|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:11 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Че не ни трябват нови избори е ясно и на децата! Ама тия четири партии няма как да ги накараш да се разберат за едно експертно правителство. Всеки го играе вожд, а индианци няма.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Май 16, 2013 9:59 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Май 16, 2013 10:05 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз го казах и преди - спецификата на БГ икономиката е такава, че е тясно обвързана с политиката. http://www.darikfinance.bg/novini/93825 ... 1%EF%F0%FFВижда се какво става - влизаме в политическа криза и икономиката спира. Бизнеса (добър, лош - то е бизнес) спира и чака да види, кой ще е следващия силен на деня и с кого ще трябва "да се сработи". Самите разсъждения на Тони по темата го показват много ясно. Не го критикувам, наистина това си е основния начин за правене на бизнес в БГ, това са си дадености, които не зависят от самия бизнес, той ползва средата, която му създават политиците и народонаселението. Сами си отговорете, какво ще се случи, ако политическата нестабилност се запази още 1 година например. Или имаме нова политическа криза след година. Възможните сценарии са: 1. Падане на кредитния рейтинг, реципрочно вдигане на лихвите по кредити и депозите, масови фалити на кредитополучатели и масово затваряне на пари на депозит. Липса на пари в реалната икономика. Това е оптимистичния. 2. Спиране на еврофондовете, които в момента са единствения ни сериозен външен приход (колкото и калпаво да ги усвояваме). И това може би ще го преживеем. 3. Падане на борда. Хиперинфлация. Край, гасим лампата. Честно казано, ако имаше механизъм, служебното правителство да продължи да работи още 4 години, аз бих бил най-доволен. Но ще съм доволен и на правителство ГЕРБ+ някой или БСП + някой, само да е стабилно. Другото, което очаквам е президента да почне да прави постъпки за собствена партия. Някак си той е един от малкото хора в тая държава, който има логична мисъл. За корупция и конфликти на интереси не коментирам, там горе, чисти няма. Но, който се чувства чист, нека пръв да хвърли камъка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 16, 2013 10:25 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Брях... Интересно... http://dnes.dir.bg/news/dans-marin-riko ... 10385?nt=4Що ли се е получило разминаване? И ко ша прайм са за да изгладим различията?
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Май 16, 2013 1:47 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
ББ поиска касиране на изборите.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Чет Май 16, 2013 2:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Първо, СИК никога не е искало да прави мол в София ленд, малко ти е грешно инфото, за там има други планове, работим по София ленд от както е създадено. Второ за Слави не знам какво къде е искал да строи .. може и да не са му дали, не защото не е редно във всеки случай Галеви, маргините, Трактори и булдозери .... вие май неразбирате че това му е конкуренция. За Наглите ... те наглите са на власт ... май и това някак ви убягна, тия пари пълнеха касата на Герб, не на БСП - на енергийните монополисти не са окастрили нищо, разписаха за хиляди мегавати зелена енергия, и накараха гражданите да плащат за нея, после като видяха зора взеха да им намалят изкупните цени ... да ама не на всики ... - не спряха, смениха фирмите печелещи държавни поръчки, хайде направете си една справка кой е печелил последните 4 години, всички са фирми около Бойкио, направете за предходни 4 или 8, ше видите че сшектъра е доста по широк и има обикновенни фирми. -- за зелената вече го споенах горе ... като новогодишните промоции ... Тони както писах е участвал на една единствена държавна поръчка и е спечелил точно по врмето на Герб ... Тони се ядосва че Герб определят подизпълнители на всеки и за всичко, включително и на ГБС ... реално ГБС в моемнта се управлява от Герб ... п.с. Тони работи само по частни проекти където има пари, организация и се гонят срокове.
|
| Чет Май 16, 2013 4:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не съм му чел доводите, но като цяло това е курвенско изпълнение - не спечелихме, аре да преиграем мача.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 16, 2013 4:16 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Бойко си преказва само, явно даже не са го обсъждали щото изобщо не беше наясно къде се подава жалба. Първо каза касационния съд, те го поправиха с конституционния, ама и там не се подават жалби...
