Отговори на тема  [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Следваща
Тръгвам да се връщам 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Тръгвам да се връщам
Без значение какво имат под капаците финасовия смисъл е нула - дори и тук при нас. Например Шеви Волт е около $40к и в същото време е кола от класа на Тойота Корола, която е $18к. Къде го тоя финансов смисъл - въобще го няма никакъв. Нисан Лийф е $35к и е нищо и никаква кола. Та заедно с въпросните електрички трябва да имам и втора кола, като реша да пътувам по-дълго. Та в момента хибридите и електричките са само за хора, дето искат да се покажат уж колко са "зелени", а и не могат да проумеят, че даже въобще не са "зелени". Та да си ги купуват, дето се вика тъкмо ще има повече и по-евтин бензин за мен да си карам ламята на воля :D .

Пет Апр 05, 2013 10:51 pm
Профил

не знам що гледаш само финансовия смисъл, то ако беше така Майбах да са фалирали ;-)

Има коли и коли, е примерно като гледам лексус че е с цени на сайта - http://www.lexus.com/models/RX
RX350 - 21 mpg, 270hp Starting at $47,350
RX450h- 30 mpg, 295hp Starting at $46,310

возил съм се и в двете версии, ми има голяма разлика... хибридът си е много по-пъргав. Разходът изобщо не го гледам, щото нито една от двете не се вписва в представите ми за икономичност или "зелено"...

Пет Апр 05, 2013 11:18 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
На европейските коли, повсеместно са такива, поне от няколко години. Под европейски разбирам немски де, за другите нямам идея. :) Та фолксваген груп, поне от 5-6 години класически автомат не предлагат като опция и на ниския си клас коли (Шкода например), само типтроници, диесджита и разни такива...

Не е съвсем така или поне доскоро не беше. Мултитроникът и DSG могат да предадат относително скромен максимален въртящ момент. Затова и доскоро ги слагаха само на модели с един двигателен мост. Тия които бяха със задвижване 4х4 - с класически автоматик с комбинирано управление - ЕКУ за кутията и хидравлика в силовата част и блокировка на хидротрансформатора. Последните години има някаква промяна в това разпределение - има някакво предлагане на автомобили с DSG и 4х4. По аудитата още се среща и класически автоматик.

Типтроникът си е типтроник - търговско название на VAG на възможността за ръчно превключване на предавките. Реално са 2 бутона, 2 метра кабел и 2 реда код... :D

Съб Апр 06, 2013 12:47 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Майбах да са фалирали ;-)
Никой не е застрахован... :D :

In November 2011, Daimler's CEO Dieter Zetsche announced, that the Maybach-brand
will cease to exist in 2012, making room for other models of the Mercedes-Benz S-Class.
The Maybach-limousines will still be sold up to the year 2013, but after that, the name
"Maybach" shall not be used anymore. On August 14, 2012, parent Daimler AG announced
the official discontinuation of Maybach by releasing a pricing sheet officially discontinuing
the Maybach 57, 57S, 62, 62S and Laundaulet. On December 17, 2012, the last Maybach
vehicle was manufactured in Sindelfingen.

Съб Апр 06, 2013 1:21 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
не знам що гледаш само финансовия смисъл, то ако беше така Майбах да са фалирали ;-)

Щото хибридите не са майбаси, а хората ги купуват за да пестят или да се правят на зелени. Никой не си купува Майбах, за да пести нали така :) .
Единствения хибрид, дето признавам от гледна точка на пърформънс е BMW X6 Active hybrid :D . Ей т'ва как ускорява просто не е истина, ама и то няма нищо общо с пестене от бензин и закуски :D .

Като спомена одеве 200 коня коли и се сетих, че преди време беше голямо дърво да караш кола над 163 коня в БГ заради акцизите и данъците. Махнаха ли го вече това или още си стои?

Съб Апр 06, 2013 1:48 am
Профил
Аватар

Стои си. Но това си е разумно ограничение, предвид реалностите в БГ.

Съб Апр 06, 2013 10:16 am
Профил ICQ
Аватар

Dimitar написа:
miro_atc написа:

Щото хибридите не са майбаси, а хората ги купуват за да пестят или да се правят на зелени. Никой не си купува Майбах, за да пести нали така :) .
Единствения хибрид, дето признавам от гледна точка на пърформънс е BMW X6 Active hybrid :D . Ей т'ва как ускорява просто не е истина, ама и то няма нищо общо с пестене от бензин и закуски :D .

Като спомена одеве 200 коня коли и се сетих, че преди време беше голямо дърво да караш кола над 163 коня в БГ заради акцизите и данъците. Махнаха ли го вече това или още си стои?

Акциз няма мисля, че от 2009г. Но данъците са си височки. Едната ми кола е 225hp и данъка си е цифра. :)

Съб Апр 06, 2013 12:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Desert Leo написа:
На магистрала ("Тракия" - София - Пловдив и обратно) скоростта ми е обикновено 120-130, но ако застигна някой с 100-110, ускорявам до 140-150 за по-бързо изпреварване. Клиото празно тежи тон. Ако ми кажеш как да го отлепя и как се управляват задкрилките - нататък поемам аз :lol: .

Явно наблюденията са ми за най-стария вид автоматици тип: "гледай на другата страна докато се засиля, пък после виж ко прая...". Много от тях се движат в моя диапазон от скорости.
На еднолентов път с интензивно насрещно движение изпреварването е направо веселие. Като тръгне да ме изпреварва такъв, се налага и аз да реагирам - или със спирачката и ли с газта, иначе е опасно.

Затъването няма да коментирам - при предно предаване се работи и с волана, а ако гумите са заминали - няма значение каква е скоростната кутия...

