|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:21 am
Универсална станция за запояване.
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Универсална станция за запояване.
Явно говорим за различни неща. Ето едно фото на микротъча: Коя от всичките ти се видя дебела? Най-лявата? 
|
| Сря Апр 10, 2013 12:36 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Еми нито дръжката, нито човката са толкова компактни. Остави това, дето стърчи напред от двете тънки човки - тупуза горе си е все същия. А на останалите модели и стърчащото е по-дебело Това виждам на картинката. Какво е в реалния живот, надали ще разбера.
На първо време и какво и липсва като функционалност - няма си запаметени температури, дето да се пускат с едно натискане например, няма настройки кога да заспива, няма настройки при каква температура да спи, има само опция за смяна на режима. Не знам и за колко време загрява, но малките човки са 6 волтови, та не вярвам да са много повече от 15-ина вата.
...с това всичкото не казвам че е лоша. Просто е различна. С какво новите Weller- като функционалност са повече от тоя дъртия впрочем, освен вече посоченото, и какво конкретно може най-наточената велерска станция, дето мойта не го може? Да си чете кво си нанизал в куплунга - ОК, това го може. Ама аз нямам 5 поялника, дето да въртя в една станция и тая функционалност просто не ми е трябвала. Имам 2 поялника, и станцията и без друго си ги разпознава.
...и пак, не разбирам защо продължавате да сравнявате моето с Weller. To не е Weller, нито съм имал стремежа да е. Може толкова, колкото може поялника, дето управлява. Ако и набутам Weller-ски поялник (щото мога, с термодвойка са поне тия малките с вграден нагревател), той ще върши точно същото, дето ще върши и закачен на неговата си станция. Ако и набутам JBC, ще върши това, дето може JBC-то. Ако и набутам оригинално HAKKO - пак така.
|
| Сря Апр 10, 2013 1:19 am |
|
 |
|
itso.t
|
Не го сравнявам с велер бре. Нито му търся кусури. Проектът е готин. Мисълта ми е, че има куп фабрични решения предлагащи повече от прилични параметри и ергономия.
|
| Сря Апр 10, 2013 11:32 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Ама разбира се че има. Важното е ползУвателя да е доволен. Това, че гледайки от собствената си камбанария не намирам смисъл да дам 2000 кинта за Weller съвсем не значи от всички останали камбанарии се вижда същото. Аз и мерцедес от магазина никога няма да си купя, просто защото по мои си причини не ми харесва. Други купуват, в което нищо лошо, щом ги влече.
|
| Сря Апр 10, 2013 11:55 am |
|
 |
|
soton
Ранг: Минаващ
|
Виждам че има кадърни момчета и ме е яд че си губят времето да откриват колелото когато има толкоз нерешени проблеми в техниката.И велера и мерцедеса са средства за постигане на по високи цели,не трябва да се превръщат в самоцел.Ето по горе засегнахте контролерите на температура - това е световен проблем:в магазините се мотаят какви ли не ментета,а да сте ползвали нещо такова кадърно направено?А да сте виждали някъде решение за "мултипоинт волтмер" - тези неща имат наистина приложение навсякъде.
_________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 naskogeorgiev61
blizo do Sofia
|
| Сря Апр 10, 2013 11:14 pm |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
Велера си е класика , взех си само дръжка PES51 за около 40 - 50 USD , и с оригинални човки по-добро за сега не съм виждал. Това Hakko с Т12 също много ме радва, мисля че с по-добри човки от китайските ментета също няма да разочарова. Много по-добър е от Hakko серия 900 дето чакаш още 20 секунди температурата да стигне от реотана до човката. Намерих един китайски сайт с много тънки цени - примерно дръжката FX 9051 струва 6 USD като кит за сглобяване без кабел и букса. Има и другите модели дръжки заедно с онази дето са вкарали управляващата електроника в дръжката на поялника. Има и няколко версии готови контролери в кутии за около 10-15 USD , както и китове за сглобяване. Напазарувах малко и после ще пиша отзиви 
Последна промяна dtmf на Пет Апр 26, 2013 6:49 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 10, 2013 11:37 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Weller-а е поялник, а мерцедеса средство за придвижване от точка А до точка B. Толкоз. И двете неща могат да се свършат и без Weller или мерцедес. Колко добре - зависи от ползващия ги. Относно PES51 - в момента това им е най-евтината серия поялници въобще. Такъв поялник със все станцията струва малко над 100 долара: http://stellartechnical.com/wes51solderstation.aspx Това е по-евтино от доста китайци по нашите магазини. Например менте HAKKO 888 станция + поялник тук се продава за 250 кинта. Но това е без значение - както и горе казах - важното е ползУвателя да е щастлив.
