Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Между другото на обяд хванах малко от пресконфернцията на главния прокурор...

Хареса ми! Изглежда знае какво прави и как да го прави. Дано да се задържи, защото точно от това имаме нужда. Ако прокуратурата и съда си вършат работата няма да има чак такова значение кой е на власт.

Интересно е също, че медиите продължават да търсят сензации и скандали само...

Сря Май 15, 2013 3:18 pm
Профил

Koleto написа:
Който и да е на власт, носи отговорност пред законите (които са направени с цел да защитават интересите на определени кръгове) и пред хората (знаят се и кои точно са хората)..... Тъпа история... :(

Та в тая връзка да припомня на "забравилите", че в скорошната ни история единствено БСП си прие закон, съгласно който управляващото им правителство да НЕ носи такава отговорност, като "деиствието" му изтичаше точно когато Боко пое управлението. Е и 'тва' ако не е върха на наглярщината - здраве му кажи ...

Сря Май 15, 2013 3:35 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Между другото на обяд хванах малко от пресконфернцията на главния прокурор... Хареса ми! Изглежда знае какво прави и как да го прави.

Прокурор можеш да му кажеш евала, когато съда на последна инстанция потвърди тезата му. Нагледахме се на прокурори медийни звезди, които като влязат в съда и увисват като прани гащи.

Това, което не харесвам на новия, е точно, медийните му изяви. Прекалено много интервюта. Прекалено много "ще това, ще онова". Баш на прокурор не му отива да бърбори, това повече прилича на адвокат.

Тая патардия около бюлетините е типичния пример. Изявления, шум... и нищо смислено накрая.

Сря Май 15, 2013 3:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
miro_atc написа:
Между другото на обяд хванах малко от пресконфернцията на главния прокурор... Хареса ми! Изглежда знае какво прави и как да го прави.

Прокурор можеш да му кажеш евала, когато съда на последна инстанция потвърди тезата му. Нагледахме се на прокурори медийни звезди, които като влязат в съда и увисват като прани гащи.

Това, което не харесвам на новия, е точно, медийните му изяви. Прекалено много интервюта. Прекалено много "ще това, ще онова". Баш на прокурор не му отива да бърбори, това повече прилича на адвокат.

Тая патардия около бюлетините е типичния пример. Изявления, шум... и нищо смислено накрая.

100% съгласен. Те и другите бяха така - много приказки първата година, преди да имат история
на резултатите за проследяване.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Май 15, 2013 3:56 pm
Профил WWW

Незнам... на мене прекалено много почна да ми смърди на червена ДС-рска манипулация това с бюлетините... не съм гербер... достатъчно много не харесвам ни едните ни другите, но като действия на т.н. "прокурор" и фактите около случката започва да ми прилича на скалъпена история. Факт е, че изборите са опорочени - в деня за размисъл не може да се води такава пропаганда по медия... За мен изборите трябва да се касират! Въпрос - за тия бюлетини се е знаело поне от 8-ми... защо се е оповестило всичко на 11-ти? Защо точно по барековата телевизия дето е собственост на ДПС? Целта е ясна - искат и ще почнат да строят белене на всяка цена... и ние идиотчетата ще си го плащаме и децата ни ще го плащат и децата на нашите деца... така лесно няма да се предаде руската енергийна мафия... Жалко че имаме такива предатели в държавата.... И още едно въпросче по адрес на т.н. "прокурор" "кацаров"..... Защо веднага скочи на имунитета на Цв. Цв.... а не поиска преди това имунитетите на Р.Овч, Р.П., сер-гей и компания? Прекалено плоско и прекалено тенденциозно поведение г-н Цацаров... И как в изказванията му когато нещо стане въпрос за коментиране на действия на червените уроди веднага се казва - трябват доказателства, а като коментира мейла от "група дойстойни прокурори" прави ей така набързо предположения, че е от ББ и ЦвЦв...

Сря Май 15, 2013 4:14 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
Прокурор можеш да му кажеш евала, когато съда на последна инстанция потвърди тезата му.

