|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:50 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
TGI, относно количеството гласували не са малко, и на ГЕРБ реланите гласове не самалко, в никакъв случай не са по-малко от 20%, т.е. каквото са купили и излъгали е в рамките на 10%. Истината е че ГЕРБ имат подкрепа и то не малка, истината е че протестите са в София, Варна Пловдив, но това е малкачаст от страната, малките населени места и селата в голема степен подкрепят ГЕРБ. Аз гласувах за втори път последните 20 години, едва ли съм единствения направил това усилие, та 50% гласували не са толкова нереални. Гласовете на БСП и те са горе долу реални, почти колкото всеки път, но аз гласувах за тях защото не искам Бойко, имам и други познати които го направиха, та може би това увеличение което имат не се дължи толкова на купени, а на твърд електорат + такива които не искат бойко, съвсем нормално. Забележи че има не малко гласове отишли по малките партии, хор акоито не са искали бойко, но искат и БСП, съответно си мислят че гласувайки за малки ще направят нещо ... ако бяха още 3-4 може, ама още 50 ... твърде размиват вота, но не го осъзнават, ако не бяха гласували половината от тях, току виж още 1-2 партии се бяха преборили за парламента.
Лично аз виждам много предимства на предните правителства пред последното, а дали са били честни и са работили за държавата ... хайде да не говорим смешки, отговора е ясен. Обаче то държавата и населението е мнгоо свързано с всичко което става, т.е. в опредлени случи макар че се краде има и преразпределение, а в други няма, в случая на боко то беше сведено до минимум. Относно поръчките ..... винаги е било едно и също,който си я направи, той си я печели. Да но последните 4 години тъй като всички знаят че боко е сам играч, т.е. определя всичко много хора злоупотребяваха. Един имал ресторант където господ ядял, той решавал всичко с летището били много близки ... колко хорица изгоряха по тоя повод .... друг имал тенис корт, всяка вечер господ там играел, и той колко хора налъга .... и много други... Истината беше че ако не се срещнеш лично с господ а той не с есреща с простосмъртни, или не си някъде много близо около него нищо неможеш да хванеш по никакъв начин.
|
| Вто Май 14, 2013 7:13 pm |
|
 |
|
quad
Ранг: Новодошъл
|
Аз пък не виждам защо гласуването за малки партии да не е полезно, дори и да не могат да се преборят за място. Трябвало да се гласува само за големите - този филм вече сме го гледали преди 89-та, всички гласуват и всички за големите. Тези, който са успели да прескочат 1% и не са коалиции с полученото финансиране им се дава шанс след 4 години да се представят по-добре. Голяма партия не се прави за няколко месеца, без финанси и популяризиране. Следващия път някоя/и от тях може да успее да прескочи 4% и в ситуация като днешната да определи състава на правителството. Гласуването за малки партии пречи само на тези, свикнали да стоят основно на мекия стол и упорито втълпяват, че е неправилно. "Ще гласувам за някоя от големите и сериозни партии, защото иначе от гласа ми няма да има полза" ... и ще чакаш да те "оправят".
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Вто Май 14, 2013 7:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Защото според мен не е нормално да има 60 партии, ама то това е типично по нашенски. Ако нямаше толквоа много голям избор, тия които са гласували за първите 3 които сега не влязоха или щяха да са повече и те щяха да влязът, или изобщо нямаше да гласуват, и сътоветно процента на тези 3 щеше да е по висок и пак да влязат ...
|
| Вто Май 14, 2013 7:36 pm |
|
 |
|
quad
Ранг: Новодошъл
|
Как ще отсееш кои точно 3 да останат? С вота е най-лесно. Може би и подписка с поне 3 пъти повече имена в нея подкрепящи партията, нужни за регистрация. Но и това с подписката едва ли ще проработи в БГ.
