|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:03 am
Платки в домашни условия за 30 мин
| Автор |
Съобщение |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
 Re: Платки в домашни условия за 30 мин
Да методите са два 1.Поялник калай и жичка 2.Медна жица с дебелина колкото е отвора и некво финно менгеме или пресичка.Пъхаш парченце тел и смачкваш от двата края. може и да има трети начин по химичен път но едно време химията ми беше слаб предмет а тука из форума има гении в тази област .. та те да кажат
|
| Чет Мар 07, 2013 11:53 am |
|
 |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
|
| Чет Мар 07, 2013 7:00 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Познати си бяха купили CNC фрезичка за платки. Към нея имало оборудване за метализация на отворите - някаква вакуумна установка, а метализацията се правела с боя / лак с голямо съдържание на сребърни частици. Нещо като боята за възстановяване на прекъснали нагреватели на автомобилно задно стъкло. Не се сещам дали ставаше за пинове които се запояват или само за вайа.
|
| Чет Мар 07, 2013 10:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Може да са медни нитчета, сравнително надеждно е. Бях видял и нещо от сорта на едни малки пластмасови нитчета, то явно не са пластмасови, но къде не помня, дори тук в една тема май имаше линк.
|
| Чет Мар 07, 2013 10:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
А за моя вариант на метода, няколко пъти съм го описвал, сигурно и тук, но това което аз открих като най-удачен вариант е не да се изпозлва носител от който лесно се отлепя тонера, защото това създава проблеми почти винаги, а носител който лесно може да се разтвори. В тоя ред на мисли печатах на обикновенна химизирана тракторна хартия, не баш химизирана защото не всички модели ставаха. Технологията беше печатане, пренасяне,в моя случай с ютия с тефлоново чорапче,сваляне на хартията в сярна киселина и след това ецване. При свалянето се ползва и четка, занчи кисне се за 2-3 минути, след което се почва с четката, междинно промиване ускорява процеса. По този начин всичко което се отпечатва със сигурност остава на платката, дебелината се определя от страничното подецване и възможността на принтера да печата. Усъвършенствах метода покрай една печатна антена, нямаше как да поръчвам платки с честотата с която ми се искаше, тогав абях в Шумен поръчвах в Микрон .. сещате се за срока, та се хванах и измислих това, антената стана в крайна сметка доста добра а покрай това спестих сигурно и няколко млн. /това е преди деноминацията/
|
| Чет Мар 07, 2013 10:27 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Тук има всякакви материали за платки: http://bungard.de/index.php?option=com_ ... ng=englishЦените не знам какви са.Бях решил да си купувам от платките с нанесен фотолак, че нещо не ми се получават добре с ютията ( аз и малко опити съм правил де) за 160 на 100 милиметра цената беше 2 - 2,5 евро.
|
| Чет Мар 07, 2013 11:30 pm |
|
|