Спор няма, въпросът е че преди всичко един прокурор трябва първо да разбира от право (изключително важно) и второ да използва знанията си по предназначение.
Ти съдиш повече по медийните отзиви, което е силно подвеждащо особено при нашите изкривени медии. Примерно както той каза при тия избори са хванати двама агенти на ДПС. Единият е вече осъден и си лежи на топло, ама това не беше отразено от медиите, вместо това се отразиха срс-тата и печатниците. За шума около тия две неща 100% заслугата е на медиите.
Аз съдя от правна гледна точка, че за тия неща отговорност носи МВР и съответно бивши и настоящи шефове. Вината може да е немарливост, не е задължително умишлена. Но това е работа на съда да прецени. Работата на прокуратурата е да изясни фактическите обстоятелства - кой носи отговорност и какво престъпно действие или бездействие е налице.
Да, в тия случаи има отговорни лица, има и наказуеми действия. При това съвсем простички неща, примерно такива бюлетини не е трябвало да има там по това време. Точка. Това е напълно достатъчно. Но за медиите (и някои партии) явно това не е достатъчно и тръгнаха да правят спекулации за какво и как щели да се използват тия бюлетини. Естествено че това е далеч по-интересно, само че и далеч по-сложно за доказване.
Цацата е решил да не рови. И аз напълно го подкрепям. Най-вероятно си е обикновен надпечат, каквито са и били първоначалните показания на собственика на печатницата. Презастраховал се е човека и това е обичайна практика в печатниците. Едва ли е имало задни мисли. Само че това формално е нарушение на закона. Дребна подробност, ама точно такива дребни подробности след това биха могли да се използват от други за по-големи престъпления.
Същото е и с подслушванията, формално не би трябвало да ги има, ама ги има. Може Цв.Цв. да не ги е поръчвал, но той носи отговорност за реда. Вече ако се докаже че освен че са незаконни са направени и умишлено по поръчка, тогава ще стане мнооого дебела. Но на тоя етап прокуратурата ще търси отговорност само за дребните неща... Това ми харесва, защото няколко поста по-горе обяснявах как у нас дребните неща са тотално сбъркани.

Сря Май 15, 2013 4:42 pm
Профил

Koleto написа:
защо се е оповестило всичко на 11-ти? Защо точно по барековата телевизия дето е собственост на ДПС? .

Това трябва да питаш Бареков или да изгледаш записите му, защото той през цялото време си измисляше аргументи.
Въпросът е, че това е незаконно и не според НК, а според закона за изборите, демек не е за прокуратура а за ЦИК. А ЦИК вече излязахо с решение за акт на тая телевизия. Ще бъдат глобени, ако това е успокоение...
Освен това както каза Цацаров нарушение на мълчанието може да търси и в партите (БСП, ДПС...) т.е. редно е ЦИК и тях да глоби.
Ето пак опираме до дребните неща... наистина тия глоби изглеждат дреболии, ама не са! Защото ако има актове и те не се оспорят и влязат в сила. То тогава ще има материал и за конституционния съд, който като има доказани нарушения, колкото и дребна да изглеждат, ако са достатъчно може да касира изборите.

Цитат:
Целта е ясна - искат и ще почнат да строят белене на всяка цена...

Това е спекулация! Трудно ще докажеш намерения... Иначе ако си говорим неформално, БСП са известни с това, че могат да крадат от всичко и по много. Точно затова е нужна работеща съдебна система, защото ако я няма ония все ще измислят от къде да крадат...

Цитат:
Защо веднага скочи на имунитета на Цв. Цв.... а не поиска преди това имунитетите на Р.Овч, Р.П., сер-гей и компания?

Защото прокуратурата не е морална организация. Правото се базира на такива дребни нещица като закони и правила. Има си ред по който прокуратурата трябва да разглежда случаите, кои случаи и т.н. Не се търси спазване на морал, а спазване на реда. И редът по който идват сигналите към тоя прокурор е такъв и не можем да го обвиняваме него, щото не той пуска сигналите. Формално засега спазва реда. Щеше да е нарушение ако игнорира даден сигнал щото има и по-големи престъпници. Има, ама всеки по реда си ;-)
Нищо не пречи ако някой има данни за престъпления да сигнализира и да се надяваме че прокуратурата ще си свърши съвестно работата ТАКА КАКТО е по закон.

Сря Май 15, 2013 5:19 pm
Профил
Аватар

Одеве попаднах на финала за купата на БГ, Левски - Берое.

Мачът може и да е бил не зле, 3:3 в редовното време, продълженията (които видях)
бяха умрели (за разглезения ми от хокейното темпо на английската лига вкус поне).

