Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
USB примери за Тини или Мега 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: USB примери за Тини или Мега
Ква фасада бе човек. Аз имах един леко счупен долен кътник и един симетрично дето му падна плобмата - е повервай ми мноо трудно се дъвчи пържола с резците и кучешките... Пък за шоколад няма да ти разправям - аз съм лют фен на шоколада ама близо година само по някоя бомбонка от хорска срама някой като черпи за рожден ден... И го смуча като някой дърта беззъба баба, щото ай съм го поднесъл към разваления зъб, айде после два часа болки...

Нед Апр 21, 2013 6:08 pm
Профил ICQ
Аватар

абе хора, 21-ви век сме!
оправете си зъбите, момчета.

Нед Апр 21, 2013 6:35 pm
Профил

Е, то това казвам, дедо, това казвам. Имах си един зъб който счупих преди има няма ... абе, повече от 10 години със сандвич с руло стефани - половината си го извадих сам на място - познай: дали от тогава съм хапнал такова руло? После 7 години ходих с коронка и щифт, като на около 2 години ми подменяха щифта и коронката, щото просто си падаше. То постоянно набиване на храна, гниене, чистене, възпаления от гниещата храна между коронката и венеца, кървене. Не знам колко километра конец за зъби употребих за това време. Накрая зъболекарката каза, че няма на къде и ми връчи направление да го вадя, каквото бе останало от него. И ... супер е, честно, не съм вярвал, че ще го кажа, но си е супер да ти липсва това чудо. Чуждо тяло в устата не се търпи лесно - от как нямам тоя зъб си ям всичко - не ми е проблем нито пържолата, нито шоколада. Проблем е, че пържолата става по на рядко, а шоколада не смея да му чета съдържанието вече, щото и от него ще трябва се откажа.

@Cekins, липсващия зъб е 5-ти горен, хубав дъвкателен и ... никакви проблеми, не знам какво ти пречи на теб толкова това. Ако те боли нещо - лекувай го, но липсата на зъба не е проблем, проблем е да те е страх да натиснеш на него.

Нед Апр 21, 2013 8:00 pm
Профил WWW
Аватар

Е мойте бяха 6-ти долни - и двата. Единия беше леко счупен и създаваше много неприятно усещане като влезе квото и да е в дупката. Иначе си беше тотално здрав - даже нищо не усетих кога му слагаха пломба - въпреки дупката си е тотално здрав - даже и кариес нямаше. Другия ми е правен "не помня кога" - с амалгамена пломба. Ама толкова се беше изтъркала, че вече накрая и хладка вода усещаше - нищо не можех да сложа върху него. Точно тай чувстваше шоколада като че ли кон ме ритваше през устата. А него когато го правих, въпреки упойката, беше невероятна болка. И заради тези зъбета няма да ти кажа как се дъвчи пържола - никак. Те са баш тези с които най-добре се стиска.

едит : май рек трябва да премести последните постове в общи, под тема "зъби" :)

Пон Апр 22, 2013 8:37 am
Профил ICQ
Аватар

ако продължаваш така, няма да имаш проблеми да дъвчеш пържолите ... на ръка. има и други екстри - докато си миеш зъбите, може да си подсвиркваш, или да си говориш със зъбаря докато ги ремонтира.

обаче получаваш и друг комплект усещания, понякога промяна на говора, свистене, тракане по време на ядене. ако пиеш вода през нощта, ще трябва вече да държиш 2 чаши на шкафчето, и т.н. хубавите кастанетки също са доста пари, макар и да са далеч от инвестицията в импланти.

Пон Апр 22, 2013 9:18 am
Профил
Аватар

head_up написа:
..., но липсата на зъба не е проблем, ...

Липсващия зъб води до промени в околните зъби - има тенденция да понавлязат в празното пространство. Срещуположния му зъб пък нараства повече от нормалното. Ако дълго време караш с липсващ зъб се появяват такива проблеми. После това се отразява ако решиш да си сложиш мост на това място и да запълниш празнината. Тия неща зъболекарите трябва да ги казват и съответно човек да не се занемарява така ами да се лекува навреме.

Cekins написа:
...Иначе си беше тотално здрав - даже нищо не усетих кога му слагаха пломба...

Здравия зъб боли, когато го ръчкат. При теб вероятно нерва се е отдръпнал защото дълго време си карал на авариен режим. Но ако нищо не усещаш значи, че си закъснял брат. Не се самозаблуждавай че всичко е наред.

