|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:45 pm
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Още не е дошъл в клуба като го гледам  . Като разбере, че и след тези 4 или колкото са години ако няма драматични събития (които може да са такива, че да ги искаме или такива дето никак да не ги искаме...) каквото и да бъде "избрано" пак ще има същите основания за интерес към БГ "политиката", вече ще е при нас. То аз съм по-отскоро, някъде от 15-ина години само, в началото доста давах ухо и се опитвах да отсея кой ченге кой не, наивна му работа.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 29, 2013 11:45 am |
|
 |
|
tgi
|
http://dnes.dir.bg/news/energetika-dkevr-14014619?nt=6глей ги, още не са се изгласували и обявиха, че цените на тоците няма как да не идат нагоре. Енергетика на загуба, ей това е то патент, баси умрялата "държава".
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 29, 2013 11:49 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Колко боклука храним в администрацията и пак се налага някой от вън, за един месец, да стигне до верните изводи вместо нас? Както казва един комшия "Не се обиждайте, ама тука всички май с конкурс сме избирани...". Един нормален човек да има по-нависоко, да свежда информация (примерно - нещата в енергетиката които лъснаха в последните месеци). Да превърне в практика повелята за прозрачност на управлението. Това ще стигне на разумните хора да си направят изводите. Или няма в цялата държава един такъв, или толкова добре ни боядисват че не можем да си изберем такъв. Такъв президент ни трябва, ама кой ще го пусне такъв там? Като дойде демокрацията си мислех - ей го, превеждаме законите на една нормална държава, подобна на нас, и това е! Няма какво да мислим нови, намираме си едни добри (от доставчик с реноме) и сме готови. Без бъгове и алфа версии. Не стана. После като влязохме в евросъюза си мислех че работата ще стане - управниците ще се усмирят заради контрола отгоре, ще има идентични правила. Пак не стана. Почвам да прегръщам идеята че без един хубав, изначален, ледено студен, удължен по време хардуерен ресет (с яко обезточване) няма да стане.
|
| Сря Май 29, 2013 12:55 pm |
|
 |
|
tgi
|
А и тук всички имащи отношение виждат очевидното, просто интересът им е да си опазят хранилката.
|
| Сря Май 29, 2013 1:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
как виждате депутатите да приемат: - ограничение в правото да гласуват само тези, които са платили данъци последната година - електронно гласуване - изчистване на избирателните списъци - преференциален вот (предпочитание от кандидатската листа) - 50% мажоритарен елемент - смяна на метода за разпределение на мандати
и веднага след това избори. колко ли от сегашните търтеи ще са вътре пак?
|
| Сря Май 29, 2013 3:51 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Чудесна идея, но без "лустрация" и както @tgi предлага закон за амнистия на ченгеджиите - пак няма да стане.
|
| Сря Май 29, 2013 5:16 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми те хората не спучайно са измислили израза "first things first"  Тука има да проумяваме смисъла му още десетилетия (оптимист съм си : D ) Идеята за амнистията не е моя, някъде 89-та Владимир Костов я повтаряше всеки ден по Свободна Европа - докато един ден спря и повече не я чух от него...(или от някой друг). Колко морков и колко тояга им е струвало да го накарат можем само да гадаем.