Обаче дузпите бяха уникум. По едно време от 6 дузпи имаше 5 не уцелили вратата (една
от 5-те беше греда, 4 в публиката), после вкараха някоя-друга :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Май 15, 2013 8:21 pm
Профил WWW
Аватар

Koleto написа:
Незнам... на мене прекалено много почна да ми смърди на червена ДС-рска манипулация това с бюлетините... не съм гербер... достатъчно много не харесвам ни едните ни другите, но като действия на т.н. "прокурор" и фактите около случката започва да ми прилича на скалъпена история. Факт е, че изборите са опорочени - в деня за размисъл не може да се води такава пропаганда по медия... За мен изборите трябва да се касират! Въпрос - за тия бюлетини се е знаело поне от 8-ми... защо се е оповестило всичко на 11-ти? Защо точно по барековата телевизия дето е собственост на ДПС? Целта е ясна - искат и ще почнат да строят белене на всяка цена... и ние идиотчетата ще си го плащаме и децата ни ще го плащат и децата на нашите деца... така лесно няма да се предаде руската енергийна мафия... Жалко че имаме такива предатели в държавата.... И още едно въпросче по адрес на т.н. "прокурор" "кацаров"..... Защо веднага скочи на имунитета на Цв. Цв.... а не поиска преди това имунитетите на Р.Овч, Р.П., сер-гей и компания? Прекалено плоско и прекалено тенденциозно поведение г-н Цацаров... И как в изказванията му когато нещо стане въпрос за коментиране на действия на червените уроди веднага се казва - трябват доказателства, а като коментира мейла от "група дойстойни прокурори" прави ей така набързо предположения, че е от ББ и ЦвЦв...

Още в началото на протестите ми се видя цялата работа скалъпена. Българина, дето е по-търпелив и от овца, изведнъж да скочи да протестира, и то точно след референдума за АЕЦ, някак си странно съвпадение, освен ако товарищ Путин не е финансирал спящите клетки от ДС. После, вида на самите протестиращи, повечето изглеждащи
и държащи се като гамени, готови да чупят и палят. Спомням си 1996г., декември, след лекциите вземахме по един камък и отивахме пред областната управа в Пловдив да протестираме срещу Жан Виденов, след това културно оставяхме камъка върху купчината камъни, която растеше ли растеше. И тогава нямаше какво да се яде, но нито сме чупили, нито сме палили, ели пък да сме се самозапалвали. Имаше такива които носеха тенджери и тигани и блъскаха по тях и толкоз.

След това изведнъж активизиралата се прокоратура, как пък ги преброиха тези 350 хил. бюлени за 5 минути ? И защо палетите били надписани: Хасково, Стара Загора и т.м. Ми то е близко до ума защо са били надписани - нали бюлетините са различни за различните секции, ако не слагаш надписи как ще предадеш на държават над 8 млн. несортирани бюлетини ? Не съм печатар, но знам, че като се настроят машините се печата цялата партида, след което се печата друга партида и т.н. Съответно готовите бюлетини трябва да отидат по палети, които е повече от нормално да са надписани, иначе ще стане ебало си мамата. Брака е отивал също по партиди, щото кой ще е тоя малоумник дето ще тръгне да сортира брака ? Цялата работа беше направена точно един ден преди изборите с цел да злепоставят ГЕРБ. Самия факт, че сигнала е подаден от Мая Манолова, говори за измама. А след това и Бареков като журналист, което още повече вмирисва цялата работа. Кога пък Бареков стана политически журналист ? Още помня какви предавания водеше в ефира Канал Ком ( Пловдив ) в периода 1996-2001г. - кючеци, маанета, . "Чака-рака" се казваше предаването, абсолютен кич. В крайна сметка ето ти 2-3% по-малко гласове за ГЕРБ.

В нощта на изборите доволната физиономия на Станишев, който упорито си вярва, че бил спечелил изборите. Бе Румен Петков му го каза директно в очите: колко още избори трябва да загуби това момченце, че да се откаже от лидерския пост ? Значи да си загубил изборите, но да потриваш ръце доволно, че си ги спечелил, или трябва да си малоумник, или да се кефиш какъв ефект е дала помията, дето я изливаше от Нова година насам.

Накря Кунева-Мунева и нейната партия. Как нахъсано твърдеше, че няма да се коалира с ГЕРБ в парламента, а дори не събра 4%, но успя да отклони 1-2% гласове. И на другия ден веднага ръководството си подаде оставка, с което и партията изчезва, т.е. всяко чудо за 3 дни. Ма то няма и как да направи друго, след като е партийна снаха, изпълни си партийната задача се за какво й е партия ?

