "Дозата прави отровата", като не е работа
на пушачите да определят дозата, при която за околните "става отровата".
Както никой не намира за странно повечето лекарства да се изписват от аптеката
след консултация с лекар, така не би трябвало да се намира за странен и контролът
върху обгазяването на други лица с цигарен дим.
Никой в ясно съзнание не пие хапчета, без изобщо да се интересува какво съдържат,
но пък някои пушачи нямат притеснение да вкарват всевъзможни химични съставки
в гърлата на околните, примерно заради вярата си в такива пълни глупости:
tgi написа:

То и никой не може да накара насила непушач да влезе в заведение за пушачи. Но виж обратното - да накарат пушач да влезе в заведение за непушачи е факт - към момента други заведения няма.

На едното му се казва избор, на другото принуда. И то принуда, от която ефекта е нулев. Върху здравето и на пушачите и на непушачите ще има доста по-добър ефект миенето на улиците всяка седмица и затягането на режима при ГТП на автомобилите по отношение на вредни емисии например.

Проблема е в двуличието - като искат да не се пуши, да забранят цигарите тотално, и за продаване и за производство. Сигурно има защо да не го рпавят, не мислите ли? :)

Съб Юни 01, 2013 10:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Private написа:
... примерно заради вярата си в такива пълни глупости:
tgi написа:

Сигурно отдавна знаеш, че и пет живота няма да ти стигнат да си напълниш главата
до степен да даваш оценки като глупости или неглупости на доста от постващите тук,
и мене в това число, ама да кажеш. Фактите са си факти и ти също би могъл
да ги разбереш в случая, съвсем проста количествена сметка е - що се пънеш
да повтаряш като папагал каквото си чул вчера по радиото да те пита човек.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 01, 2013 10:47 pm
Профил WWW

nik написа:
странното е че само българите са най големите тарикати и се чудят как да заобикалят... в англия например е забранено да се пуши на публични места, никой не възразява, дори заклетите пушачи които мръзнат зимата навън заради един фас.... студено му е ама си знае че е тъпо това което прави и дори не се опитва да пали вътре
а иначе за публично място се смята дори под навесчето на спирката където е открито от 3 страни... ако запалиш под навесчето и те видят - веднага глоба, хвърлен фас на земята - глоба (70 паунда май беше не знам)
може да ти се размине повечето пъти ама като ти се съберат едни цифри почваш да се чудиш дали да не вземеш да влезеш в правия път....

Кое му е странното бе? Аз поне в 10 поста обяснявам какви са английските закони и какъв е нашия.
Писна ми вече, за вас не знам...

Съб Юни 01, 2013 10:51 pm
Профил
Аватар

Тая тема за пореден път показва, че част от хората не са в състояние да погледнат проблема отстрани, безпристрастно. Казано иначе, дали дадено решение, в случая налагането или премахването на някаква забрана е правилно по принцип.

Друг е въпросът, че четейки темата безпристрастно, се набива как тематиката е поредното много добро попадение в стил, рилски спортист/миньор павликени, пик/атмел, интел/амд, червени прашки/ултравиолетови биксерки и т.н.
Готиното на конкретната спорна тематика е, че е обществено ангажираща. В нея вземат участие не само феновете на някоя от изброените по-горе групи, а преобладаващата част всички тях.

Въпросът за 1 мегабайт долара е: какво се джурка в държавата докато вниманието на обществото е ангажирано с тютюнопушенето? :D

Личното ми мнение по темата е, че такива забрани са неправилни. Мнението ми се припокрива с това на Миро и Тони.

Също така намирам за меко казано подигравателен начинът по който бяха въведени рестрикциите. Да припомня на хората с къса памет:
- първа стъпка - разделяне на помещенията на зали за пушачи и непушачи и изграждане на адекватна вентилация. Последното костваше едни прилични суми на част от собствениците на заведения
- втора стъпка - забранява се пушенето.
Въпросът е - защо след пълната забрана за пушене в заведенията въпросните вентилационни системи не бяха монтирани в местата за монтаж на вентилационни системи на чиновниците измислили цялото това безобразие? :D

Мненията ми в темата могат да се приемат като казани от човек, на който му е през куротрона дали ще се пуши в заведенията. Устройвате ме и двата варианта.

