|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:58 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: Бумащината за едно МПС
То зависи кога и как се усетиш, и дали ще може после да си платиш, разбира се че всичко подлежи на преговори, но трябва да преговаряш и да занеш, или по скоро някой друг да преговаря вместо теб е най-добре .. както и да е. За ходенето в затвора там опредеелно има повече безумни варианти да отидеш от колкото тук, в инди отиваш и ако си превишил в зона на строителство скоростта, е може и само с обществено полезен труд да се разминеш ако е било с малко, ама това що за идиотия. Примерно една от магистралите е в ремонт от 8 години, ама никой не я ремонтира, тъпите ченгета са по зле от колкото нашите в БГ, крият се по завои, пътни възли и където намерят за да те хванат, отделно че по някакви неведоми пътища и логики повечето ченгета са в цивилни коли, само дето не вземат пари, тъй де аз не съм пробвал щото не ми се види разумно, то пък може и да вземат ама никой да не знае  До вегас има едно затворче, то не го наричат точно затворче, там сигурно 30% са такива които лежат за пълни глупости, там са основно леки присъди и финансови нарушения и измами, ама разликата м-у нарушение и измама понякога е никаква... както и да е. Много пъти съм казвал че по отношение на съденба система, възможноста всеки да те осъди за всичко, е и ти всеки, полицейщина и купища безумни правила породени от прецеденти за мен САЩ са на първо място. Това не отрича и многото хубави неща които САЩ предлагат, но някак ми се иска да си бяха като са били през 60-те.
|
| Нед Апр 28, 2013 1:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти не се пробвай, щото един нашенец тук се беше пробвал и за секунди се намери на капака на колата с белезници на ръцете  . Имай предвид, че тукашните ченгета ходят като робокоп - с камери и микрофони и всичко се записва. Така че риска за тях е огромен, даже и без да намесвам огромните им заплати, бенефити и пенсии  . Но пък го има и другия момент - един приятел си беше купил едно дърто БМВ М3 и го ръчкаше здраво по светофарите и на един светофар да се случат и ченгетата там докато пали гумите и го спряли и почнали да му се карат и той отворкото им казал, че в правилника имало само колко бил лимита за скоростта, ама не пишело колко бързо трябва да се достигне и ченгето му беше казал нещо от сорта "Ей сега ще измъгна емигрантската ти душица от тялото и". И нашия после отива в участъка и подава оплакване и иска да чуят записа от микрофона на ченгето. Та чак началника на полицията му се беше извинявал и му беше казал, че ако не ги съди той повече няма да има никакви грижи с полицията в това село  .
|
| Нед Апр 28, 2013 4:13 pm |
|
 |
|
zaphod
|
то това с времето ще си стане вероятно, като си вадих книжката всичко измъкнаха от няква централна база и само се подписах, но няма да е близките 5 години примерно. а може и да не стане въобще. преди да стана програмист, много се дразнех на това че като попълваш документи за записване студент примерно, на поне 10 места си писах всичко, егн име ала бала. викам си нали отиват все при "тях", за какво всеки път да пиша всичко. после като започнах да пиша професионално, разбрах отговора - големите системи са модулни, и модулите не могат да бъркат един в друг. общежитията си имат своя бумащина, столовата своя, факултета своя, библиотеката своя. за мене всички са "университет", но за тях си са съвсем отделни, и нямат вътрешен трансфер. хората искат да го махнат това, защото изглежда странно отвън, но факта че дори писачите на софтуер във собствените си дела не успяват да го направят (където е много по-лесно) ме навежда на мисълта че никога няма да стане напълно.
|
| Пон Апр 29, 2013 7:31 am |
|
 |
|
stefan63
|
Тия дни чувах нещо по радиото за здравно-осигурителен номер. "Естествено" - различен от ЕГН-то. Вече ще бъдем с по 2 номера, сигурно след една петилетка - с 3. Не вярвам програмистите да са виновни, май онез -дето едно нормално изречение не могат да вържат (справка последните аудиохитове) са за....
|
| Пон Апр 29, 2013 9:24 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Като заприказвахте за безумията в щатите... Ето нещо интересно: http://www.dnes.bg/mish-mash/2013/04/28 ... tva.186652
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Апр 29, 2013 10:35 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Да, полицаите там обикновено са учтиви и сдържани, докато те застрелват в главата.  Както и трябва да бъде - полицейщината гестаповщината ме кефи там. Иначе въртенето на гуми се водеше май speed exhibition и наказанията са жестоки.  Твоя френд щеше да си го отнесе яко, ако полицая беше по-сдържан.