От друга страна неочаквано прът в колелата на ДПС постави не кой да е, ами турската държава. Самия Реджеб Ердоган е като прототип на Бай Бойко - независим кмет на Истанбул до преди 10 години, след това създава собствена партия, и оттогава е начело на турската държава - 15-та икономика в света, ако не се лъжа. Ердоган има и много противници в Турция, но ги мачка методично, дори му викат новия Ататюрк. Така и не схващам защо изведнъж Ердоган оттегли подкрепата си за Доган. Бай Местан се опитваше да изглежда доволен след изборите, ама на предишните ДПС спечели 14% гласове, а сега 10%.

Накрая патова ситуация. Аз не виждам как БСП/ДПС ще направят правителство с Атака. Това ще да е нещо като змия, таралеж и язовец в един чувал.

Не искам да съм лош пророк, на до края на годината ще има още едни избори, и като цяло нещата ще отидат на още по-голям батак.

Сря Май 15, 2013 10:40 pm
Профил WWW

miro_atc написа:
Koleto написа:
Целта е ясна - искат и ще почнат да строят белене на всяка цена...

Това е спекулация! Трудно ще докажеш намерения...
Е как да е спекулация бре Миро, украинското педалче нееднократно заяваваше преди изборите, че вземат ли властта възстановяват веднага проекта... Сега тръбят че имат общи виждания с атака... нали се сещаш кои са тия общи виждания...

¶ написа:
Не искам да съм лош пророк, на до края на годината ще има още едни избори, и като цяло нещата ще отидат на още по-голям батак.

Пи, дано да си прав и да има нови избори на есен щото другия вариант е много по-гнусен - 2-3 продажника от атака да се отцепят (а там не е като да ги няма) и ДС уродите барбар с резаците от Д(п)С ще имат пълно мнозинство и тогава жална ни майка...

Сря Май 15, 2013 11:04 pm
Профил ICQ

Пи .. май не правиш една проста сметка която всички си я правят. БСП и ДПС са напълно достатъчни за да направят правителство. Герб не е партия и никога не е била, там всички са сбирщина, на всички е ясно че не са ли на власт бойко ще се и няма как да няма отцепили се депутати, не е нужно да са на нечия страна, достатъчно е да не са с ГЕРБ. Членовете на Атака не са точно такива, но и от там може д аима отцепници. Това го знаят и Бойко, и Станишев и Доган и Волен, з аразлика от техните партии тези в БСП и ДПС са сранвително проверени и предсказуеми, те не са за един мандат, имат си цели в дългосрочен план и не биха с еотцепили за нищо.
На всички партии им е ясно че дори Бойко да направи правителство, дори да има и мнозинство с 2-3 към момента, няма да оцелее повече от 6 м с тази опозоция, със сигурност или той или атака ще изгубят депутат и ще е до там. Отделно направили правителство Бойко ще има и много протестиращи, земеделците не са страшни, никога не са били, единствено бойко се бои от тях. В момента те си имат работа, никой няма да си остави парите на полето.
Та нещата изглеждат много черни за боко, верно че е упорит но не мисля че ще е толкова упорит, има само една причина в момента да иска да е премиер, това е полицията и НСО. За 4 години ядоса много хора, без ресурса на държавата да го пази не се знае колко ще оцелее.
А още едни избори няма да донесът нищо, нали не мислите че ГЕРБ ще вземат повече гласове, пълен абсурд, още едни избори ще налеят вода основно на БСП/ДПС/Атака. Алтернатива не се появява за 2-3 месеца.
Както и по горе писах аз предпочитам по малкото зло. И БСП и ДПС са доста предвидими, нищо трагично няма да стане ако са на власт, повече от Бойко няма как да крадът, а това че могат да вдигнат събираемостта на акциза е съвсем вярно. Дали ще строят Белене, ако да добре, лично за мен трябва да се строи, ако ли не, нищо различно от досега. Относноот къде ще се вземат пари .. никой не ги е извадил директно от джоба си нали ..... или греша? В смисъл, никойне е плащал извънредно до момента, и никой няма да плаща извънредно, дори да е истина и да е заем от 10 млрд, пак ще се преживее, това е около 5000 лв на домакинство, удвои ги, и ги разсрочи за следващите 20 години ... 250 лв на година не ми изглежда заробващо, 1/3 от домакинствата в България плащат доста повече на година като данъци и такси, няма да обеднеят много повече ...

Сря Май 15, 2013 11:42 pm
Профил
Аватар

ТоНи, ти си бил един завършен партиен секретар :-), жалко че си тръгнал да се занимаваш с електроника, можеше да си я говорител, я секратар на комунистите, толкова усърдно ги браниш, което ме навява на мисълта, че може би доста хляб си изял от тях по ония, трудните държавни поръчки. Пък Бай Бойко ти дал само една поръчка за 4-ри години :)

tgi написа:
Одеве попаднах на финала за купата на БГ, Левски - Берое.