|
| Сря Май 29, 2013 5:48 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми тя лустрацията, трябваше да се случи още 89-та. Ама не, в БГ заложихме на "плавния" преход. И даже в конституцията забранихме лустрацията... Сега вече и да лустрираш и да не лустрираш, все тая. Те ченгетата са си нароили ченгенца... И ако се прегледа дървовидната структура, ще се окажем малко като в оня филм - роднина, милиционер, роднина, милиционер. И като приемем, че от тия дето не са с ДС в дървото, едва ли повече от 10% стават за политици и половината от тях вече са напуснали страната, а останалите си имат бизнес и с политика не им се занимава... и то кво? П.С. Дотук се очертаха преоритетите на това правителство както следва: 1. Връщане на цигарената воня в заведенията. 2. Рестарт на Белене. 3. Офшорките продължават да бъдат толерирани при държавни поръчки. 4. Парите на държавата ще продължават да си ги държат при Ц.Василев. 5. Ликвидиране на ГДБОП, щото там явно конците им се изплъзват. Поне това е което са лансирали досега. За работни места, повишаване на доходи, евтиния ток, майчинските и т.н., като му дойде времето, демек друг път  Въобще, много показателно е какво е първото което излезна от парламента като заявка - премахване на ограниченията за пушене. Бахти проблема, та с него се захванаха.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 29, 2013 6:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това пък е баси и цирка - за най-лесното нещо да се вдига толкова врява. Забранява се пушенето на обществени места и точка. Какви са тия глупости падал бизнеса, качвало се незнам си какво. Тези, дето пушат ще спрат да ходят по ресторанти като е забранено пушенето ли  ? Баси и смешката. Как въобще може да се отделя такова внимание и толкова време на глупост като това. Иначе да са ви честити новите-стари ченгета-комунисти  . Въртят ви там от квадратен та на триъгълен вече 20+ години. Как въобще са останали още толкова мислещи хора в БГ, при положение че границите вече са отворени, ей това не мога аз да се начудя  .
|
| Сря Май 29, 2013 6:26 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Факт е, че от както въведоха забраната за пушене по заведенията лично аз рязко намалих ходенето си по такива - а особенно ми бе приятно да си пия уиски на бара захапал цигара ... Не, че ще изпуша много, 2-3, айде и няма да изпия много - 100 грама ми е нормалното питие, т.е. голям оборот няма да им направя, обаче 2-3 пъти в седмицата ще го направя. И явно и други като мен го мислеха, щото хора имаше. Въведоха забраната - е, не ми се ходи, не ми е сладко да пуша навън, а и не ми е сладко да пия без цигара. И готово - я седна на заведение 1 в седмицата, я не. Какво стана - моя принос в бюджета на разни заведения падна под 30% от някогашния. Вярно, и почти не пуша сега, факт, здравословно е. Ама заведенията пуснаха кепенците, щото многото такива като мен оставяхе по нещо и редовно, сега на какво, големите компании в петък/събота ли да разчитат? Които не са затворили - търсят друга клиентела, а то такава се оказва е малко. Не казвам, че трябва да се разреши отново пушенето, не, но определено доводите не са глупост - точно си е реален удара по заведенията.
|
| Сря Май 29, 2013 7:45 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Курешкарски обобщи приоритетите на правителството с гениТалната мисъл: Всеки да направи каквото може, пък да става каквото ще ! . А когато дойде зимъска и студа забръска ? БСП не се ли сещат с какви сопи ще ги гонят в парламента и ще бягат като елени лопатари както и Жорж Ганчев не е бягал. Намирисва ми от сега на як кьотек.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Май 29, 2013 7:48 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Сега като сметнах, се оказа, че съм тутунджия от 44 лета. И въпреки това, подкрепям преобладаващото мнение тук. Всичко Мара втасала, та остана тютюнопушенето в заведенията да се коментира.
|
| Сря Май 29, 2013 8:29 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Стига бре, плашиш ме! По колко ги палиш на ден? То след 44 години баирите как ги катериш, ако ги катериш изобщо де (с такова впечатление съм) ?
|
| Сря Май 29, 2013 9:03 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Бия те! Имам 3 години тютюнджийски стаж повече от теб! 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Май 29, 2013 9:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Как се оправят тогава заведенията тук, като никъде не се пуши? То не може да построиш кръчма до кръчмата до кръчмата и да искаш да са все пълни  . Здравето на хората е много по-важно от това колко са пълни кръчмите, защото за него заминават милиарди. Държа да се отбележи, че това го казвам като човек, който до преди 8 г. пушеше по 2 кутии цигари на ден в продължение на 17 г. и след като ги отказах никога не ми е пречило нито да си пия сутрин кафето без цигара, нито пък вечер питието  . Тенденция в целия свят е да се увеличават забраните за пушене и да намалява самото пушене, отделно това са и европейски дериктиви и не ми е много ясно как може в БГ да ги пренебрегнат и да разрешат пак пушенето. И това пък да го направи лява партия, които по принцип си падат по такива забрани вече пък въобще не мога да го схвана. Явно в БГ нещата са все наопаки  .
|
| Сря Май 29, 2013 10:30 pm |
|
|