Отговори на тема  [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Следваща
Тръгвам да се връщам 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Тръгвам да се връщам
За алфите и роботизираните кутии, абе много хора ги подценяват алфата, истината е че много дълго време марки като BWM изостават доста зад алфа, направо да си го кажем до към преди 15 години. Алфа са една от автомобилните компании с най-много смислени иновации, това че сега са в друг пазаен сегмен е грешна политика, опитали са да минат на масовия пазар и да предлагат евтини автомобили, съответно не са били достатъчно големи и богати за това, ама айде аз щото съм им фен, да кажем съм пристрастен. Иначе Отдавна не бях карал акурата, верно тя вече стана на 5 г. т.е. е стар модел, но много мудна скоростна кутия, подобна на повечето хамерикански твари.

Иначе за хибрида, горе долу иди-дойди, ама за чисто електрическите си е пълно набутване. Никой не споменава на идиотите купувачи какво е бъдещето на техния автомобил, колко е живота на батерията, как във времето ще се скъси пробега и какъв афтърмаркет има за коли които практичекси не могат да минат и 50 км, щото точно така ще стане след 3-4 години експлоатация. Та освен че са много по-скъпи от аналогичните бензионови, дори и да вземем като база най-евтините електрически, не само не си избиваш цената на горивото, а след тов аи имаш непродаваема кола, която най-вероятно ще трябва да платиш и сериозна сума за д абъде рециклирана щото тия батерии вътре не мое да ги зарежеш току така.

А за клиото, абе не е като да не сме карали и нови модели далеч от ерата на москвича, не говоря само за рено, а всякакви, и като цяло повечето коли в ниския ценови клас, а за опредлени марки всички модели, просто не стават за агресивно каране.

Пон Апр 08, 2013 7:48 am
Профил
Аватар

Цитат:
марки като BWM изостават доста зад алфа, направо да си го кажем до към преди 15 години

Тони, до преди 15 години беше 1998г. и не мисля, че тогава БМВ са изоставали и то точно пък от Алфа :) . Даже не знам дали може да се каже че са изоставали и преди това.

Пон Апр 08, 2013 9:41 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Иначе за хибрида...

вчера сменях гуми. на фактурата ми сложиха 120гр. тежести за 10лв.
та се зачудих, аджеба, колко платки могат да се напоят с половин кило тинол?
всичко е ала-бала, загрижени били за околната среда :evil:

навремето написах един пост за брадвите и брадварите. май е време да го осъвременя със зелени брадви, хуманни брадви или дори евро-брадви.

Пон Апр 08, 2013 10:24 pm
Профил

ДедоБоре написа:
Цитат:
Иначе за хибрида...

навремето написах един пост за брадвите и брадварите. май е време да го осъвременя със зелени брадви, хуманни брадви или дори евро-брадви.

Ами зависи какво разбираш под изоставане, и да може би 15 е малко, айде да кажем до към 85-6. Но така или иначе и по нови модели на BMW са с много по дървено окачване от съответната алфа, а и по дървени двигатели, за дизайн няма да говорим, нито интериор нито екстериор. Иначе като качество със сигурност старите BMW са доста по качествени от старите Алфи, за новите бих казал че разлика няма, даже току виж се оказало обратното, опит от последните 5 години и 5 съвсемразлични модела, две X5, 645, 545, 750il ... да ти кажа освен първата Х5, другите все иамам спомени да са имали разни проблеми, най-вече електроника .... на 6-цата гюрука и се прееба без време абе .... ама то не само там е така да, и нмерцедес същите боклуци, единствено Ауди и то Q7 май все още се крепи.
А тия гаранции за които говориш са много хубави, ама по тукашните, т.е. твоите координати, иначе у родно БГ май няма такива.

Пон Апр 08, 2013 11:13 pm
Профил
Аватар

Мнение ...
Да ви пикам на колите! В тях ли спите или с тях?!
Щото аз спя в колата само за час-два ако съм на дълъг път или като ме набие жената :)

Дайте идея за ш*баната насочена антена на 2.4 МХц - Яги ли, спирална ли, нещо изпитано. То в нета има ама има и как стават пуканки с 3-4 JSM-а.

Днес си купих специализирано китайско чудо за хакване ама пак зооор - насоченост иска, предпочитам си рутъра с допълнителна антена.

Вто Апр 09, 2013 11:19 pm
Профил
Аватар

Вземи си купи твой интернет най-накрая и си гледай кефа.

Вто Апр 09, 2013 11:37 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:

Ами зависи какво разбираш под изоставане, и да може би 15 е малко, айде да кажем до към 85-6. Но така или иначе и по нови модели на BMW са с много по дървено окачване от съответната алфа, а и по дървени двигатели, за дизайн няма да говорим, нито интериор нито екстериор. Иначе като качество със сигурност старите BMW са доста по качествени от старите Алфи, за новите бих казал че разлика няма, даже току виж се оказало обратното, опит от последните 5 години и 5 съвсемразлични модела, две X5, 645, 545, 750il ... да ти кажа освен първата Х5, другите все иамам спомени да са имали разни проблеми, най-вече електроника .... на 6-цата гюрука и се прееба без време абе .... ама то не само там е така да, и нмерцедес същите боклуци, единствено Ауди и то Q7 май все още се крепи.
А тия гаранции за които говориш са много хубави, ама по тукашните, т.е. твоите координати, иначе у родно БГ май няма такива.