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Вто Май 14, 2013 7:47 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тони бе, ми то в София, Варна и Пловдив е половината население на БГ, каква малка част  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Май 14, 2013 7:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
единия прозорец е много труден: http://results.cik.bg/pi2013/pdf/24/4603021.pdfhttp://results.cik.bg/pi2013/pdf/24/4601035.pdfhttp://results.cik.bg/pi2013/pdf/24/4605026.pdfтози например няма "с думи" http://results.cik.bg/pi2013/pdf/24/4604044.pdfтози протокол също е готин http://results.cik.bg/pi2013/pdf/24/4605052.pdfброй получени бюлетини: 450 брой избиратели по списък: 410 брой бюлетини в урната:210 брой на неизползваните бюлетини извън урната: 449 на последна страница няма сбор на числата този протокол очевидно е коригиран от РИК, но какви числа са записали не се вижда разбира се и ЦИК са едни професионалисти... правят избори десетки години и не им увря главата как да направят лесни за попълване протоколи. но пък и ЦИК обикновено последни разбират всичко. дори че се правят избори 
|
| Вто Май 14, 2013 10:23 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Объркал си рейса пич... Точно необразованите и неграмотните от малките населени и такива със застаряващо население гласуват за БСП/ДПС, типичен пример беше някакъв мангал по някоя си телевизия го питаха преди време на референдума за кого ще гласува и той вика "е че за БСП естествено". Герб се подкрепя от всичките големи градове София, Пловдив, Варна и Бургас... За протестите - тия дни ми попадна една не лоша статия за парадокса как реално малцинството свали правителството, и сега същото малцинство недоволства от избора на мнозинството... ето я: http://www.plovdiv-online.com/koj-kakvo ... 0tur%D0%B0 ако не се отваря търсете "Или ГЕРБ, или червена диктатура" в гугъл. Личното ми мнение от наблюдение е че на протестите бяха само ултраси, клошари, безелници и неграмотници... Според мен срещу бедността не се протестира а се работи! Един приятел беше споделил - Е кво, протестират тия дето в училище ми викаха зубър, а сега им е скъп бензина и не могат да си платят тока. Незнам кой го е казал ама "Всеки народ си заслужава управляващите!" 
|
| Вто Май 14, 2013 11:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
t_i_t_o .. ти да не се засегна от истината ... айде пак провери всички резултати, лошото е че няма демографска статистика и сам ще си направиш заключението. Това че за Герб са гласували най-вече сравнително не образовани, или по скоро необразовани изобщо не е точната дума, по-скоро хора от малките места, които са далеч от тов акоето става в София, която се приема за страната, далеч от от политиката и икономиката. Друга и то не малка група която го подкрепя това са си типичните Българи, без да обидя никого, но това са хора които предпочитат да виждат как на Вуте му е зле и тогава те са щастливи. Бойко мачкаше бизнеса, общо взето мачкаше всички, показваше мускули, говореше точно както говорят 80% от Българите и те му се радваха и за тях той е върхът, това е истината. Аз лично не познавам интелектуалци гласували за Герб, а познавам немалко. Имам познати които са читави хора и го поддържат,това е техен избор, нито ги прави прости, нито провинциалисти, но така или иначе съм сигурен че процента на тези хора е много, много малък, не това са му избирателите. п.с. имаше и доста подкрепа сред младите ... но не само той има подкрепа на младите, всъщност младите по подразбиране са социалисти, тук това е малко изкривено заради прехода, но точно социалната линия е това което пасва на техните разбирания и желания. п.с. току що гледах как земеделските организации са готови да правят протести ако Герб не управлява ... сети се сега къде са тия организации и къде са членовете им, подсказка не са в София, Варна или Пловдив ... не са изобщо в големите градове,освен ако нямаш Монтана за голям град ... и от там надолу, градчета, селца ... спрени фондове .. да бяха прочели малко да видят от кога могат да усвояват фондове ... животновъдите бяха пренебрегнати, но то не е без нищо де, ама земеделците ако кажат че не са усвоявали .. 2004-2009 се накупиха толкова много машини точно с европари та фирми като Джон Диър неможеха да смогнат на поръчките и тук се купуваше каквото успеят да предложат, дори техника която никъде другаде немогат да продадът, просто търсене имаше много повеч еот предлагане. Е това ако не е с евро фондове не знам ....
|
| Сря Май 15, 2013 12:19 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз за четири години също намирах изключително рядко някой да си признае, че е гласувал за ГРЕБ. явно средата ми е такава.
