|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
 Re: Новини от страната
Това за селата аз го разправям от много време. Тук в североизточна България имаше едно изследване, че като изключиш областните градове само 7% от учениците са българчета. Дори и по селата край морето, където живеят млади хора е така. Просто си возят децата всеки ден до големия град, защото селските училища не стават. Това изледване беше още по времето на тройната коалиция, сега вероятно е по-зле. Просто такава ни е политиката на държавата. Училища, болници, всичко се закрива. Или се плаща на брой ученици/пациенти и тъй като те са малко тия заведения стават нерентабилни, съответни лоши условия, ниски заплати... Просто не се мисли за последствията. Имам много познати земеделци и животновъди и всички се оплакват че няма хора, поне не и такива дето могат да вършат работа. Нещата са зле и това е дълга тема. Но НЯМА връзка с майчинските. Докато мислите само как да преебете циганите вие също ще сте зле. Да, има проблеми с циганите и ако искате може всички да помислим как да бъдат намалени. Но когато мислим за майчинските да мислим преди всичко как може да се помогне на майките, а не как може да се попречи на циганите. Същия го ядем с комунистите, 20-30 години мислим как да ги преебем, а ние се оказваме натаковани.. Нека да престанем да мислим за Вуте!
|
| Нед Май 26, 2013 4:05 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Лесно и бързо може да се повиши раждаемостта. Спира се телевизията и интернет-а, може и ток-а. И ще видите как ще се вдигне раждаемостта. 
|
| Нед Май 26, 2013 4:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
И като допълнение се затварят границите,пари да се опъва нов кльон няма, но може да се минира сравнително евтино е. ...
|
| Нед Май 26, 2013 4:46 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Вие изкарахте,че българските жени няма кой да ги такова и за това няма деца.Държавата може с нищожна сума-1милион лв. примерно да увеличи раждаемоста с 100 хиляди и нагоре деца за по-малко от година.Само трябва да поръча за тази сума партида дефектни/пробити дюрекси и да ги пусне в магазинната мрежа на прИмоция!Няма мое,няма твое всичко е Берое! 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Нед Май 26, 2013 9:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами може просто да се забранят за внос, както презервативи така и противозачатъчни.
|
| Нед Май 26, 2013 9:30 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Решение по проблема през погледа на кандидат управляващите - http://dnes.dir.bg/news/oresharski-izbori-2013-13999136?nt=4
|
| Нед Май 26, 2013 10:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
E .. то това е в устата на всички, всеки ще го каже ... виж сега, управление каквото ни се иска няма да си намерим, освен ако сами не направим нещо по въпроса, под нещо разбирам бунт, масови разстрели и въвеждане на диктатура .. виждам че повечето сте съвестни хора затова ще ви улесня, мен дядо боже ме е създал без този недостатък та мога да стана един малък диктатор 
|
| Нед Май 26, 2013 11:04 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Подкрепям, малко ме притеснява как ще реагират хевропейските филантропи и дали няма да ни цъфнат хамерикански умиротворители. Вариант е да се действа бързо...
|
| Нед Май 26, 2013 11:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аааа определено, това е единстения вариант, преди да се усетят да няма вече какво да направят и всичко да е приключило, всички да са щастливи и да няма кого да умиротворяват, иначе сме дали фира .. е няма да бесим политици по площадите, ще трябва да го правим някъде на скришно .. а бай мангал ... нали искат да ги интегрираме, съвсем по европейски ще ги интегрираме ... в стената на някой язовир примерно.
|
| Пон Май 27, 2013 1:00 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Сещам се само за две знакови фигури от тъмния преход на БГ с цигански произход - Киро Японеца и Цар Киро. Ама се сещам барем за 2 страници писане имена на чисти етнически "българи", дето могат да се запишат с големи черни букви като разсипниците на съвременна България.
Пък вие си търсете проблема при циганите. Те са следствие, а не проблем. Това е като да си обърнете дома на кочина и да се чудите що са се появили хлебарки.
Седнали да регулират етническия фактор с административни мерки. Ебати смеха.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 27, 2013 9:19 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Защо да регулираме етническия фактор? Искаме да стимулираме създаването на "пчелички", а не на "търтеи" - при това без значение каква е етническата им принадлежност. Какво лошо има циганите да са мнозинство и да "издържат" българите? Само дето за момента процента на търтеите в циганския етнос е доста по-голям от процента на търтеите в българския етнос, а и като цяло общия процент на търтеите е относително голям.
Мерките които трябва да се вземат трябва да подпомагат пчеличките да раждат и отглеждат пчелички.