|
| Чет Май 16, 2013 4:29 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Много точно си го казал. Комунистите трябва да са поне 8-12г. извън властта, за да им пресъхнат всички финансови източници. Така беше и по времето Костов, завари държава разграден двор, тъкмо се постабилизираха нещата и комунистите извадиха неочакван коз в лицето на царя и айде пак всичко в киреча. Сега по абсолютно идентичен начин процедираха. ББ им поразби обръчите от фирми, и сега са като изгладняла глутница вълци - готови са да разкъсат всеки, който им се изпречи по пътя за властта. Но в случая има и съществена разлика - абсолютно съм убеден, че руската енергийна мафия ги подпря яко, как се изпуска кокал за 10 млрд. ?? Това беше страхотна грешка на ББ, трябваше да протака да усуква, да изкара доводи от експерти, да се изчака докато се произнесе прокуратурата за сделката с АЕЦ и т.н., докато минат изборите и след това сечи със секирата, ако искат тогава да вадят на умряло куче нож. Но и десните са за ебане, както се изказа Бургаския им лидер, досега се държахме като полуидиоти, а след тези избори сме пълни идиоти ( имаше в предвид парченцата десни партии, явяващи се самостоятелно на изборите ). Има силна нужда от нова дясна партия, ако са им уврели главите в следващите месеци ще се консолидират, и на изборите на есен БСП няма да вземе повече от 15%, както беше 2009г., и както им се полага на тая пасмина от чакали. След това по желание да се самозаточат в Белене и да си строят атомна електроцентрала.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Май 16, 2013 5:07 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Веднага след ББ ,даде пресконференция и БСП.Всичко което е коментирал ББ точка по точка беше извъртяно в тяхна полза.Не знам колко е прост ББ,обаче мармота по нищо не му отстъпва.Повтарят се само едни и същи работи за хиляден път.Журналисти задават същите въпроси които са задавали вчера,оня ден и преди два месеца...И получават същите "отговори".Единствената разлика която видях,че можеше и да се сбият кой да зададе въпрос на ГЕРБ.При БСП подредена и културна работа.Заяждаха се с ГЕРБ,а при БСП журналистите даже помагаха в плюенето. А пък Волен кво му стана на този човек много сериозно и сдържано говори последните дни,някой тайно му слага нещо в кафето ли какво става не знам.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Чет Май 16, 2013 6:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе Пи, ти от къде ги видя тия неща като си на 10 хил че и отгоре, км от тук. Виж, хората които са тук е едно, видяли са нещо, мислят че е така ОК, аз виждма каквото виждам, и повярвай виждам много неща и ти казвам че ние едно не е било така преди, но това е друго. Как обаче ти от там знаеш какво става тук? Много пъти съм го казвал, да платиш за да вземеш поръчка не е лошо, лошотое когато вземеш пари, не свършиш работа и набуташ някой друг. Както казах имам една поръчка за последните 15 години, но съм работил с фирми които работят по такива поръчки, и повярвай никога не е било като последните 4. Аз го казах няколко пъти, направете справка кои са фирмите печелили държавни поръчки в БГ и сами ще си направите извода, жалко че никъде не се води нито сметка нито отчет как тези фирми са си избирали подизпълнителите, защото тогава ще истанете изненадани. Прост пример, контролна кула на РВД София, никъде не е публикувано, но цената на която е доставен гасителният агент е многократно на тази която сме оферирали ние, не към държавата към главния изпълнител. И как мислиш този подизпълнител е бил избран и доставил това което е доставил, нали се сещаш че изпълнителя няма интерес да избира нещо скъпо .. да не говорим че това което е избрано е и с доста съмнително качество, най-вече доставчика. Ние за сметка на това доставяме всичко от Tyco, дори и дюбели и анкери, а Tyco е световен лидер в тази сфера, иамме референции само от частни и гоелми инвеститори, не малко чужди .. печели някой съвсем неизвестен със много по-висока цена, качество под всякаква критика няко ден ще взема да постна снимки от този обект да се види къде са отишли милионите. А спортната зала .. дали знаеш че на всяко събитие задължително life safety системите се изключват защото не работят и никога не са работили. Там същата работа, избран доставчик без никакви читави референции, освен всичко друго доставил възможно най-смотаното оборудване .. за цената .. няма да говорим. Това което беше там е копие горе долу с това на РВД. И мислиш че е само това, много се лъжиш, много. Същото е навсякъде, със всяка една поръчка. А знаеш ли кое е най-лошото, убиха бизнеса и изгониха инвеститорите.До преди да подаде оставка занеш ли колко проекта стоят на изчакване, абсолютно частни, и то чужди инвеститори. Всеки казва ами то сега ... ние за сега сме спрели тази инвестиция .. то с това правителство не е ясно ... с който и чужденец да сме говорили в момента, всички са доволни че уж няма да е на власт .. . ама уж шото нищо се не знае. Хората са много далеч от държавните поръчки и какво се случва, защото са основно строителни, никой не вижда, никой не чува и всички си мислят че тия които с еоплакват са били много добре при БСП щото са техни хора. Ама никой не вижда истината как шепа хора около него, и по скоро под негов контрол завлякоха и държават и бизнеса с много, много пари ... виждате магистрала, кулата на РВД, спортната зала ... не виждате как са пострени, кой е взел парите и какво е свършил срещу тия пари. Казвате е поне е свършил нещо ... ами те и други са свършили ... 1.5 млн Доган бил взел от цанков камък ... това са смешни суми, смешни, за 4 години се прибраха стотици милиони, може би милиарди. Да аз съм за БСП, по една единствена причина, те са предвидими, не са толквоа алчни и никога не са искали да контролират всичко. Подкуп можеш да дадеш на всеки, лошото е когато тоя който ти взмее подкупа не ти свърши работа, и това е съзнателно от върха .. и не защото си бил скъп, некачествен или срока ти е голям, защото той си има негова фирма, пък твоя подкуп са си пари от никъде ... и те така чезнат паричките на хората, но те гледат телевизя, слушат радио, четът вестници и интернет но там за 4 години не се изнесе и една истина. Я кажи Станишев ли има снимка със цялата престъпна сбирщина, и него ли са го нарекли "бъдещето" .... някои хора май забравиха 90-те.
