|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:00 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Препоръчайте RF предавател на 868MHz/0,5W
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
 Препоръчайте RF предавател на 868MHz/0,5W
Клиентът имал право  Трябва да добавя към едно мое устройство маркерен предавател на 868MHz с половин ват мощност. Ясно е, че ще има допълнителен усилвател, може и да е цял модул. Захранване - Li-Ion/Pol към амперчас или повече. Предава се само ID код на дивайса през няколко секунди и толкоз. Важното да е доставимо и цената да не режи глави. До сега гледах Silicon Labs, Maxim, TI... Работата е, че предавателя е добавка, която се включва от дъжд, та на вятър и не ми се иска да губя време за проби и грешки.
|
| Сря Мар 13, 2013 6:08 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Препоръчайте RF предавател на 868MHz/0,5W
Половин ват- добре, но дай повече данни - каква е скоростта на данните , интерфейс, и какво разстояние трябва да покриеш и кой ще го приема отсреща - т.е. трябва ли ти и приемник.
|
| Чет Мар 14, 2013 9:54 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Ами то точно с разстоянието е цялата идиотщина. Човека си няма идея на какво ще е, но решил, че половин ват му стига. Затова, ще се опитам да докарам такава мощност, а той да си троши главата. Скоростта на данните не е от значение - предават се няколко (да речем 4) байта идентификационен код. Интерфейс - SPI, UART или I2C - нямам претенции. Примник за сега не трябва.
Поразравих се още и вече си мисля за предавател СС1050 на TI с усилвател МАХ2235. Тази комбнация като мощност идва отгоре, покрива 868 и 915MHz без смяна на компоненти. Ако се наложи да се прави приемник, може да се ползва пак нещо от TI. Не ме кефи да ползвам чипове от различни производители, но като усилвател с исканата мощност TI предлагат само СС1190, а той има регулиране на мощността на две стъпки, докато на МАХ2235 е плавно. Работата е там, че платката ще е двуслойка и с минимални размери. Та, ако се появят смущения, ще мога да намаля изходната мощност - за такива размери - толкова. Отдруга страна, Максим нямат конкурент на СС1050.
|
| Чет Мар 14, 2013 11:08 am |
|
 |
|
zaphod
|
в бившата ми фирма ползвах чипове СС нещо си, и не съм очарован да ти кажа. предавателя му е добре, но приемника смуче яко. ако ще позлваш само предавателя, ок. после колегата изрови някви китайски сглобени радиомодули, дето са супер, но не се сещам каква марка бяха.
|
| Пет Мар 15, 2013 8:12 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|