Нед Юни 02, 2013 12:22 am
Профил

Пък аз съм си вкъщи и 'щото искам ще си запаля свит в хартия тутун, на единия край на който има огин, а на другия будала ... опа, я съм будалата значи? И после ще се наспя. Та след като така подробно ви описах какво мисля да направя, що не спрете да се дерете за тия цигари? Вземете да разберете, че от дращене по форумите нищо няма да промените - нито мнението на съфорумец, който не пуши да приеме, че не всички искат да живеят вечно, а да си направят кефа, нито ще спрете простак да пуши до надписа "Пушенето забранено!" или да започне да си хвърля боклука в коша. Не до него.
Всичко, което ще се случи с тази забрана, както винаги - и не само у нас, ще се мъти докато някому е изгодно или ще се приключи, когато някой плати достатъчно на някой, който иска да вземе. Пък вие продължавайте да посписват тук, може пък да се засили усещането, че нещо зависи от вас. Овцете са си овце, може от тук да се започне, преди да решите проблема с пушенето?
А на културните хора не им трябват забрани, за да се съобразят, нито на разбраните хора им трябва (закони) да се месят в живота на инакомислещите.
Ама айде да не ви развалям спора, че тая врява отдавна трябваше да се изнесе в отделна тема, тук вече се затлачи.

Нед Юни 02, 2013 1:09 am
Профил WWW

Изразяването на мнение и отстояването на теза не бих го нарекъл точно овцедушие но както и да е, за мен лично дали се защитава мнението тук във форума или някъде другаде е едно и съсщо, човек който не иска да отстоява мнението си тук, няма да го отстоява никъде. Също така дискусията има и една друга страна, която май ти убягва, въпреки че много често не се случва, но в определени случаи хората променят мнението си, току виж в процеса на дискусия някой изложил факти които ме убедят че такава забрана следва да има. Аз примерно мога да защитавам една теза докрай с цената на всичко, но края може да се окаже това че съм разбрал че тезата която отстоявам е грешна, не виждам нищо лошо в това.
Иначе аз както много пъти съм писал нямам никакви проблеми с забрани ограничения и др, подобни, типично по нашенски ми е през оная работа, не искам тук нищо да променям. Нито някой ще ми влезе в офиса да ме глобява, нито пък ако влезе аз ще го оставя да ме глоби, а ако пък вземе да ме глоби ще платя ама някой друг път .... отделно че аз съм непушач и винаги съм бил, и точно по тоя въпрос ми е все тая, както писах отстоявам принципи, а именно не може да с еограничават свободите ако неправата. По същия начин може да се забрани срането между 9-18 часа ... никой не ви забранява да серете, просто няма да серете между 9 и 18 ...

Нед Юни 02, 2013 1:22 am
Профил

ToHu написа:
Изразяването на мнение и отстояването на теза не бих го нарекъл точно овцедушие но както и да е, за мен лично дали се защитава мнението тук във форума или някъде другаде е едно и съсщо, човек който не иска да отстоява мнението си тук, няма да го отстоява никъде.

Изразяването на мнение не е овцедушие, не си ме разбрал, но САМО изразяването му е. А то по форумите това се прави - изразява се мнение и се хвърля пяна ;)
Колкото до дискусията и резултатите от нея - честно, от доста време чета тук, не съм видял някой да си е променил мнението за нещо съществено от тук. Не и ако нещото не мине през този някого, тогава може.
И това, че тук някой не се впуска в надплюването с пълна сила мислиш ли, че действително няма да отстоява правото/мнението си за нещо? Мааалко е пресилено това, малко.

Нед Юни 02, 2013 2:53 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 1080  Следваща