Мачът може и да е бил не зле, 3:3 в редовното време, продълженията (които видях)
бяха умрели (за разглезения ми от хокейното темпо на английската лига вкус поне).

Обаче дузпите бяха уникум. По едно време от 6 дузпи имаше 5 не уцелили вратата (една
от 5-те беше греда, 4 в публиката), после вкараха някоя-друга :D :D :D .

Гледах го на запис, като за мач от нашето първенство беше изненадващо добър, по едно време ми се струваше, че играят Челси и Селтик :-)

Чет Май 16, 2013 1:43 am
Профил WWW
Аватар

е то реално цялото недоволство към Герб е провокирано от това че искаха най-накрая да сложат ред в държава в която 25 години всичко е разградено и само се е крало:
- не дадоха на СИК да си направи МОЛ в София ленд
- не дадоха на Слави Трифонов да си построи в градинката зад НДК
- изгониха Галеви
- изгониха Маргините
- Трактора и Наглите ги разкарваха по съдилища и затвори и им секна бизнеса
- окастриха сметките на Енергийните монополисти
- спряха фирмите свикнали на държавна хранилка вечно печелищи държавните поръчки (тони е нормално да е ядосан като не е успял да спечели с подкупи търговете сега да говори че спечелилите са фирми на герб)
- намалиха с 40-60% печалбите на зелените енергии (първо им взеха 40% за пренос, след това им свалиха и обемите с 40% задето няма потребление)

нали ви е ясно че си направиха по този начин врагове с изключително силен финансов ресурс, медиен достъп (трифонов не спря да се подиграва с бойко в предаването си), като добавим и това че Трактора е кадър на службите даже ми се струва че помията която изляха можеше да е и повече

е сега може всички да си отдъхнат, при станишев всичко ще се върне по старо му , ще се краде на воля и всички ще са доволни

Чет Май 16, 2013 8:13 am
Профил
Аватар

¶ написа:
......

Ей това последното е и най-вярно! Имам усещането, че влязохме в италианския сценарий от преди години - на всяко тримесечие нови избори. Създаде се ситуация като по време на световните войни - две големи армии с изравнени сили и средства. И двете разбират, че фронтална атака е загуба на сили и средства. И започват да се окопават и да водят тежка и изтощителна окопна война. Издържа този, който има по-здрав тил. Има две възможни решения при едни следващи избори, които да променят статуквото - обединение на националистическите партии - Атака, ВМРО, НФСБ и другите по-дребни играчи и/или обединение на десните сили (всякакви остатъци от бившето СДС + земеделци). При всички положения "На есен с песен" пак на избори. :evil:

Чет Май 16, 2013 8:43 am
Профил WWW
Аватар

tgi написа:
Одеве попаднах на финала за купата на БГ, Левски - Берое

Това е като да гледаш порно с грозни актьори, озвучено с музика на Радо Шишарката.

По темата:

Не ви трябват нови избори! Силно вероятно е да ги провеждате в сянката на срутен валутен борд, хипер инфлация и фалирали банки. Тогава вероятността да се появи следващия "спасител" е 101%. Ценното на сегашните е, че за първи път от доста време, нямаме месия. За мен това е връщане към нормалността, своего рода отрезвяване. Дано пък най-накрая проумеем, че нещата трябва да се случват между изборите.

Много се спекулира с тия 50% негласували (прав е tgi, че те са всъщност повече). От една страна това изглежда като отчаяние. Но според мен, барем половината от тях не гласуват, просто, защото няма поредния вълшебник за когото да гласуват. Това са точно хората, които гледат на изборите, като на хазарт - залагаш на един кон и се надяваш да познаеш. Те сега не гласуваха, защото вероятно са залагали на всеки от старите коне и не са ударили печалбата. Т.е. не е голяма загуба, че тия не са гласували. Аман от вълшебници в БГ политиката вече. Сега поне и БСП и ДПС и ГЕРБ, знаят че няма много смисъл да обещават каквото и да е. За Атака не коментираме, тя си е партия от популистки тип по дефиниция.

При управлението на ГЕРБ, добро или лошо, произведе един полезен ефект - почна да се надига някакво гражданско общество. Народа се посъбуди малко. Може и от глад да е, ама и това е добре. Дано не се успи пак.

Чет Май 16, 2013 9:29 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 1080  Следваща