Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Както каза t_i_t_o, не може тея дето не могат да си платят тока да казват какво ще става в една държава.
От три дена гледам "интелектуалеца" Слави (на когото му харесвам предаването) какви тъпотии ръси.
Явно и той има добри интереси... щото някога си спомням, че беше против червените...
Днес вече не издържах и му написах писмо, ама едва ли ще му стиска да го пусне в ефир....

Съб Май 18, 2013 1:32 am
Профил ICQ WWW

Верно ли Слави не може да си плати тока? 8O

Съб Май 18, 2013 9:30 am
Профил

Абе дали не може да си плати тока не знам, то между не може и не иска има голяма разлика.
Слави традиционно е против управляващите без значение кои са те, може би и това е което до някъде му държи рейтинга, не че е много висок, далеч е от преди 9-10 години. След изборите негово предаване не съм гледал, но много от хората в тази държава са против ГЕРБ не защото са за БСП, особенно от хората с бизнес. Тук виждам че има такива хора които не споделят това мнение, което сигурно е нормално, но от контакта ми с много и най-различни организации това е мнението на по-големия процент, т.е. не е само мое. Предполагам не мислите че всички с които се срещам са БСП фирми или са вземали поръчки по тяхно време. Аз лично не съм казал нищо на нито един служител, знам кого подкрепят и за кого гласуват, но ще ми е много интересно ако след два месеца спрем всички дейности и се изнесем навън, кой ще им плаща тия заплати, кой ще им осигурява тия условия на труд и кой ще се държи с тях като с хора Топките си слагам няма да е нито боко нито някоя от неговите мизерни фирмички, защото това да изкарваш милиони и милиарди не е като да се грижиш за служителите си, та за мен и най-голяма фирма която и свиди да купи читави дрехи, коли или оборудване е мизерна ... да ама работника му е много кеф да гледа оня идиот как мачка бизнеса, вкл. и собствения му шеф и тайничко злорадства и се кефи.
Само дето повечето служители не разбират че не държавата е тази която ги храни а този който така много ненавиждат и искат да бъде мачкан, естествено тъй като те не могат, се радват на други които го правят.
Та ... не бъркайте ненависта към ГЕРБ и желанието да управлява друг, който и да е той, с подкрепа за този друг, това се отнася и за Слави, нали не мислите че шоуто му е единственият приход.

Съб Май 18, 2013 10:10 am
Профил
Аватар

Добре де Тони, той Бойко може и трилиони да прави, аз незнам, ама поне се правят доста неща в държавата.
Обаче си спомням как Доган гушна 1.5 млн хонорар за .... консултация ли беше.....
Понеже тук повечето имат повече познания от въпросното лице, кажи как и ние да получаваме такива хонорари, дори и данъците ще си платим???

Колкото до Слави, не той, а тези дето протестираха не могат да си платят тока. Той три вечери ги направи герои. Е, аз не смятам, че хората дето не са си изкарали и 100-те лв. за ток поради разни причини, повечето вероятно от мързел, че трябва да определят кое ще е правителството и тнт...

Съб Май 18, 2013 10:44 am
Профил ICQ WWW

relsys написа:
Добре де Тони, той Бойко може и трилиони да прави, аз незнам, ама поне се правят доста неща в държавата.

Може би е добре да уточниш какво точно се прави, защото основните критики към Бойко са точно за това.
Има две направления в което едни управляващи трябва да правят неща. Първо организационни и законодателни реформи в държавата. Второ чисто финансово пълнене пари в бюджета и харченето им.
По отношение на реформите е жива трагедия. Нито здравеопазване, нито пенсионна реформа, нито електронно правителство. Нищо смислено, само разбутват закони и наредби и тормозят бизнеса.
По отношение на парите - донякъде се справят със събирането, защото въпреки кризата в хазната влизат повече пари. Но разходите им са още по-големи. Значи хем събират повече, хем изцоцаха резервите и то за какво? Няма нищо насреща. Фукат се с някакви магистрира, ама реално нито строителството е качествено нито са построили повече от предишните.

Цитат:
Обаче си спомням как Доган гушна 1.5 млн хонорар за .... консултация ли беше.....

Така беше. Но тоя хонорар беше бял кахър. В смисъл кражбите и поразиите далеч не се свеждаха до няколко хонорарчета.