|
| Сря Май 15, 2013 8:29 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Вчера четох, че ДПС+БСП имат 120 депутата и ГЕРБ+АТАКА имат 120 депутата. Да се смееш ли, да плачеш ли....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 15, 2013 9:18 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Тони, вероятно си прав, че интелектуалец не би гласувал за ГЕРБ, но според мен той не би гласувал и за БСП. Та нали интелектуалците са "мислещите" хора и цвета на нацията ... Как тези хора да се вържат на глупости от рода на "ще ви върнем децата от чужбина", ще оправим икономиката и т.н., като точно те не биха забравили кой преди има-няма 10г. направи българите "милионери" и кой създаде "чудесни" условия в страната та младите хора се разбягаха? Супер нелогично ми изглежда да се мисли, че тоя дето е осрал нещата съвсем целенасочено (едва ли поради некадърност) сега ще иска (и ще може) да ги оправи? За БСП гласуват или хора които имат финансови интереси и искат да са на "трапезата", или фенове (хора, които харесват нещо без да могат да обяснят защо). Има и едни други хора - според мен НЕ мислещи, щото ако се позамислят малко ще се сетят за какво иде реч. В това число мързеливци и бездарни некадърници, които освен в социална система - в друга не биха оцеляли. Какво да говорим повече ... Май няма смисъл ...
|
| Сря Май 15, 2013 10:01 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Смисълът на изборите е да се реши кой да лапне кокала. Има и други начини да се реши тая работа, но те не са толкова демократични колкото изборите. Демократичното в случая е, че априори всички се съгласяваме да приемем победителя мирно и кротко, дори когато той не е нашия фаворит. Демек ако изборите са по правилата, всички се съгласяваме да не вдигаме патаклама на тема кой точно ни управлява. Сега, вариантите са - да харесваш някой кандидат, да мразиш някой, да ти е все тая или комбинация от изброените. Ако харесваш някой кандидат най-логичното е да отидеш и да гласуваш за него. Няма друга логика. Ако ти е все тая съвсем нормално е да не гласуваш. След като има избори, значи има кандидати и най-малкото те трябва да гласуват за себе си. Така че все някой ще бъде избран и доколкото останалите нямат претенции, няма проблем с демокрацията. Не е както някой ни убеждават, че нямало демокрация ако не глусаваме. Щом има мир - това е демокрация. Остана варианта с мразенето - ми ако мразиш само един може да гласуваш за друг и така да намалиш шанса му.
У нас обаче има още един аспект... значи ако гласуваш за някой дето мине 1% все едно му даваш 48лв. Това малко усложнява, в смисъл може да харесваш или мразиш някой, ама не чак толкова че да се бръкнеш в джоба. Номерът е, че парите са дават от общия кюп. Ако се даваха от собствения джоб резултатите според мен щяха да бъдат доста различни. Защото повече хора дето познавам гласуваха с някакви тънки сметки от типа "по-добре тоя отколкото оня". Ама като ги питам би ли изкарал 50 лева от джоба си казват "не"....
И още един аспект - изборите не са сделка. По-точно е престъпление да бъдат сделка. Въпреки, че всички "демократи" обясняват как трябвало да се гласува, щото иначе си нямал право... Що да нямам право? Да не би да съм сключил сделка и да съм се отказал от правата си? Не съм и да искам не мога, щото изборите не могат да бъдат обект на сделка. Единственото право, което се урежда при едни избори е кой да управлява. Дали Станишев дали Доган или Борисов, след изборите един или няколко от тях стават управляващи. Но не получават право да управляват както си искат. Който и да е на власт, носи отговорност пред законите и пред народа. Имам предвид целия народ, а не само собствените им гласоподаватели.
|
| Сря Май 15, 2013 11:15 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Това принципно или на практика? За в БГ ли става въпрос или по белия свят? Щото ако говорим за реалната ситуация тука това изобщо не отговаря на действителността както и ти сам знаеш... Аз бих казал така: "Но не получават право да управляват както си искат. Който и да е на власт, носи отговорност пред законите (които са направени с цел да защитават интересите на определени кръгове) и пред хората (знаят се и кои точно са хората)..... Тъпа история... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Май 15, 2013 2:10 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Знаеш ли ги каква пиеса точно са планирали тоя път... Дали в последния момент окончателното преброяване няма да даде "решаващия един глас" на тия или ония, или ще трябва някой от избраните да се обяви за "независим" от загриженост за народа... то не си струва да ги следи човек какви ги приказват.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Май 15, 2013 2:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Ми принципно и навсякъде... Където има покупко-продажба или сделки се води престъпление. Това едва ли има смисъл да се коментира. Мисълта ми беше, че често като ни навиват да гласуваме го обесняват така, все едно изборите ни дават някакви права повече. Правата и на гласувалите и на негласувалите са едни и същи.
|
| Сря Май 15, 2013 2:33 pm |
|
|