Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Въпрос относно управление на трифазни нагреватели. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Въпрос относно управление на трифазни нагреватели.
Здравейте. Прочетох из форума даже в тази секция темите, които са написани за тиристорните управления на бойлери но там ставаше въпрос за монофазни нагреватели което не е точно моя вариант. И така става въпрос за парното на един приятел което много вдига шум :) заради контакторите вътре бях решил първоначално да реша проблема само със SSR релета, но след това ми каза, че иска да смени и управлението защото термостата, който е монтиран е с много малка точност и диференцията му е огромна, например при настроени 60* работи между 45* и 65* и тогава решихме да го направим с нещо по-точно. Избрах този терморегулатор ТУК който има 2 независимо зададени стойности и ще може да работи на 50 и 100 процента което съм замислил да направя с диод. Съчиних някаква схема в която предполагам, че има доста грешки и ще се радвам ако ми помогнете да я пооправя :) .

Прикачени файлове:
Схема1.jpg
Схема1.jpg [ 209.72 KiB | Прегледано 1144 пъти ]

Вто Апр 16, 2013 8:59 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Въпрос относно управление на трифазни нагреватели.
Мазало...
Токоограничаващи резистори за оптрона са задължителни ако искаш да работи повече от веднъж, иначе става и така. На тия релета каква им е идеята? R1, R3 и R5 каква функция изпълняват там?

Сря Апр 17, 2013 11:39 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Въпрос относно управление на трифазни нагреватели.
Да може да отпушва триаците полупериодно или пълнопериодно. Малко имам съмнения че това баш няма да работи коректно. Ако иска различни мощности, просто може да се вземе терморегулатор дето има някакъв ШИМ изход - има много такива и директно да си ползва готови SSR модули.

Сря Апр 17, 2013 1:10 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]