Цитат:
Колкото до Слави, не той, а тези дето протестираха не могат да си платят тока. Той три вечери ги направи герои. Е, аз не смятам, че хората дето не са си изкарали и 100-те лв. за ток поради разни причини, повечето вероятно от мързел, че трябва да определят кое ще е правителството и тнт...

Без значение какво мислиш, всички имат право на глас. И това не може, а и не бива да се оспорва.
Истината е, че държавата е зле и това е резултат на много правителства. Тук може някои да спорят че еди кое си правителство е било малко по-малко зле от други, но аз не искам да навлизам в подобен спор. Разбира се, не по-малка вина имаме и ние като народ, че сме търпяли толкова крадци и некадърници. И това е проблемът, а не кой бил мързелив или кой можел да си плаща тока...

Съб Май 18, 2013 11:56 am
Профил
Аватар

Ще изпаднем в безсмислени спорове, от което няма нужда.
Да, тегаво е положението, но това е верния път ако искаме да станем читава държава някой ден.
И другите партии го знаят много добре, за това ги е страх защото знаят, че при евентуален втори мандат на това правителство нещата ще тръгнат много добре и те никога повече няма да се докопат до властта....

Пък ако ще краде някой, нека е Бойко, че на него повече му приличат милионите от на Станишев ... :D :D :D

Съб Май 18, 2013 12:14 pm
Профил ICQ WWW

relsys написа:
Да, тегаво е положението, но това е верния път ако искаме да станем читава държава някой ден.

Кое наричаш път? Една мутра, един физкултурник, безброй калинки и монтанската школа по "право"?

По-скоро бих се съгласил с Тони... бих предпочел крадци пред некадърници. Към крадците включвам БСП, ДПС, НДСВ, СДС и другаря Костов... Всичките крадяха, но и правеха нещо. Но като казвам бих се съгласил, нямам предвид че бих гласувал за някой. По-малкото зло си е пак зло!

Наистина тоя спор е много безсмислен... Според мен големият ни проблем като българи е че лесно изпадаме в подобни спорове. Вместо да гледаме по-трезво...
Още от времето на СДС е така. Наложи са логиката че щом е "анти" значи е добре. Глупава истороя...
Лошото е, че и досега има такова мислене. Е виж поста на Пирев, него го е яд че комунистите ще крадат пари и ще строят руски АЕЦ. Това са си няколко различни тези - комунисти, кражба, АЕЦ и Русия. Обвързването им води до глупаво противопоставяне, щото има хора дето искат АЕЦ и без да са комунисти. Има и червени против АЕЦ. Има комунисти които не крадат (да има и толкова наивни хора). Нещата трябва да са протички. Ние не трябва да търпим крадци. Без значение дали са зелени, червени или сини. Крадците са си крадци и пак казвам това не бива да го смесваме, щото се стига до абсурдното положение някой да защитава крадци. Тъпо е!

Съб Май 18, 2013 12:41 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Кое наричаш път? Една мутра, един физкултурник, безброй калинки и монтанската школа по "право"?

Затягането на коланите. Няма друг начин, тази разсипия над 20 години не може да се оправи с вълшебна пръчка, а Бойко не си спомням да е продавал през тези 20 години заводи, електроцентрали или да ги е събарял....

Съб Май 18, 2013 12:53 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

ToHu написа:
...
Само дето повечето служители не разбират че не държавата е тази която ги храни а този който така много ненавиждат и искат да бъде мачкан, естествено тъй като те не могат, се радват на други които го правят.
....

Това е може би най-доброто обяснение на популярността на Бойко, което съм виждал.

За мене поне е неразбираемо, че дори тук - където хората *са* мислещи - току
се намира някой да повтори простотиите от медиите от рода на "тия поне правят нещо"
или от рода, тотални глупости без друго освен празни приказки
зад тях ама нали по цял ден това слушат...
Май бих почнал да ходя да гласувам за някого дето би забранил мас-медиите :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Май 18, 2013 1:44 pm
Профил WWW

relsys написа:
miro_atc написа:

Затягането на коланите. Няма друг начин, тази разсипия над 20 години не може да се оправи с вълшебна пръчка, а Бойко не си спомням да е продавал през тези 20 години заводи, електроцентрали или да ги е събарял....

