|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
 микроконтролер ...
Колеги, кажете откъде в БГ мога да си купя 16 битов микроконтролер с работна честота >= 40 МХц. По възможност да работи и с външна РАМ.
Дайте предложения ... 
|
| Чет Дек 01, 2005 4:55 pm |
|
 |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Извинявай, колега, ама би ли уточнил дали лозе ще копаем или вино ще правим:))))))))))))
|
| Чет Дек 01, 2005 6:34 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
ARM7 ? 
|
| Пет Дек 02, 2005 10:22 am |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
|
| Пет Дек 02, 2005 2:27 pm |
|
 |
|
TheHungry
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
според мен май още ти е рано да се занимаваш с ARM вземи нещо по простичко като за начало понатрупай малко опит пък тогава.
|
| Пет Дек 02, 2005 2:43 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Олимекс продават маи единични броики ама не знам дали не им бяха високи цените.
Иначе можеш да си поръчаш в Akerman или Futurel
|
| Пет Дек 02, 2005 3:05 pm |
|
 |
|
nickich
|
Съмнявам се, 4е ми е рано! В момента работя с едни АРМове на Тексас. Пиша мултимедийни приложения, но това няма зна4ение. Щом питам значи имам нещо в предвид и ако можеш да ми помогнеш ще съм ти благодарен, ако не - предпочитам да се въздържаш от подобни изказвания, без да имаш реална представа... 
|
| Пет Дек 02, 2005 3:43 pm |
|
 |
|
nickich
|
Благодаря ти за информацията!
А можеш ли да ми дадеш някакви координати на Олимекс... да не ги търся 
|
| Пет Дек 02, 2005 3:51 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
|
| Пет Дек 02, 2005 4:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами въпроса ти хич не прилича на зададен от човек който е наясно:
1. Как можеш да работиш с ARM на тексас, а да не знаеш откъде в БГ могат да се купят контролери. Че АРМ на тексас сигурно е най трудното нещо за намиране в София.
2. Честота >=40 MHz е параметър който не носи информация за нищо. Има контролери които на 40 MHz вдигат ДО 40MIPS, а има и такива които на 40MHz вдигат 10MIPS. Консумцията също не е еднозначно определима спрямо честотата, т.е при 40 МHz едни харчат 30ма, други 130ма.
Предполагам, че си софтуерист които работи в голям екип (нещо общо с Дейзи???) и никога не ти се е налагало да пазаруваш хардуера, та затова се получи това недоразумение. Но не се коси. Въпроса ти беше зададен като за курсов проект, освен това си в Академия. Ако беше в Пазар, може би нямаше да има такъв отзвук.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 02, 2005 6:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе и аз търся гуми за кола: - зимни - да вдигат повече от 80км/ч - да са кръгли сега има едни, ама търся и други да знаете къде в софия мога да купя? 
|
| Пет Дек 02, 2005 6:38 pm |
|
 |
|
nickich
|
Цецо, прав си за МИПС-овете. Имах в предвид 40 МИПСа. Извинявам се!
С Микроконтролерите на Тексас, както си се досетил, не ги пазарувам аз (а Дейзи!).
А относно консумацията - нямам изисквания. Все пак е само за спорта
Въпроса ми вярно зву4и като за курсов проект, но наистина не съм срещал фирма в БГ, които да ми доставят микроконтролер от рода на АРМ7 на приемлива цена.
... та реших да запитам, дали някой тук няма да знае някоя фирма, дето може да ми намери процесор с добра производителност на приемлива цена.
Нямам претенции и към микроконтролера, само да има свестен компилатор на С.
|
| Пет Дек 02, 2005 6:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе нема кой друг да маа картинки на тексаски контролери в София, и да има достатъчно голям тим в който софтуеристите да не им се налага да се занимават покупко/продажба.
АРМ7 можеш да си набавиш от Акерман (TI/Philips), или Futurel (ATMEL). Олимекс продават готови развойни платки, за един гол чип, вероятно няма да ти обърнат внимание. Ама ако не ти се свидят 100лв, земи си направо платка (особенно ако ти трябва с външен рам).
Другото е да пробваш чрез семпъли, на семинарите на Акерман, ми обясняваха, че ако отида лично ще ми издействат и семпъли без пари за разработка.
Компилатор за АРМ, щом работиш с тях, значи имаш. Освен това има и GNU. Има и други с лекарства.
АРМ - а се очертава като най - лесно достъпния 32 битов контролер в БГ (а и по света). 16 бита просто няма смисъл да търсиш - там избора е ограничен (MSP430 ти е бавно).
Ако ти е за една бройка имах някъде семпъли от Analog и Philips. Ама мойте бяха без външна шина.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 02, 2005 7:00 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Виж в Комет .... аз си купих от там АРМ7 на Атмел (AT91SAM7S32 .... 55MIPS'a) ... за 5лв парчето .... казаха че могат да доставят и АРМ'ки на Филипс ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пет Дек 02, 2005 7:35 pm |
|
 |
|
TheHungry
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Добре,
извинявам се ако съм те обидил .По принцип не ми е присъщо да се заяждам но въпроса беше така зададен че не личеше някога да си се занимавал сериозно със hardware и да си правил нещо сам иначе щеше да питаш по конкретно . Иначе почти всички фирми работят на поръчка и доставят от вънка и не държат на склад единични бройки , че на всичкото отгоре ги доставят и по-скъпо от колкото струват отвън , но това е друг въпрос.
конкретно бяха изброени някои от тях бих добавил и MACRO но за цени не мога да коментирам дали са по скъпи или евтини ( това с което работя си го карам от вънка заощото ми излиза по евтино > 1000 бр.)
|
| Съб Дек 03, 2005 2:12 pm |
|
|