|
| Чет Май 16, 2013 6:33 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Te 90-те бяха отдавна... А станишев беше само преди 4-години. Тони, това че си се нагледал на простотии, последните 4 години не е причина да сложиш розовите очила и да твърдиш, че станишев и компания са ангели. Примери колкото искаш така и така си започнал с летището поинтересувай се колко струва паркинг системата и как е спечелен търга за нея за да заработи още колко са платени... Предимството на станишев пред бойко е че може да се изразява "учено" и умее да си направи план за действие, докато бойко е хаотичен и непредсказуем. Просто всеки оттях го прави по начина по който е свикнал. Това е разликата. А приликата е, че и двамата искат властта да си оправят личния бюджет а държавния - кучетата го яли. С тази предизборна кампания станишев си показа истинското лице с тези лайномети които активира преди изборите. Той ламти да налапа кокала и е способен на всичко, да прегази всеки само и само да е на власт.
|
| Чет Май 16, 2013 10:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За летището много добре знам колко струва паркинг системата, много добре знам и кой я е сложил. В интерес на истината системата е добра, доста добра, и към момента на слагане нямаше много читави алтернативи. Проблема е доставчика, налага ни се да работим с него,освен че е труден за работа се опитва и да ти взема клиенти ... но системата струва колкото е продадена, това ч ее скъпо е друг въпрос. Но аз доколкото си спомням тази система се договаря по времето на НДСВ и е договаряна през Щрабах, няма значение кога е изпълнена. А ако ще говорим за летището .... може да споменем и други неща, това ми е болна тема защото в БГ има само двелицензирани компании да обслужват голяма част от инсталираната техника, едната сме ние, но все така я обслужва една и съща фирма, и последните търгове преди година бяха толквоа наместени че няма на къде. Ние ги съдихме до едно време и се отказахме, решихме че е по добре така от колкото да влезем в черния списък и да ни скъсат от ревизии и проверки. Имаме познати фирми които защото са неудобни им извзеха всичко от офисите, верно им го върнаха, ама след 6 месеца, и ако не си готов не знам какъв бизнес трябва да имаш че да не ти повлияе. Аз иначе не съм с розови очила, за пореден път казвам, за мен БСП са по-малкото зло. Още 4 години с ГЕРБ и гарнатирам че ще сме не само в европа най-бедната държава а и може би в света. Аз съм човек реалист, не утопист. Много добре ми е ясно че се крадеи при едните и другите, никого не защитавам, но предпочитам да ни крадът но да не и да ни мародерстват. За сведение с БСП или БКП съм нямал нищо общо. Дядо ми е лежал в затвор, аз бях неизвергнато пионерче без връзка, в комсомола никога нямаше да ме приемат, не ме изключваха единствено защото майка ми беше учителка и имаше някакво колегиално отношение. Не съм привърженик на нито еднасоциална идея или политика, напротив. За мен дали ме управялва бойко, станишев или доган ще ми е все тая докато средата позволява да се води нормален бизнес. казвам нормален защото преди 20 години се знаимавах със съвсем други неща, и ми беше през оная работа какъв е данъка, какво става в държавата и дали има пари или не. Сега съм свързан с държавата, говоря не правителство а държава, т.е. хората, икономиката, другите фирми. Когато те са добре и аз съм добре, когато те са зле и аз съм зле. Според мен ако управлява БСП шанса нещата да са подобре е доста по-висок. Както писах аз не държа да работя по държавни проекти, те не са за нашия бизнес. Ние сме скъпи, имаме клиенти които държат на качеството и реномето, които имат застрахователи които сами ги пращат при нас, за чужди такива говоря. Но ме е яд че благодарение на труда ни вопределени области сме доста по-конкурентни спрямо много други, цените ни са по добри, качеството е много по-високо. Преди това ни помагаше да работим и по такива проекти, държавни имам в предвид, послендите 4 години сме напълно изолирани защото единственто важно е дали си човек на Бойко. Ние сме единствената фирма в тази сфера в която не работят полицаи и пожарникари, нямамевръзки стакива, няма бивши членове на БКП, дори точно обратното, всички са дисиденти един вид. Нашите клиенти идват заради качество на това което предлагаме, и не ми харесваидеята че някой дори да иска да работи с теб, този който го е наел не му позволява. Както и да е, явно аз съм единствения който е бил зле тия 4 години, сигурно заради кризата ..... мда, на бойко всичко му е ОК, кризата е виновна.
|
| Чет Май 16, 2013 11:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Въпрос на лаик
То плюенето е лесна работа ама аз искам отговор: Ако например наесен пак станат избори за кого да гласувам? Щото за тези жената ме пита по телефона и аз и казах, че всички са маскари.
|
| Пет Май 17, 2013 9:42 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бонго, като нямаш избор нямаш избор, това е положението. Всякакви опити да пиеш солена вода от морето щото нямаш никаква друга в лодката само ти вредят.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Май 17, 2013 9:48 pm |
|
|