|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:52 am
Странно твърдение, има ли логика
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Странно твърдение, има ли логика
Логика има! Цялото развитие на едно растение е свързано с движението на електролити от корените към листата. В затворените помещения се натрупват много положителни йони, а когато няма заземяване потенциалите се изравняват. Така мисля, но да видим какво ще покаже експеримента. Току виж покрай толкова много електромагнитни лъчения покрай нас за се наложи и ние да се заземяваме! 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Май 14, 2013 8:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе .... ако с заземяване се увеличава растежа ... ще взема да поръчам на малкото чорапки и обувки тествани на 100 kV, нещо много взе да расте.
|
| Вто Май 14, 2013 9:21 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
мда... зааземяване, зануляване и магнитни наколенки преди всяко разклонение на стеблото!
|
| Вто Май 14, 2013 9:28 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Експеримента тече от днес. 6 вида по две растения заземени и занулени и до тях същите контролни. И сега чакаме.
|
| Сря Май 15, 2013 12:17 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Спираш яденето на боклуци. Пращаш го по баирите да гони мухи и го научаваш, че айпад, ютюуб, фейсбук и телевизия са мръсни думи. Записваш го на някакъв колективен спорт да се социализира с другите деца, нещо което би му харесало - само недей плуване, не искаш да те мрази като поотрасне и спре да плува. Гледам племенника ми - лапето е кльощаво, ок, ген дет се вика, обаче никакво желание за спорт - колеото бегло, с децата някоя гоненица, в останалото време - лаптопа и играчките - буф баф, храс прас, гледа и играе някакви игри и забравя да си затвори устата, щото вниманието муе погълнато. Нищо смислено. А вече е на 8, кога да възпиташ в него желание за движение? Загледах се - ми то родителите също не му обръщат внимание да го карат да е активно физически. Много по-лесно е да го метнеш на лаптопа и готово. Обаче по горите съм срещал уникални хора - детето на 3-4-5 годинки (та и бебета!) с него бродят по шубрака, пикници, спане на палатки, джапане в реката, свикват и не се плашат от буби и животни, гоненето на жаба по реката е голямо удоволствие! Като ги видиш тия лапета почнали от толква рано и станали примерно на 8-9 - та те сами си бродят километри нагоре-надолу от лагерите и си знаят какво и как да правят, не се плашат лесно, много по-самостоятелни са от връсниците си, пък се опекли от слънцето - здрави са, природа му е майката. Прибирам се в града и гледам някакви затлъстели дюнери се потят докато цъкат на нещото с тъч. Има разлика, да.
|
| Сря Май 15, 2013 10:07 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това с кльощав/дебел май ще се окаже далеч не само ген. Вчера четох една статия в BBC, някакви в Холандия открили, че *една* бактерия в червата прави разликата. Ако я имало усвояването работело по съвсем друг начин, премахвало тип 2 диабет (това дето инсулинът не работи а го има). Само на мишки са го пробвали дотука все пак де, де да видим.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 15, 2013 12:25 pm |
|
 |
|
head_up
|
Трудно е за вярване. Да не почнат утре да продават Активия с такава бактерия вътре  Стой и гледай - ще има промоция Дюнер+Активия, пълна неутрализация 
|
| Сря Май 15, 2013 12:33 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе че е трудно за вярване трудно е, ей я статията: http://www.bbc.co.uk/news/health-22458428А че ще почнат да продават Активия и не само с новата бактерия вътре много преди да са разбрали коя е и каква е нямам съмнения  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 15, 2013 1:04 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Това ми припомни за вица: - Тате, тате за какво служи това тоалетно пате... - Да убива бактерийте в тоалетната чиния сине... - Тате, тате а те от къде излизат? - От Активията на майка ти.....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Май 15, 2013 2:19 pm |
|
 |
|
tgi
|
|
| Сря Май 15, 2013 2:27 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Много странно ама като че ли има ефект от заземяването, зануляването, щото инсталацията ми е двупроводна. Двете китайски рози на втория етаж за няколко дена от началото на експеримента направиха двойно по-големи пъпки от другата и едната цъфна с един цвят. другите не им оръщам много внимание да мога след време да направя разликата. Много ще се радвам ако някой се навие да направи същия опит у тях и да споделя от време на време за резултатите.
|
| Съб Май 18, 2013 11:40 pm |
|
 |
|
Koleto
|
Е сега ме подкукуроса... Кажи какво си бучнал в саксиите? Имам голямо дърво лимон, което до преди 2-3 години е живяло на двор в метален варел за да може зимата да се прибира... Откак го взех при мене се вкисна... Спря да цъфти и връзва... Е те сега стой та гледай как ще го включа в контакта... 
|
| Нед Май 19, 2013 3:48 pm |
|
 |
|
head_up
|
Лимоните дават плод през 2 години и ако си го прибрал преди толкова - сещаш се, че няма да си имал нищо миналата година. А и не мисля, че ако го държиш на затворено и не достатъчно слънчево ще се сети да живне, то си иска хубавото слънце.
|
| Нед Май 19, 2013 3:56 pm |
|
 |
|
Koleto
|
Ох... знам, че е така... Ама нямам къде другаде да го оставя, а ми е жал за него... 
|
| Нед Май 19, 2013 4:16 pm |
|
 |
|
tgi
|
Тук в двора май и тая година всичко прецъфтя - няма пчели вече, май затова. Едната череша е вързала малко де, по-ранната, по-късните май цъфтяха след едни ветрища дето са отвели малкото пчели дето живеят в една дупка в земата.
Аз полагам 0 грижи за двора, нямам времето - налага се да копая анализатори и т.н. - но дали не мога да сложа някакъв сандък да им служи за къща, не ща кошер да ми събират мед, само да има в какво те да си живеят та да са повечко.
На ябълката (те нали са през година) тая година и е ред, ама май не виждам да е вързала много ако въобще. Дюлите сякаш са, за моя изненада (всъщност само миналата година тях ги нямаше никакви ама то тогава валя над месец - цял май - без прекъсване и всичко изгни).
|
| Нед Май 19, 2013 4:29 pm |
|
|