Не знам кое наричаш "затягане на коланите" точно? И каква е връзката с приватизацията или ликвидацията?

Под първото обикновено се разбира по-малко държавни разходи в абсолютен размер или поне по-смисленото им разпределяне. Не виждам нито едното, нито другото. Държавните разходи нарастнаха и то нарастнаха в области като сугурност (МВР) докато има спад на разходите за здравеопазване, наука... кое точно тук е затягане? Може би като харчим повече за фуражки и подслушвания ставаме по-стегнати в кръста...

А за приватизацията, има спад... основно защото няма какво да се приватизира. Всъщност има, сещам се за военните заводи. Между другото приватизацията не беше спряна. Имаше доста сделки - Булгартабак, имаше едни 30% от ЕРП-тата. Ех спрямо предишните количеството е по-малко... но по обективни причини, а качеството и да е малко по-добро, далеч не бих го определил като достатъчно.
Относно централите, там кашата която забъркаха никак не е малка. Това е една от областите дето герберите идея си нямаха какво правят. Самият факт че за 3 години и нещо смениха 5 (пет) директора на АЕЦ Козлодуй би трябвало да ти говори нещо. Като редуваха счетоводители, машинни инженери... Един от тия директори похарчи не малко милиони за започване на 7-ми блок. А дали ще развиваме атомна енергетика така и не стана ясно, щото в началото Герб бяха на една позиция, после я смениха. Между другото договорът за Белене все още НЕ Е прекратен ОФИЦИАЛНО. И много вероятно при арбитража ще се наложи да платим и двата реактора. Което пък навежда на мисълта какъв беше смисъла да се прекратява след като вече са платени повечето комисионни (консултации и т.н.) ще платим и обурудването и кво ще спестим от монтажа само? Тва ли е затягане на коланите?
Същата каша е и при ВЕИ сектора. Тук абсурдите са безброй. Изобщо следващият мандат без значение кой ще е на власт ще бъде много тежък за енергетиката. Ще цъфне арбитража за Белене. Ще цъфне гьола на 7-ми реактор в Козлодуй. Изтича срока на 6-и реактор, проблемите с ВЕИ също ще цъфнат... Между другото хич не ми излизайте с тезата че тройната коалиция има вина за ВЕИ-тата. Това е толкова абсурдно че няма да си правя труда да го коментирам..

