JTAG ICE дебъгер и PDI програматор за ATmega/ATxmega
Автор
Съобщение
The^day^of^DooM
Ранг: Минаващ
JTAG ICE дебъгер и PDI програматор за ATmega/ATxmega
Здравейте,
От доста време се каня да публикувам файловете на дебъгера /програматора който ползвам за контролерите на ATMEL.
Дебъгера JTAG ICE (mkI) е предшественик на mkII. Може да се каже, че е на аванта от ATMEL (mkI). Разбира се има своите кусури сред който е късия списък от поддържани устройства. Досега съм го пробвал с ATmega16; ATmega32 и ATmega128.
Понеже ползвам atxmega128 при чертането на платката предвидих и P(D)I интерфейс. За сега D(ebuger) от името все още е в скоби. Надявам се в скоро време да излезе и хапче за него... Софтуера е взет от руски проект, ще потърся и линка . Интересното е, че е писан на C++. Не съм правил подробен анализ на генерирания asm файл, но на пръв поглед изглежда добре. Разбира се ATMEL предоставят драйвер за PDI интерфейс - който има желание би могъл да вмъкне него използвайки комуникационния интерфейс с AVR Studio (разпознава се като JTAG ICE mkII)
Сега малко информация кое за какво е:
JTAG ICE.rar -> v.0.0.0 съдържа схемата на JTAG/PDI програматора . За PDI е необходимо кварца да е на 16MHz. Досега съм изработил две платки от файловете в папката Old (показаната на снимките е за един приятел/съфорумник)
JTAG ICE.rar -> Aquaticus AVR JTAG -> aquaticus_jtag_m16.hex - фекса който зареждам. По принцип не ползвам boot loader-а.
PdiProg.rar -> PdiProg -> PdiProg -> съдържа проекта + hex за PDI програматора .
Надявам се темата да помогне. Ако преди 5-10г. разполагах с тази играчка щеше да е доста голям плюс.
П.П: Извинявам се за телеграфния стил, при конкретни въпроси ще доизпипвам поста.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл