Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Проблем с Positiv 20 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Re: Проблем с Positiv 20
http://www.ebay.com/itm/Heat-Toner-Tran ... 338wt_1397

Пон Сеп 03, 2012 1:59 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Здравейте,
Имам един въпрос фото шаблоните как ги правите (прецаках си барабана на лазерния принтер с хартия за шрайбпроектор) :cry: ?

Вто Мар 05, 2013 9:29 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Има специализирана, трансперантна медия за лазарен принтер. Моят принтер обаче не обича такъв медиум. Преди съм пробвал с оризова хартия - има ги в разфасовки формат А4.
При ползване на подобна хартия се използва спрей за подобряване на трансперантността/пропускливостта.

Вто Мар 05, 2013 10:28 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

glyomov написа:
Здравейте,
Имам един въпрос фото шаблоните как ги правите (прецаках си барабана на лазерния принтер с хартия за шрайбпроектор) :cry: ?

Този номер и аз съм го правил. Гледай как го оправих (беше на скъп лазерен офис-принтер в старата работа):
Разглобих го тотално докато стигнах до барабана и лампата в него. Захраних лампата с малка мощност, колкото да се поразмекне листа, който се беше залепил и усукал около него. Свалих листа фнимателно с клещички.

Сря Мар 06, 2013 12:37 pm
Профил
Аватар

С оризова хартия.
Пробвах с различни прозрачни фолиа и т.н. но ефекта с оризова хартия + уплътняване с газ за осветление се оказа повече от перфектен.

Последна промяна klez на Пон Май 13, 2013 2:15 pm, променена общо 1 път

Нед Май 12, 2013 4:07 pm
Профил

точно с фолио за проектор става, но трябва да е за лазерен принтер, не за джет. Никога съмнямалпроблем с такива фолио, платки отдавна не правя по тоя начин, но пък за презентации и др. подобни печатам доста често.

Нед Май 12, 2013 5:00 pm
Профил
Аватар

Пробвал съм и със фолио за проектор за лазерен принтер наистина става, но е по-скъпо и по-трудно за намиране от паус-а.
Също при него малко по трудно става номера със уплътняването с газ за осветление.

Пон Май 13, 2013 2:16 pm
Профил

klez написа:
Пробвал съм и със фолио за проектор за лазерен принтер наистина става, но е по-скъпо и по-трудно за намиране от паус-а.
Също при него малко по трудно става номера със уплътняването с газ за осветление.

Е то какво да му уплътняваш на прозрачно фолио??
Абсолютно никакви грижи с лазерния принтер, ама не се разпознава лесно - може да ти набутат обикновено.....
а тогава си е мазало!!

Пон Май 13, 2013 6:06 pm
Профил ICQ
Аватар

И двете медии имат предимства и недостатъци - пауса при "газиране" се сбръчква гадно, обаче печатането върху него е безпроблемно. От друга страна фолиото остава по-гладко и после притискането е по лесно, но за сметка на това трябва и тонер касетата да е нова и фолиото да е подходящо за този принтер. Лично при мен на всичките ми принтери, докато касетата е нова нещата са добре, обаче като поостаре и започва да прави едни дупки в пистите дето са мноо непрятни. Уплътняването върху фолиото също е малко с чалъм - много трябва да се внимава и газта трябва да е точната. Аз и преди съм споменавал - много ползвах такова фолио но за други цели - когато е растер си работи перфектно, обаче на монохромно прави мазало. Освен това принтерите ми всичките правят няккви икономии на тонер (не знам точно как успяват) - плътните (100% запълнени) площи им прави границите по тъмни а самото петно намалява плътността на тонера - това за хартия няма проблеми, обаче за платките е много неприятно. Ако отнякъде някой си намери HP LJ 6P - ей тва е принтера за платки - ама трябва да работи с нови касети - което за принтер дето е от преди 16-17 години като модел - не знам дали има. Тоя принтер фърля толкова тонер, че чак релеф прави върху хартията.

Сря Май 15, 2013 9:49 am
Профил ICQ
Аватар

Аз си правя платки чрез тонер трансфер и също страдам от тоя проблем с рехавите плътни пространства, но с изненада установих, че "газирането" и при мен върши работа. Относно тонера, последния път като ми пълниха касетата разбрах, че имало чалъм да пуска повече тонер. Понеже бързах не можах да разбера друга касета ли ми трябва или тая нещо я регулират, но следващия път ще поразпитам преди да я напълнят.

Сря Май 15, 2013 10:54 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Абе я ме светнете и мен как точно уплътнявате с този керосин. Поливате , разпрашавате или нещо друго ?
Аз уплътнявам с любимия ми кореселин. Наливам във ваничката ~ 5mm кореселин , държа платката на 5-10mm над него около 3-5 минути и става пИрфектно. Ама може вашето "газиране" да е по-лесно.

Нед Май 19, 2013 6:27 am
Профил
Аватар

Ами с някакво нежно парцалче (памучно е добре) просто се намазва равномерно колкото да се навлажни тонера и после се изсушава на открит реотан. Номера е да го навлажниш без да го омокряш и да го исзушиш докато е все още влажно. Значи получава се леко разтваряне на тонера и допълнено със загряването се разливат/сливат частиците. Чувал съм (но не съм виждал) за спрей който това нещо го прави без никакви допълнителни манипулации - просто се напръсквало и след минута две изсъхва от самосебе си и ставало плътно.

Нед Май 19, 2013 12:39 pm
Профил ICQ

Благодаря Cekins, Ще го пробвам. На думи изглежда по-сложно от кореселина (да се навлажни , но да не се намокри), но ще видим на практика.Но и вие пробвайте моя метод. При него единственното гадно нещо е да трепне ръката и да се топне платката. Тогава тотално се уплътнява :) .

Пон Май 20, 2013 7:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3