|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:18 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добре де а с какво да оцветя нормалната българска епоксидна смола? Казвате цимент - не влошава ли параметрите? Щото на мен ми трябва високо пробивно напрежение. Пък цимент, асоцирам с пясък, Si, полупроводник, цял проводник. Никак ме няма по химия.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 30, 2005 12:04 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Това, което се добавя - цимент, кварцов пясък или друг инертен материал се нарича "пълнител". Служи не за оцветяване, а за рерулиране на вискозитета - т.е. колко ще ти се разлее капката. Освен това от него зависи и свиването при втвърдяване. Но не разчитай на добра топлопроводимост от епоксидната смола!
|
| Сря Ное 30, 2005 12:23 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Аз съм доволен от българската епоксидна смола !!!
Дори с нея правих изолатори за 20-на кВ и ставаше !!! Пълнитела и беше стъкло! 
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Сря Ное 30, 2005 12:40 am |
|
 |
|
decho
Ранг: Минаващ
|
Как смятате, ако се смеси епоксидна смола със силиконова паста (от тази за радиаторите) дали няма да се получи добра топлопроводимост?
|
| Сря Ное 30, 2005 9:58 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами не съм много наясно с пълнителите, вярно е. Мен общо взето термо параметрите не ме интересуват, трафа ми нито грее, нито иска специфична температура. Но ме интересува да не е прозрачно по възможност, и да стане капката малко по нетечна (вискозитета да намалее май, ако не бъркам).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 30, 2005 11:13 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Мисля че нещо подобно правят фирмите за производство на термосензори. На дъното на тръбичката, където е сензора, слагат силиконова паста, след това отгоре наливат епоксидна смола.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Ное 30, 2005 5:28 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Не съм го пробвал, само идея: Епоксидна смола + ситен кварцов пясък. Със сигурност ще е добра изолация и прилична топлопроводимост. Мисля, че такъв пясък има с бушоните.
|
| Сря Ное 30, 2005 5:31 pm |
|
 |
|
Гроздан Грозев
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 5:52 am Мнения: 47 Местоположение: Houston
|
Пясъка го има в бушоните но ако използвате изгорели внимаваите има също и доста метални боклуци освен това оцветява смолата бяло. Едно време използвахме и дървени стърготини за пълнител но предварително добре исушени. По принцип е добра идея да нацапаш платката първо с изолаторен лак и след това да правиш заливки.Освен това внимаваи с количеството на катализатора процеса е с отдаване на топлина и ако имаш малки транзистори понякога горят от температура око се изтървеш с катализатора. По принцип избягваи да ползваш за пълнители матеряли които поемат вода или са проводими с времето могат да окъсят при високи напрежения. Или с други думи ако формата е много неправилна ползваи първо смола без пълнители за залифка и след това можеш да ръгаш каквото си искаш за да дозапълниш обема. За цвета след като го залееш можеш да го боядисаш с блажна боя в какъвто си цвят поискаш.
|
| Пет Дек 02, 2005 4:26 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ех ... абе има двукомпонентни лепила, не са много ефтни но не са и скъпи, има всякакви,дор и тея за метал не са проводими, отдлно има за пластмаса и керамика, 4-5 в е тубичката, нямам представа какъв обем е това, две 20 кубикови сринцовки може би ....
|
| Пет Дек 02, 2005 7:37 am |
|
|