Наистина странно е какво невежество може да цари в 21 век, когато само на сантиметри от проблемния зъб се бичат хай-тек решения. :D

Пон Апр 22, 2013 10:03 am
Профил

За разместването на зъбите - това важи до едно време, после вече не се разхождат из устата ;) Питал съм зъболекарката, не е невежество, освен ако не искаш да го кажеш на жената с машинката в ръка :D
Виж, за израстването - може и да има вярно, но за толкова години не е израстнал нагоре тоя зъб в опит да запълни празнината, предполагам, че и това си има възрастово ограничение (?)
И зае*и тия хай-тек решения, дъвкал съм ги вече някакви, щом си е чуждо за организма - чуждо и си остава, все се опитва да се оттърве от него по един или друг начин ...

Пон Апр 22, 2013 10:15 am
Профил WWW
Аватар

head_up написа:
За разместването на зъбите - това важи до едно време, после вече не се разхождат из устата ;) Питал съм зъболекарката, не е невежество, освен ако не искаш да го кажеш на жената с машинката в ръка :D
Виж, за израстването - може и да има вярно, но за толкова години не е израстнал нагоре тоя зъб в опит да запълни празнината, предполагам, че и това си има възрастово ограничение (?)
И зае*и тия хай-тек решения, дъвкал съм ги вече някакви, щом си е чуждо за организма - чуждо и си остава, все се опитва да се оттърве от него по един или друг начин ...

Все пак опита ти вероятно е от един зъб, за няколко години :wink: и вероятно по-лесно е да мислиш че няма проблем. Жената с машинката ти е отговорила за твоя частен случай. Но по-принцип проблеми има.
А за хай-тека друго имах предвид.

Пон Апр 22, 2013 10:32 am
Профил
Аватар

тая цветната хартийка, дето ти я слагат между зъбите да търсят какво не ти е комфортно е само 5 микрона (!).
човек чувства изключително малки по размер неразбории със зъбите. ако са по-големи, дискомфорта преминава в травма. ако не се изпили навреме следва увреда.

ще дам пример. 7 зъб долу, ме приболява епизодично (на месец). накарах доктора да го погледне. горния срещу него не е подпрян с мъдрец и малко мръднал, в резултат на което при дъвчене долния получава незначителна странична сила. тя не е достатъчна за травма, но в зависимост от моментното състояние на организма може да се почувства болка. подъфках малко цветната хартийка, доктора се разходи със шлайфа по горния зъб и нещата се наместиха. записа си в картона един път в годината да го следим процеса на плуването.

а пък езика се вре навсякъде и по много пъти. това е инстинкт от рождение. първото нещо което прави бебе е да си натика нещо в устата, и така до 1-2 годинки в които повечето познание за света е през езика.

Пон Апр 22, 2013 10:44 am
Профил
Аватар

Ми той не ме болеше и не ме боля докато го правиха защото счупеното беше доста далече от нерва - просто имаше едно счупено парченце в края, обаче между счупеното и другия зъб имаше кухина дето като се напълни и ме дразнеше. А на другия пломбата се износи щото дъвчех предимно с него. Сега когатоо и двата са ок, още се усещам че дъвча само от едната страна. Ама друго си е когато са си наред - който квото да приказва. Баща ми е на 70 и всичките му зъби са си негови и са в устата му. Има две три дребни репарацийки само последните 5-6 години - напоследък избягва прасешкото ама заради подаграта ... А майка ми я има 5-6 зъба нейни я не - на супички и все отделя коричката на хляба...

Пон Апр 22, 2013 10:47 am
Профил ICQ

Zdrav написа:
А за хай-тека друго имах предвид.

Знам, това го насочих към Дедо.
Е, искаш да кажеш, че на 50 годишен човек примерно (аз съм малко по-далече от тая възраст ;) ), като му извадят зъб и почват да се местят осезаемо, или по-скоро проблемно?
Тая тема наистина все по-малко заприличва на ... USB примери :D

Пон Апр 22, 2013 11:19 am
Профил WWW
Аватар

примери:
Прикачени файлове:
buletooth-usb.jpg
buletooth-usb.jpg [ 7.27 KiB | Прегледано 1989 пъти ]

Пон Апр 22, 2013 1:59 pm