Като за начало - когато пчеличката майка иска да работи и да отглежда малки пчелички - трябва да и се създадат условия за това. Като започнем от най-малките -осигуряване с предимство детска градина (читава) на работещите родители. Създаване на облекчения за работодатели наемащи на работа майки на деца да кажем до 6 годишна възраст. Най-малкото например в случай на болнични заради децата- и първите дни от болничния да се поемат от държавата. Отделно да има някакви санкции за детските градини в случай на често разболяване на децата ... (тук вече нямам достатъчни инфо и не знам дали идеята е разумна).
Отделно да се създадат предпоставки работодателите да предпочитат да наемат такива служителки - примерно с облекчени данъци и намалена осигурителна тежест за работничките (частта от осигуровките, която работодателя трябва да плаща за тези служителки). СИгурно може да се измислят и други ...
Някакъв вид транспорт на децата от дома до детските градини, или пък съобразяване на работно време на майките (или на татковците) и това на детските градини (например удължено за детските градини).
Ето едни може би работещи административни (и финансови) мерки, които биха довели до регулиране на етническия фактор.
Отделно - въпросите с училищата и нивото на образование което те дават - вече го зачекнахте. Лошото образование - генерира със сигурност търтеи (хора без необходимите знания и умения -неспособни да си намерят работа).
( Само за инфо - детските не са по 30лв. Примерно детските за моите деца са по 52.50 лв. на дете. Като пример - само за памперси на двете деца месечно отиват около 150 лв. За адаптираното мляко, кашите и пюретата да не говорим)
|
| Пон Май 27, 2013 10:55 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
От местата без петрол, бягат като дявол от тамян: http://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_Genocide
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 27, 2013 12:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Така е, само че помощта за пчеличките и проблема с търтеите са два различни проблема. Това за което те упрекваме е, че говориш за единия, а предлагаш мерки за другия. Повечето спорове тук са от притесненията, че лекуването на едната болест води до другата. Ако приемем твърде големи помощи за търтеите убиваме пчеличките. Ако се грижим само за пчелите пък се задълбочава пропастта с търтеите. Затова е важно да се знае каква е целта и какво очакваме да се получи. Примерно каква е целта децата на работещите да са с предимство? Искаш генетично да прочистиш нацията като разчиташ че някои няма да оцелеят физически? Не е ли малко грубичко? Аз мисля, че тоя подход доказано не работи. И в момента добро образование може да се получи само извън селата и гетата.
|
| Пон Май 27, 2013 12:17 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Всъщност финансово погледнато проблема е един и същ, защото парите за разпределяне са от общия ограничен "кюп", пълнен само от пчелички. Трябва да спрем тенденцията пчелички да се превръщат в търтеи, като същевременно някак си да превърнем търтеите в пчелички. През времето на соц-а донякъде имаше успех в това отношение, но като цяло "експеримента" нямаше успех. Сега държавата разполага със значително по-малко ресурс от тогава, та не знам ... Целта е като искат да работят - да им се даде възможност за това. Ако в градините няма места - няма как да работят, нали? (Истерията с градините продължава с пълна сила.) Чисто финансово погледнато държавата вероятно ще похарчи по-малко пари да създаде условията, отколкото само да изплаща помощи. Така пчеличките имащи деца ще могат и да събират мед, вместо само да го ядат гледайки ги. Да не говорим, че покрай създването на тези условия ще се отвори работа за още пчелички. Целта не е етническа чистка, а по скоро търтейна - НЕзависимо от етноса. А че в някои етноси преобладават търтеите е съвсем отделен въпрос. Като цяло гледам да не изпадам в крайности, но знам ли ... Отстрани може и да изглеждам "краен".
|
| Пон Май 27, 2013 2:15 pm |
|
 |
|
nik
|
емиле, разсмя ме, честно не знам как го измисли това ама да ти кажа че много голям процент от циганите всъщност изкарват повече пари от добре платените българи, крадат, просят, не коментирам как, но изкарват, при тях проблема е друг - мизерния живот е част от религията им, ако днес изкара 100 лева отива и купува най скъпите луканка и уиски, макар това да са последните му пари (ако не вярваш поговори си с някой магазинер в район където пазаруват и цигани) на времето имахме магазин за хранителни стоки, та знам от първа ръка, ако остане ресто купува нещо сладко и бърза да го изяде преди да излезе на улицата за да не го видят циганчетата.... а по въпроса с изкарването, информацията ми е стара (10-15год), но до колкото знам циганка която проси ако изкара 50 лева на ден и е недоволна.... истории много... истината е една - целта на циганина е да живее ден за ден и на чужд гръб, това му е заложено в ДНК-то, живей днес и не мисли за утре нали в столипиново им построиха блокове, как са сега? щото и в сопот си имаме 2 блока на края на селото - в единия живяха българи но постепенно бяха изтласкани от циганите, сега и двата приличат на обори цялата идея ми звучи като да научиш прасе да лети 
|
| Пон Май 27, 2013 2:20 pm |
|
|