X5 са си големи дървета. Първите Х5-ци не ги знам но модела който се появи около 2008г. е пълен кошмар за собственика си.
Един колега си купи такова ново и за 4 години какво ли не му смениха. Тамън му го дадоха от магазина и айде в сервиза - някъкъв електронен модул не работел.
Няколко пъти му пада ремъка на генератора - обяснението някъкъв болт държащ ролка на въпросния ремък се чупел и така през 20-30000км. и така нататък. Накрая скъса ангренажна верига и... приемчика в камор каза: "тези мотори напоследък много често започнаха да късат ангренажни вериги"
Да не говорим, че това чудо нормалния му разход на гориво беше около 20л/100км дизел. 8O

Вто Апр 09, 2013 11:41 pm
Профил ICQ

Аз говоря за предните модели, точно този от 2008 беше втората, скръб от всякъде, но то не се задържа дълго. Първата беше някъде 2005 ли 2006 модел, не съм сигурен вече.

Сря Апр 10, 2013 12:24 am
Профил

Можеш да сложиш огледало от сателитна чиния и подходящ облъчвател отпред (за 2.4GHz). Добър и не много труден вариант е с biquad за облъчвател.
Тука ползваме офсетки от булсатком за огледала.
Горе-долу докарва към 22-23db с 60см огледало и biquad отпред.
Ако не намериш из нета пиши да ровя за линкове.

Сря Апр 10, 2013 10:57 am
Профил

@Бонго, http://www.gss.bg/offer_window/?article=216008 , идеална е, събира се на дланта и кара над 100 метра в мнооого силно натоварена среда (по 3-4 на канал са се накичили, свободен канал няма), кофти видимост (т.е. няма пряка такава), до 1MBps при дипол от другата страна с рутер на 200mW.
Китайското чудо за хакване е пълен боклук. Антента на тия честоти е изкуство. Китайците не се справят с изкуството.
Да си правиш сам антена - няма смисъл, надали и ти разбираш от изкуство.

Сря Апр 10, 2013 11:03 am
Профил WWW

Въх, тая 6 децибелова антена как ще му помогне?
Ако не му се сглобява вече тествана конструкция, може да купи:
http://www.aerial.net (туй е нейде из гръцко, не знам колко му е близо)
По-точно:
http://www.aerial.net/shop/product/35_40/883/ezynet-24ghz-24dbi-die-cast.html
23 евра, 24дб грид (е, без ддс и доставка де)

Сря Апр 10, 2013 3:11 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
Цитат:
Иначе за хибрида...

Дедо, и аз писах един пост преди време, отнасяше се за ловците. 120 гр. олово има в 4 патрона . Ловците в БГ са над 100 хиляди, всяка седмица на лов, около 6 месеца годишно. При това електрониката се събира и рециклира, а оловото на ловците е директно в природата. Сметката е ясна, затова очаквам с нетърпение новата тема за зелените брадви.

Сря Апр 10, 2013 3:30 pm
Профил

@gicho, и с подобно животно съм си играл, трябва да ти кажа, че за населен район е боклук работа, по-добре нещо като моята антена. Това, което предлагаш, е много силно насочено, не е добре при наличие на сгради. Виж на полето с него може да извадиш и 20 км. Но между къщята - ще хваща нет по улуците :D

Сря Апр 10, 2013 5:37 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение ...
Мии както казах по-горе официален интернет не мога да си сложа значи трябва да скрадна.

Моето китайче е това ама се изръсих за него 50 евра щото го взех от кварталното магазинче. Върви комплект със софтуер за скрадване - да ми разбие първия WEP му трябваха почти 18 часа а после за минути изяде още два. Влязох в рутъра и си създадох админ акаунт с името на фирмата за всеки случай. Не съжалявам, че не съм си купил: регистрирал се е на 9МБс при 24 възможни а моята безжична се колебае 11-54МБс.
Това е някоя комшийка отсреща...

Нямах намерение да скрадвам но вече не съжалявам: тези хора имат интернет само заради iPhone и Facebook.

А какво и е трудното на една антена - спазваш размерите и малко акъл в главата. Медни тръби бол, още съм и навит - да има.

Сря Апр 10, 2013 7:44 pm
Профил
Аватар

Е аз затова на рутера тука съм му дал списък от MAC адреси, дето да им дава мрежа :D .

Като видях веднъж-дваж непознати потребители - явно минавали са по улицата
с грамофон с включено wifi - и го сложих така, оттогава не съм виждал чужди лица.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Апр 10, 2013 8:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Следваща