Съб Май 18, 2013 2:12 pm
Профил

tgi това е факта, виждам го не само около мен, всмисъл в бизне насока, виждам го и по села иградове, имам познати и това което казват, ами да ама виж какво направи с този, с онзи, ганчев при прокурора ... ала бала това му е популярността. Нали се сещаш че иван и драган им е все тая дали има магистрала София - Бургас, дори много по малки градчета губят от това, жив пример е Нова Загора.
Нека да си дадем равносметка какво е направил Бойко за това време :
1. Част от тракия, чисто като км е по малко от предните
2. Пусна Люлин, да но по-сериозните нещабяха свършени преди него
3. Пооправи южната дъга, това може би със другото, кръстовището на ТВ Кулата е най-смисленото и най-полезно нещо за целия му мандат
4. Спортната зала, но тя беше проектирана и договорена преди него, тупа се в гърдите че е спестил от бюджета, реално бюджета беше същия че и малко от горе.
5. Ряза ленти на второ и третокласни пътища ... лошо няма, но част от тях бяха почти готови той като почна, примерно Пловдив-Хисаря, други наистина са направени, но пак като количество е много по-малко.
6. Ремонтира моста към летището мммм ок, дано изкара поне 4-5 години
7. Понатисна за струма ... е да, ама не достатъчно, кипи дейност но ...
8. Поудължи метрото, но първата част която пусна, тази по времето на коалицията не беше негова заслуга. Втората част и продължаващото разширение .. ОК, но така или иначе и с него и без него щеше да се пусне, но да не забравяме че кмет на София последните 15 годни няма от БСП ако се не лъжа. Обаче това по т.3,4,6 е от компетенцията на кмет аи правителството няма много общо, иначе може да се каже че южната дъга е заслуга и на БСП все пак те бяха на власт по това време.
9. Новата кула на РВД ... да но малко хора всъщност знаят че РВД макар и държавно си функционира като дружество, и то таков ас никак не малък приход. Това си е инвестиция на дружеството, с пари които иначе нямаше да видят никога защото отиват в бездънния бюджет. Само дето ГЕРБ взе решение кой ще изпълни поръчката от главен изпълнител го метачи ... иначе хората от РВД нямаха желание да работят с никой от тези които реално работиха там, говорим за ръководство на РВД, а за по ниските нива пък съвсем, защото сега те им сърбат попарата.
Та ... всичко това с достатъчно шум го прави герай в очите на хората .. вкара маргините в затвора ...което не е така, къде са сега Маргините .. или братя Галеви ... кой сега контролира част от техния бивш бизнес .. хубаво е да се помисли.
Като допълнение какво още направи :
1. Направи държавата най-големият длъжник, от което съсипа не малко малки и средни фирми
2. Подписаха за ненужно много възобновяеми централи
3. Ползваха НСО и ресурсите на държавата, вкл. и авиоотряда като частна собственост.
4. Въведоха касови апарати с GSM връзка, което уж повиши, но реално никак събираемостта и отчетността, но пък напълни не малко джобове.
5. Използваха МВР и Данъчните за разчистване на сметки, и то много повече от което и да е правителство до момента
6. Изхарчиха целия резерв
7. Направиха така че хората да търсят и цигари и алкохол без бандерол, разбира се постараха се и да осигурят тяхното наличие.
8. Съсипаха Благоевград БТ и го докараха до там че да трябва да го продадът заедно с целия холдинг, е погрижиха се и за купувач разбира се.
... няма смисъл да се продължава, всичко което направиха уж за добро се много добре рекламирано и показвано, всичко останало бе удобно незабелязвано от медиите. А по отношение кое е по-важно, ами един язовир е доста по важен проект от една магистрала, и по труден и по време отнемащ, да ама всеки казва по магистралата стигаме до Бургас а от язовира какво ...само дето това не е просто язовир за напояване .. как да е.

Съб Май 18, 2013 2:23 pm
Профил
Аватар

Само да не остане някой с впечатлението, че намирам коя да е от другите опции
за "правителство" по-добра от тия де.

Възможно е "ония" слуги на Москва да бият по-малко примерно от "тия", но докато
са чужди слуги и работят против интересите на тукашното общество
(то това им е на слугите, че им се налага да работят за господаря си)
няма да им помагам да се легитимират, не и ходейки да им гласувам по
техните си вътрешнослугински работи (а други избори в БГ няма).

Съб Май 18, 2013 2:50 pm
Профил WWW
Аватар

@tgi: Трябва да гласуваме (въпреки, че и аз не можах да гласувам сега), щото на онея всичката им паплач си гласува - нали си им и плащат. А има още 50% гласоподаватели, които със сигурност няма да пуснат за БСП или ДПС. 180 депутата от ГЕРБ и другите направо може да ги пускаме във ваканция като Доган, и да се започва здрава работа.
Е, разбира се остава и един по-лесен вариант - директно да приемем законодателството на Германия примерно... :)

Съб Май 18, 2013 3:04 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

relsys написа:
@tgi: Трябва да гласуваме (въпреки, че и аз не можах да гласувам сега), щото на онея всичката им паплач си гласува - нали си им и плащат. А има още 50% гласоподаватели, които със сигурност няма да пуснат за БСП или ДПС. 180 депутата от ГЕРБ и другите направо може да ги пускаме във ваканция като Доган, и да се започва здрава работа.
Е, разбира се остава и един по-лесен вариант - директно да приемем законодателството на Германия примерно... :)

Виж по-горния ми пост за солената вода и дали трябва човек да я пие само защото
не е останала друга в лодката.

Съб Май 18, 2013 3:40 pm
Профил WWW
Аватар

tgi написа:
relsys написа:

Виж по-горния ми пост за солената вода и дали трябва човек да я пие само защото
не е останала друга в лодката.

Е тъй де, ама то тук няма опция да не пиеш вода. Ако не пиеш, ти я наливат насила, и то от която се падне :)
М/у другото, ако хипотетично никой не гласува, какво се случва?

Съб Май 18, 2013 5:15 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 1080  Следваща