|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:50 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Много сме далеч от там, а и политиците се пазят от това, може да има протести за тока и парното, ще си врътнат малко местата и пак ще са същите, ясно е че там нищо не може да се направи, и в това отношение съм против протестиращите, цените не са високи, нито на тока нито на парното, на който не му оттърва да не позлва, ниски са доходите. Хората ще мрънкат и ще спрат, ще им омръзне, важното е че ще имат хляб, това държавата може да го осигури, ще вдигне още някой данък, ще поразсипе бизнеса, винаги ще има идиоти които да правят бизнес в БГ, така че ....
|
| Пон Май 13, 2013 7:18 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тони, не може. Ще вдигнат данък, от голите гъзове на хората какво ще вземат бе. Отишла е вече тя, за съжаление, и тоя път едва ли ще мине мирно както през 89-а и 97-а . Каквото имаше за съсипване го съсипаха, сега имат - пак както 89-а - пълна казарма и нищо в кухнята.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Май 13, 2013 7:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ако вдигнат данъка на хората по-не е зле, с колко ще се вдигне ... просто няма да се плаща, по страшното е че ще искат да вдигнат данъка на фирмите, от там могат да го съберът, и много по трудно се укрива.
|
| Пон Май 13, 2013 9:09 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 |  |  |  | ToHu написа: ¶ грешка, имаме една единствена и то в правителството на Бойко .... но ти май не разбираш че той влияе не само в-у държавните поръчки .... естествено че не разбираш ... но е факт, как и защо, ами има начини как, а защо е ясно .... п.с. държавните поръчки не са толкова прости колктоо ти се струват, вързани са с много други неща, и дават прехрана на много и различни фирми индиректно, поне така беше до преди, и никоя от тези фирми не беше с контакти, или поне в повечето случаи, нещата опираха до качество и конкурентност, но не и сега. |  |  |  |  |
Разбира се, ББ влияе на фазите на Луната, на магнитните бури и на световната икономическа криза Държавните поръчки не са толкова прости, защото се заливат с обилни трапези, подкупи под/над/през масата, с партийната книжка, батко, кака и т.н. Сега се сещам за лобирането на Моника Станишева. Тя горката, не е имала никакви контакти, изключителна професионалистка, нито познава Сергей, нито е спала с него, нито деца му е раждала, нито бастуна му е лъскала, а бе при нея всичко е качество и конкурентност.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Май 13, 2013 9:43 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Тони стига им слага ореол на комунистите. И те са същите боклуци, че и по-големи. Примери колкото искаш. Предизборните кампании в българия трябва да бъдат забранени. Вместо някъкъв вид диалог и поставяне на постижими цели, бяха пуснати лайнометите и обещаване на неизпълними неща. Имало фалирали фирми. Ами ще фалират, като са малумници. Не може да имаш фирма с оборот 2 милиона на година (в най силните си години) и да кара семейството ти коли за 400 000лв... Отделно не си забравил предполагам този орешарски който го гласят за премиер как в началото на кризата приказваше, че тук всичко е розово и няма как в БГ да има криза. Някой семена бяха посяти преди бойко, при неговия мандат просто покълнаха, че даже и цъфнаха. Че е малумник е ясно, че е прост също, но е факт, че и доста неща се свършиха по негово време. Че е крадил - крадил е, но пък има и реално свършени неща останали след него... Даваш за пример европейските проекти, отговори ми колко се бавеха плащанията по разни такива програми по време на доганово-станишевото управление и колко сега? Да не говорим, че тогава начина да спечелиш проект беше половината от парите да ги дадеш познай къде... Всъшност има нещо много добро, което тези избори дадоха на България. И това е политическия край на даскалчето по комунизъм костов. 
|
| Пон Май 13, 2013 9:43 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Абе тия десните кво направиха? Видяха че вчера беше "един хубав ден за българската емиграция" и аре юруш на оставките  Не е хубава тая работа... Ако досега опозицията я нямаше никаква, сега се очертава да е по-отвратитвлна и от управляващите. Аз не съм имал илюзии, че някога безобразията на герберите ще бъдат наказани. Ама сега БСП не просто ще трябва да си затворят очите, ами направо ще трябва да се грижат герберите да не увяхнат, че без опозиция няма цирк. А без шоу тълпата от улицата ще побеснее...