|
| Чет Апр 11, 2013 8:30 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Снощи подкарах и JBC C245 човка. Трабва да кажа че животното е много добро. 130 вата пикова мощност на 24 волта. Сгрява за 2 секунди от 20 до 350 и е по-компактно даже от Т12.
...и доста по-скъпо, за съжаление.
|
| Пет Апр 12, 2013 10:54 am |
|
 |
|
dtmf
|
Получих малко нови човки: T12-B. Има разлика от Т12-B получен от ибей и този от алиекспрес. Разликата е около милиметър по дължина, както и разлика във диаметъра на върховете. Едната човка си отговаря на радиус 0.2, а другата клони към двойно по голям. T12-I . Още не съм я пробвал. T12-D08. Сложих нея за работа. Първите 290 градуса ги набира бързо, а за последните 10 и трябват примерно още 10-ина секунди. Да предположим за сега че проблема е в контролера с 1 ОУ. Като цяло е добър за втори помощен поялник, за основен си предпочитам евтиния велер от професионалната серия с оригиналните човки. 
|
| Пет Апр 12, 2013 3:09 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Те такова животно нЕма. 
|
| Пет Апр 12, 2013 4:56 pm |
|
 |
|
dtmf
|
Може да не ти харесва ама има просто поялници, както и има поялници series : Industrial ;For Continuous Production;Professional. Даже в някои каталози са разграничени но не открих каталога. И така PES 51 е във втората графа  Ако не се лъжа любителските бяха червени на цвят. Като любителския и професионалния Bosh - зелени и сини.
|
| Пет Апр 12, 2013 9:33 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Така де - втората графа. Значи нито индустриален, нито професионален, щото тия двете са в други графи.  Нищо друго, освен синьо, не фигурира в сайта им под марка Weller. Пак - дали на мен ми харесва е без значение. Важното е че на теб ти харесва. Поялник като поялник. Вероятно много по-добър от други, но на фона на останалите неща на Weller, пък и не само - нищо особено - нито е компактен, нито мощен, нито сгрява бързо (не е и бавно де), нито има някакви други екзотични функции. Класически прост поялник без екзотики по него и с качествени (предполагам) консумативи на прилична цена. ПП:Впрочем, горе се помайтапих за четене какво си бучнал в станцията, ама днес от любопитство проверих - 1-wire EEPROM TO-92 или SOT-23 корпус, захранващ се от входно-изходния си пин, струва точно 2 кинта във farnell. Побира се безгрижно и в най-малката букса и иска една единствена жица до процесора.
|
| Пет Апр 12, 2013 11:17 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Друго си е да има радио с мп3, фенерче, 27" TFT със PVA матрица, капацитивен мулти-тъч панел, поддържаш докосване на поне 10 точки едновременно и будилник. Последното е важно, някой бачкатор да не се успи и да закъснее да си тръгне от бачкане... 
|
| Съб Апр 13, 2013 2:27 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Не само последното. Всичките са важни. А то като има 27'' TFT трябва да поддържа и плейване на филми, а като има това, защо да няма свързаност с интернет и собствен браузер. 
|
| Съб Апр 13, 2013 2:43 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Ей ви и JBC: http://www.youtube.com/watch?v=s8EptN6d ... e=youtu.beОбщо взето 2 пъти по-бързо загряване от Т12. Гадините са 3 ома. Не съм ги мерил в горещо състояние дали омовете са повече, но дърпат ток здравата и са ужасно пъргави при запояване.
|
| Съб Апр 13, 2013 4:48 am |
|
|