Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Atmel SAM3 заобикаляне на гаден бъг. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Atmel SAM3 заобикаляне на гаден бъг.
Разцъквам си една платчица дето си я направих най безотговорно преди да прочета ератата.

Код:
SAM-BA Boot: Start-up Issue when Using No Clock on XIN
If no crystal (between XIN/XOUT) or no ceramic resonator (between XIN/XOUT) or no bypass mode (on XIN) is used,
SAM-BA Boot may not start on some parts. As SAM-BA Boot is running by default when the Flash is erased, the parts
cannot be accessed even by JTAG under those conditions.
Problem Fix/Workaround
Use an external crystal or ceramic resonator on XIN/XOUT, or use the Main oscillator in bypass mode (applying a clock
on XIN).

Много тъпо че не можеш да си подкараш платка на която си само с SWD и нямаш кварц. Това е в A ревизиите на май почти всички SAM3.
След доста главоблъскане открих читав workaround. Просто преди да се конектнеш към чипа окъсяваш за малко ERASE джъмпера и си записва съвсем нормално. Натам вече няма проблеми. То близко до акъла ама не са се сетили че и така може да стане.

Пет Май 17, 2013 2:50 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Atmel SAM3 заобикаляне на гаден бъг.
Nikola Kirov написа:
Разцъквам си една платчица дето си я направих най безотговорно преди да прочета ератата.

А ми се смееш като кажа, че две седмици копане спестява два часа четене :)

Съб Май 18, 2013 11:23 am
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Atmel SAM3 заобикаляне на гаден бъг.
Не се смея ама то толкова много за четене че и да го изчетеш някой път забравяш. Пък времето само 24 часа в денонощието и все се бърза.

Но пък понякога има полза и от излизането от правия път :) Ей го на как открих workaround дето и Атмелците не са се сетили.
То се оказа полезен че и от други ситуации в които не можеш да се вържеш към чипа се излиза по същия начин.

Оказа се че ако контролрера е заспал или ако вземеш да му инициализараш прекалено висок клок и при някои други ситуации не можеш да се вържеш към него независимо дали копаеш с Jtag или SWD

Сря Май 22, 2013 2:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]