|
| Пон Май 13, 2013 9:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тишо, не говоря само за тия случаи, а и там проблема не е в Държавата доколкото знам, такива има и ще има, и ще фалират това е едно. Обаче аз мога да ти кажа че по обекти съм се нагледал на измъчени фимри които имат да вземат от къде ли не, защото не всеки може да си позволи лукса като нас да не се натиска за държавни поръчки освен ако няма 50% плащане в аванс, затова не сме и взели, и не съжалявам, пък ако не бяхме взели можеше и вода да глътнем от единствената по която сме работили. Та аз ги плюя щото виждамкакви са боклуци, но сигурно съм най-малко пострадалия от тях, въпроса е че ако продължим още 4 години така ще трбява да се местим някъде другаде. От това длаи ще работим тук или не .. голям праз, 100-200 хил по малко от данък, 5-600 от ДДС и 20-30 безработни ... бълха я ухапала държавата, по интересно е като започнат по-големите какво ще стане ... пък и ако 1000 малки се изнесът ...знам ли, вече имам познати които затвориха кепенци тук и категорично заявиха че до де бойко е на власт няма да работят тук, бизнеса им навън върви не по зле с много по малко проблеми.
|
| Пон Май 13, 2013 10:02 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 |  |  |  | ToHu написа: Тишо, не говоря само за тия случаи, а и там проблема не е в Държавата доколкото знам, такива има и ще има, и ще фалират това е едно. Обаче аз мога да ти кажа че по обекти съм се нагледал на измъчени фимри които имат да вземат от къде ли не, защото не всеки може да си позволи лукса като нас да не се натиска за държавни поръчки освен ако няма 50% плащане в аванс, затова не сме и взели, и не съжалявам, пък ако не бяхме взели можеше и вода да глътнем от единствената по която сме работили. Та аз ги плюя щото виждамкакви са боклуци, но сигурно съм най-малко пострадалия от тях, въпроса е че ако продължим още 4 години така ще трбява да се местим някъде другаде. От това длаи ще работим тук или не .. голям праз, 100-200 хил по малко от данък, 5-600 от ДДС и 20-30 безработни ... бълха я ухапала държавата, по интересно е като започнат по-големите какво ще стане ... пък и ако 1000 малки се изнесът ...знам ли, вече имам познати които затвориха кепенци тук и категорично заявиха че до де бойко е на власт няма да работят тук, бизнеса им навън върви не по зле с много по малко проблеми. |  |  |  |  |
И ти си прав... По-големия проблем е, че няма свестни хора които да се занимават с политика и да са лидери. Какво остава? Простотията и посредствеността не оставят незаети места. Особенно на такива позиции. Случващото се последните 20 години е пряко отражение на това. Дали един по-сериозен кютек няма да оправи нещата? 
|
| Пон Май 13, 2013 10:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами моето лично мнение е че нашата държава може да се управлява само по еидн начин, с диктатура. Не бих отказал да съм диктатор  , но и друг да е пак би било добре, стига да не е някой като Бойко, разбира се диктатурата винаги крие риска да попаднеш на луд диктатор, или по скоро лошо луд.
|
| Пон Май 13, 2013 10:56 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Проблемът на БГ не е диктатурата или липсата на такава, а това, че властта е 100% под контрол отвън, от Москва, и работи против интересите на българското общество.
Без някак да се добутат нещата до пълна амнистия за цялата КГБ агентура в БГ няма никакъв шанс някой от тия по кабинетите да пропее или да направи каквото и да е, всеки от тях може мигом да бъде вкаран до живот за държавна измяна и си го знае и съответно слуша.
А добутването до амнистия как може да стане без сила ми се ще да знаех.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Май 14, 2013 12:02 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ами аз досега не съм видял нито една партия , правителство или дори единичен политик, който да работи ЗА интересите на българското общество. Ще си позволя малко уточнение - 100% властта е под контрол отвън, но не винаги е точно от Москва. За справка - дейността на разните немски фондации. Което не променя нищо по същество, само някои детайли. В конкретния случай обаче, за последните години нашествието на немските търговски вериги , щедро спонсорирани, дори дотирани от държавата, доунищожи това което беше останало след предишните нашествия. Като говорим за хилядите фалирали фирми и многото безработни, една от причините е тази. И не защото са некадърни, просто са притиснати от монопол и нелоялна конкуренция.
|
| Вто Май 14, 2013 9:08 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
СДС напуска сградата на раковска. ДСБ - също. ликвидаторите, след като ликвидираха българия, се самоликвидираха. толкова си могат. за историята НДСВ остава като бележка под линия. но пък никой от вождовете на изчезващите спасители не зле в личен план - никой от тях не е фалирал, не е останал без къща или ходи пеша, щото няма пари за колело.