|
| Пон Апр 29, 2013 1:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е това става постоянно и навсякъде, не само в САЩ, там обаче има еидн друг проблем, в следствие многото малоумщини. Сега като бяхме на разходка голямата нещо се затича и падна, ние бяхме далечко. До нея имаше някакъв човечец който се приближи, но не посмя нито да я пипне нито да я вдигне, стоя така и я гледа докато не отидох. Видимо човека се притесни, и видимо искаше да помогне, но и също така видимо не смееше, не смееше защото ако я беше пипнал после някой можеше да го изкара педофил и да му стъжни живота, можеше някой да го изкара че и той я е съборил и какво ли не, те такива страхове вълнуват братята хамериканци, това съм го виждал не веднъж. Въпроса е ако се беше ударила по лошо, ако нас ни нямаше, дали докато се сети да викне помощ, те докато дойдат и докато измислят какво да правят нямаше да е късно. Друга идиотщина, в LA си плащаме за два урока на трапец, да ама за първия закъсняваме, с 10-на мин, но всичко е платено, да но те го продали на друг и ни върнаха парите. Като питах а нали съм си платил за това място те казаха че така някой можело да ги осъди че са му взели парите без да е отишъл ... това страхът от това някой да те съди за нещо не е никак за подценяване, макар може би риска да е значително по-малък от страхът.
|
| Пон Апр 29, 2013 1:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе Рек, не ясно дали е нарушение, законите не са еднакви навсякъде, еле пък в република калифорния. Истина е че много от нарушенията могатда паднат в съда защото полицаите не са достатъчно стриктни за да спазват всички бумащини и правила измислени от бюрократите. Не че е вина на полицая, той си върши работата но .....
|
| Пон Апр 29, 2013 1:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Не се е налагало да внасям нищо.  Но ако решиш да внасяш ходенето по мъките си е сериозно, предполагам. Твърде изтъркано, Митко, твърде изтъркано. Аз лично не драпам да емигрирам никъде, много малко от познатите ми дивелъпъри - също, а миячи на чинии нямам много познати.
|
| Пон Апр 29, 2013 1:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Както каза Митко, камери има навсякъде, тоест като те снимат да правиш глупости - нищо не може да те отърве. Ако пък решиш да се праиш на отворен - директно по лице на предния капак, белезниците и право в ареста.
|
| Пон Апр 29, 2013 1:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Вноса поне по мое наблюдение не е сложен, нито износа, стига да имаш някой да ти го движи, и там както и тук си има фирми. Тук не е по сложен, кажи какво искаш и ти го внасям от където поискаш, особенно ако пък искаш да си плащаш цялото мито. В БГ е лесно, ако искате да се видите в приключение може да се пробвате внос в Перу, а за по адванс потребители направо Аржентина.
|
| Пон Апр 29, 2013 2:14 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, чъпреки, че и това с педофилството го има, защото хората тук са луди на тема детска безопасност, другата причина да не се намесват при инциденти, е че ако не са сертифицирани да оказват първа помощ може даже повече да навредят, от колкото да помогнат. Затова обикновено при тежки инциденти се стои и се чака да дойдат хората, на които това им е работата. В твоя случай явно не е било това причината, а първото но това също си е сериозно, като се има предвид, че могат да те вкарат в базите данни за педофили и да ти излиза снимката, името и адреса в гугъл мапс само ако са те хванали да пикаеш на публично място. Та хората се пазят много, когато става дума за деца. Например второто по жестокост наказание за шофьорите след карането пиян е ако не спреш на спрял училищен автобус, докато стоварва/качва деца. Просто веднага някой ще звънне на полицаите и ти е разказана играта после.
|
| Вто Апр 30, 2013 2:05 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз не ти говоря ако внасяш промишлени количества - това е за фирмите, а те са дали клетва и да се оправят дето се вика. Аз ти говоря да ти стъжнат живота заради това, че си си купил нещо за 50-60$ от ибей. Ей това е бюрокрация  . Не знам кое е твърде изтъркано, но знам, че желанието за емиграция няма нищо общо с това, каква ти е професията. Има емигранти и миячи на чинии има и девелопъри. Аз не се смятам за мияч на чинии, смея да твърдя, че докато бях в БГ имах доста добър стандарт на живот и въпреки всичко нищо не ме е спирало винаги да съм искал да емигрирам в щатите. За нагласата за емиграция трябват доста различни неща, не само това каква ти е професията. Понякога не е толкова важно какви пари вадиш на дадено място, а това дето те заобикаля на това място иначе по твоята логика всички емигранти щяха да са миячи на чинии - не вярвам и сам да вярваш на такова твърдение  .
|
| Вто Апр 30, 2013 2:11 am |
|
 |
|
zaphod
|
то това че можеш да преебеш някой със счупен врат при катастрофа е ясно, но съдебната истерия е друга бира и въобще не ми го хвали това. първо, когато америка е била най-силна това не е било така. винаги съм казвал - подражавай на силния какъвто е бил преди апогея си, а не след. силните са станали силни заради това което са правили преди да станат силни, а не това което правят след като са станали силни. повечето тук сме достатъчно възрастни и за никой няма съмнение че днес америка е по-слаба от преди 20 години, и ако правим това което правят те и ние ще станем по-слаби.
|
| Вто Апр 30, 2013 7:14 am |
|
 |
|
ToHu
|
абсолютно пофкрепям zaphod в горното му мнение.
|
| Вто Апр 30, 2013 10:16 am |
|
|