Ти гледай да не разбереш как се отлепя този варел от пътя щото после да не има отново билбордовете и крайпътните дървета са опасни дайте да ги махаме...
Аман от самонадеяни шяфяори с лагерни колички мислещи си, че карат коли... Последно един с едно ауди се беше занитил в камион по софийското околовръстно(незнайно защо по медиите писаха, че е блъснал билборд)...

Съб Апр 06, 2013 12:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Хибрид и електричка имат смисъл само в градски условия. Електричките имат доста еволюция да претърпят докато заприличат на истински автомобил. Бих си купил електричка но ако има поне 500км. пробег с едно зареждане.

Хибрида като цяло си е голяма сбирщина(ДВГ, електромотори, акумолатори) и като се има в предвид качеството на новите автомобили - това ще се връща при собственика си само да му се порадва някой друг ден и после айде пак в сервиза. :?

Съб Апр 06, 2013 12:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Къде бяха електрокарчетата, къде стигнаха :D :

> Tesla Model S 17" touchscreen display

Прикачени файлове:
Tesla2.jpg
Tesla2.jpg [ 82.11 KiB | Прегледано 1967 пъти ]
Tesla1.jpg
Tesla1.jpg [ 64.31 KiB | Прегледано 1967 пъти ]

Съб Апр 06, 2013 3:41 pm
Профил
Аватар

Цитат:
като се има в предвид качеството на новите автомобили

Тишо, качеството на повечето нови коли е доста добро според мен. На Тойотата имах 6 години/72к мили пълна гаранция от производителя и другия месец става на 7 години. За тея 7 години съм сменял само консумативи (масло, гуми, ремъци и накладки) и абсолютно никакъв друг проблем. Маздата е с 8 г/82к мили пълна гаранция тоя месец направи 3 г. и 40к мили и с нея също не съм имал абсолщтно никакви проблеми. Преди нея имах една друга мазда същия модел, ама нея я купих един месец след като излезна тоя модел, който беше чисто нов дизайн и понеже беше с всички възможни опции съответно имах и всички възможни проблеми и бях през две седмици в сервиза. Та мисълта ми е, че обикновено като отстранят "детските болести" на новите модели и после са доста надеждни. Осоебно пък двигателите и трансмисиите нямат никаква грижа. Иначе особено тук, дето се кара доста няма да дават такива гаранции, щото после не могат да се наплатят. Хюндаите пък ги дават стандартно с 10г/100к мили гаранция, а БМВ пък са с основна гаранция 4г/48к мили, която може да се продължи до 8г/120к мили. А по време на стандартната гаранция даже не плащаш и за смяна на консумативите - масла, ремъци, накладки всичко сменят без пари.

Съб Апр 06, 2013 4:38 pm
Профил
Аватар

То вие карате доста, ама режима на каране е много благодатен. Ела да въртиш из Софийските дупки, през Софийските задръствания със БГ гориво, да я видим колко е здрава :)

Оставяме настрана феномена - "гаранционно обслужване в БГ" :)

Съб Апр 06, 2013 7:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Ейй пък ако знаеш на англичаните как са им се разбили пътищата след последните снегове. И са голям цирк как скачат в дупките - грам навик нямат да ги избягват :)

Съб Апр 06, 2013 7:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
То вие карате доста, ама режима на каране е много благодатен. Ела да въртиш из Софийските дупки, през Софийските задръствания със БГ гориво, да я видим колко е здрава :)

Оставяме настрана феномена - "гаранционно обслужване в БГ" :)

Точно това щях да кажа и аз. :) Условията на експлоатация са коренно различни.

Нед Апр 07, 2013 1:33 pm
Профил
Аватар

Мнение И аз да осера :)
Мархаба, аркадашим, от "Занзибар"!
Имах голям проблем с и-нета:
Ако искам "нормален" трябва да чакам около месец, пък и не виждам контакт за телефон в квартирата.
Насочих се към безжичен (май 3G му се вика) но формалностите са адски и абсурдни. Ако исках лека картечница вече щеше да е в ръцете ми. Освен това е скъп и ограничен по обем, напр. 15 евра за 2GB месечно и после плащаш около 30 евра за гигабайт!!!

Тръгнах да крада, естествено, щото си донесох един рутър и една "флашка" ама с външна антена. Има един некодиран рутър в района освен това зад близкия ъгъл имам приятели които с удоволствие ще ми споделят и-нета. Да ама нъцки - видях се в чудо: тъкмо уловя сигнал след малко никакъв го няма. Едва днес се шляпнах по челото: мии то всички рутъри са с настройки "както майка ги е родила" и работят или на 1-ви или на 6-ти канал. Веднага изкопах една бирена кутийка от боклука и си направих "насочена антена" (виж картинката отдолу) и с малко проби се включих към некодирания рутър. В момента вей, фучи и гърми, вали кал от Сахара и затова цветът е жълтичък, скоростта се колебае от 1 до 11Мбит/с заради "стабилната" антена ама ако бях на платено и на 7Мбит/с щях да си удрям дупето в тавана.

П.С. дайте акъл за home made насочена антена!

П.С.2: Точно в софийските дупки предната дясна гума стана за боклука заедно с джантата, добре че резервната ми беше ОК ама как съм сменял в кал и дъжд посреднощ...
Дясната лява ме изкара още цели 500км но на сутринта след около 300 метра стигна до капла 8O . Надух я няколко пъти и спря дя се магари :mrgreen:

Прикачени файлове:
IMG0020A.jpg
IMG0020A.jpg [ 106.13 KiB | Прегледано 1888 пъти ]
Нед Апр 07, 2013 2:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Следваща