след 23 години "демокрация" в парламента влязоха четирите най-демократични партии. не знам къде я виждате тази икономика в българия? то в афропата е изчезващ вид, за тукашната отдаване прикадихме и я отписахме. замислете се какви клиенти имахте през последните 5 години... даже с мутрите от 90-те се работеше по-лесно - никакви пазарлъци, кинтите в чанта и веднага. е, ако се издъниш се прибираш в къщи през храстите, ако изобщо се прибереш, но пък работата беше повече, отколкото можеше да се свърши.
|
| Вто Май 14, 2013 9:45 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Много сте ми интересни... оня ден се разхождам до една от градинките до нас и цялата зарита от боклуци и фасове. Чудя се Москва ли да обвиня или Берлин, а може би Вашингтон че и те са едни мръсници? Всичката ни е такава, като почнеш от градинките и стигнеш до отвъдното с българския казан... Големите неща са изградени от малки детайли. Като ни са сбъркани детайлите няма как да се получат големи и добри неща. И за това най-малко са ни виновни другите. Искам да попитам, ако някой от вас го изберат за премиер (няма да се учудя, какви ли не калинки сме имали) та ако ви изберат вие кво ще направите, а? Идва една верига и казва "добър ден, искаме да отворим тук няколко магазинчета".... Какво, ще нарушите законите и ще им забраните? Как ще стане тая работа? Не можем да дискриминираме нито чужди, нито наши фирми. Не става! Не и така явно. Правителствата могат само леко да побутнат или леко да попречат, но е до определени граници. Номерът не е в големината на бутането, а в броя на фирмите. По-некадърните правителства като руснаците успяват да пробутат само една-две големи фирми. Газпром примерно, ама точно тия едва ли имат нуждат от помощи. С помощи и без помощи тия нямат голяма конкуренция. Номерът както казах е да се бута в много области. Или поне в много области да не се пречи. Щото най-големият грях на последните е, че спънаха бизнеса тотално. То не бяха забрани за пушене, не бяха касови апарати, даже и когато се опитваха уж да помагат като случая с единното плащане - замениха 2 платежни с 7 нови декларации. Както казва счетоводителя ни "аман от такова облекчение"... Във всяка област се пречеше и не е само кризата. Примерно имам двама познати дето си затовриха ресторантите. Единият заради кризата, щото няма клиенти. Ама другия дошли и му казали, че трябва да има 12 мивки, а той имал само 7. Вика не ми е проблем да сложа още 5, имам парите, ама срещу мен правят закуски и нямат даже и една чиста мивка. Друг познат пък имаше автоморга, обаждам му се тая есен и той вика затворих.. Дошли и му направили акт за 15000 щото трябвало да има помещение за обезвреждане на ейрбаци, което да е със стени поне 20см бетон, да няма прозорци... Трябвало за отделни съдове за всеки вид масло дето има по колите и още един куп изисквание. Друг приятел пък строи ферма за овце и кандидатства за проект. Първо че вместо за 3-4 месеца проекта му го одобрили на 7-я месец. За други неща не би било проблем, ама агнетата са агнят не през цялата година, а пък след одобрението той има срок да ги купи, отде ще ги търси не знам. Освен това проекта му е 1,5 млн. лева. Викам му голямо пране правите.... дядо му наврето гледаше овце и саите му все за милиони бяха. Но всъщност за всяко нещо имало изисквания, от осветлението (сякаш овцете ще предат), трябвало да има агрегати в отделно помещение в случай че спре тока, абе един куп глупости и накрая като теглиш чертата една сая = 1.5 млн. Няма лошо, не съм против изискванията. Напротив. Ама тия неща се мислят, едно е ако имаш бизнес и малко по-малко се европеизира. Друго е на гол тумбак...
|
| Вто Май 14, 2013 9:59 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Миро, казваш, че сами сме си виновни. Всички тези простотии , за които говориш, като се почне от забраната за пушене и се стигне до осветлението за овцете - знаеш кой ги измисли и кой ги налага тук. Вярно е че българи подписаха договорите, но и за децата е ясно, че не са имали никакъв избор. Поразрови малко, за да разбереш как точно се строи един магазин от веригите -как се финансира, как придобива земята, как му се издава разрешителното за строеж, как се асфалтират улиците до него, как се свързват вода и ток , как му се издават разрешителните от ХЕИ и т.н. Провери как е за останалите, и после да дискутираме кои са дискриминираните.
|
| Вто Май 14, 2013 10:47 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Не е съвсем така.. първо изборът си е 100% наш. Можехме да не влизаме в ЕС, в НАТО и т.н. Повечето българи искахме обаче. И аз лично не виждам проблем в това. Второ правилата наистина ни ги налагат, но не ни ги диктуват буквално. Примерно за пушенето от нас се иска да вземем мерки за ограничаването му, но как точно си е наш избор. И много пъти съм казвал, че аз не съм принципно против мерките, а против глупавата им имплементация. Да повтарям ли пак абсурдите? Ние плащаме с нашите данъци заплати на здравни инспектори и само те имат права, а в същото време ако ти си непушач и някой те трови нямаш никакви права. Единствено може да се оплакваш... В повечето европейски държави е точно обратното - непушачите имат права и не се харчат пари от бюджета за такува глупости. Същото е и за вредните отпадъци - аз не искам една автоморга да може да си хвърля маслата където й падне, или да има опасност за работещите в нея. Кой идиот би искал такова нещо? Пак казва принципно тия правила са ОК. Но те имат цел - да се пази природата, да се пази здравето на хора и ЦЕЛТА е важната. У нас абсурда е, че ако има някъде замърсяване държавата нехае. Винаги е неизвестен извършител или някой слаб или някоя корпорация дето не смеят да я пипнат. С две думи против съм правилата да се налагат *само* върху дребния и среден бизнес и то по начин който го съсипва, а за всички останали да няма правила. Така хем си съсипваме бизнеса, хем продължаваме да тънем в боклуци и нищо от целите не се постига. Каква беше целта на касовите апарати? Убихме ли сивата икономика? И кой точно ни го наложи, като само в няколко европейски държави го има това и то не по толкова тъп начин... Ами енергетиката? Европа казва трябва да се развиват ВЕИ, като ние си избираме какъв дял искаме точно. До постигането на тоя дял имаме право да субсидираме колкото си искаме. Но вече ми омръзна да повтарям, че след достигането на тоя дял по-нататъшните субсидии стават неправомерна държавна помощ. Кво правим ние - първо забраниха присъединяването на перки. Сакън да не стигне тоя дял. Обаче изтърваха фотоволтаиците, не знам как го проспаха, ама ей на проспаха го. И вместо сега всички да се радваме, щото от тук нататък нито един нов ВЕИ не би трябвало да получава и една стотинка помощ. А помощта на досегашните постепенно да бъде махната (както е навсякъде в Европа) - кво правим ние? Спираме ги... Абсурд! Имаме безплатен ток, ама го хвърляме... И не се следи точния дял и не се спират субсидиите. Може би за да стане пълен абсурдът сега от ЕС ще ни глобят и за нерегламентирано субсидиране на ВЕИ. нЕма такава държава! Говориш за преференциите за на големите инвеститори.... Знам! Ама това си е 100% наша измишльотина. Никой не ни го е налагал това. Ние сами сме хлътнали по тия чужди инвестиции като че ли те ще ни оправят с магическа пръчка. Аз съм против тая политика и съм го казвал не веднъж ли два ли... Ама народа си знае неговото и погледни по-горе постовете ще видиш как някои блянуват "парите от европа" сякаш това ни е най-важното в живота... То и политиците са виновни, доста правителства въртят тая мантра с ПЧИ и евросубсидии. Ама как няма да я въртят като народа иска лесни пари - ей ви ги лесните пари....
|
| Вто Май 14, 2013 11:28 am |
|
|