Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Счупен пин на P4 - 478B 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Счупен пин на P4 - 478B
От много пробване един проц P4-2.8MHz <- GHz остана без пин AF-1 , иначе си работи. Чудя се доколко е фатално защото ш*баният комп ми трябва а нямам време и нерви за ровичкане.

Последна промяна bongo_x2 на Чет Фев 28, 2013 8:30 pm, променена общо 1 път

Чет Фев 28, 2013 3:17 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Счупен пин на P4 - 478B
И за да е пълно щастието: два цъфнали електролита 470мкФ/16В на графичната карта. Сменям ги с такива от стара дънна + 100нФ в паралел ама да попитам:
цъфналите са в алуминиев корпус с надпис FZ73, аз слагам облечени в зелено SANYO 105'C, S.E.4D WG - идеи?

Чет Фев 28, 2013 4:32 pm
Профил
Аватар

само не разбрах, що си пуснал линк към този файл?

ще работи, надали един захранващ пин ще обърне каручката. освен, ако не го вкараш в някой режим, дето дърпа 120А. аз не знам как става това, така че свиркай си.

Чет Фев 28, 2013 4:44 pm
Профил
Аватар

Мии набързо това изкопах.
А от кондове някой има ли хабер?

Чет Фев 28, 2013 4:46 pm
Профил
Аватар

бе ръгай там каквото имаш и каквото влиза вътре. такава баба яга би трябвало да и е все тая какъв кондензатор ще и сложиш.
и разглоби и захранването и огледай и там кондензаторите, ВСИЧКИ!

Чет Фев 28, 2013 4:50 pm
Профил

само слагай LOw ESR 105градуса - има в Комет и в МТ1. Задължително високочестотни, а не обкновени електролити!
И смени захранването без да го отваряш - приятелски съвет :D

Чет Фев 28, 2013 5:21 pm
Профил ICQ

И едно от мене - гледай да не вземеш Hitano (като се каза МТ1 там такива имат) - абсолютен боклук, нищо че са позлатени и ги водят Low ESR, високочестотни и т.н....

Чет Фев 28, 2013 6:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Що бе, тия от МТ1 не са от най-бързите ама са по-бързи от обикновените, знам го
от опит. Слагал съм чат-пат и съм минавал безнаказано (освен оня път когато
сложих бърз на мястото на бавен и понеже _беше_ бърз ми изгори един високоволтов
диод... че и оше последствия имаше, все по мое недоглеждане, още я помня тая мъка
от преди 5-6 години някъде трябва да беше :D ).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Фев 28, 2013 6:58 pm
Профил WWW

Ами аз от опит го казвам - на 3 дъна имах неблагоразумието да сложа от "златното" хитано 3300uF/6.3V 105 градуса - изкараха точно година и забременяха.... Всичките... В телевизора ми в нас сложих от обикновеното хитано 1000uF/16V след година се наложи да го отварям пак... мисля се досещаш защо... Та от тогава - никога повече... Е.. аз съм си карък по принцип де ама чак пък толкова...

Чет Фев 28, 2013 7:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе един кондензатори като забременяват периодично, не е ли редно да се търси осеменителя?

Чет Фев 28, 2013 7:59 pm
Профил ICQ
Аватар

А бе аз сложих к'вото изкарах от старите платки - компът трябваше да работи от вчера.
А захранванията си ги отварям заради прахоляка и вентилаторите, вкл. и това и ако имаше надут конд щях да видя.

Сега видях, че още 2010г. съм сменил конд със същото това SANYO и още не е надул тумбака - добре че пиша датата ама що не я чета :?

Чет Фев 28, 2013 8:07 pm
Профил

Цецо написа:
Абе един кондензатори като забременяват периодично, не е ли редно да се търси осеменителя?
Ами Цецо, осеменителя си е самия кондер, просто не издържат на импулсния ток дето отдават в смпс-ите за процесорите. От доста години ползвам златната серия на Sanyo (WG серията) като ремонтирам дъна, е как па едно дъно не ми се върна за това време с подути саньовци...

Чет Фев 28, 2013 9:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Цитат:
осеменителя си е самия кондер

Естествено, защото има платки и платки. Има платки, дето такайците ги сглобавят за пазара примерно в САЩ и има платки, дето ги сглобяват за БГ пак примерно и са от един и същи модел, само дето тези дето са за БГ, не са баш същите като тези дето са за САЩ, съответно и кондензаторите не са им същите. Отделно в БГ две платки, едната за 50$ и другата за $250 също не са с еднакви кондензатори. От там и на едни платки им се поддуват кондензаторите, а на други не им се поддуват кондензаторите. Аз лично никога в живота си не съм имал проблем с поддути кондензатори в комп, защото имам едно просто правило, което винаги е работило - всеки от важните компоненти на компа (cpu, дънна платка, захранване, дискове, памети, видео карта и т.н.) трябва да е за поне 150$. Актуалните качествени компоненнти винаги струват поне толкова - това съм го забелязал за поне последните 20 г. Захранването ми в момента е 800 ватово и струва около 120$ и въпреки, че реално компа дърпа от него около 350 вата, то си работи без проблем и на 1000 вата, а дъното е за 250$ и съм сигурен, че никога няма да има проблем с неговите кондензатори също. Така че нещата реално зависят от това какво точно ще си купи човек. Като дадеш пари като за калпави кондензатори реално ще получиш точно калпави кондензатори :) . И като платиш после за хубави кондензатори и за смяната им и не е ясно точно какво си спестил при първоначалната покупка. Да не говорим пък, че почти съм убеден, че в БГ ги няма реално хубавите кондензатори, дето могат да даянат и до 150 градуса Целзии :) .

Чет Фев 28, 2013 10:48 pm
Профил
Аватар

Koleto написа:
Ами аз от опит го казвам - на 3 дъна имах неблагоразумието да сложа от "златното" хитано 3300uF/6.3V 105 градуса - изкараха точно година и забременяха...

При теб пак са се подули от работа. :D При мен... от седене в чекмедже на стелажа с кондензатори. Не са използвани и са съхранявани при стайна температура. Само една стойност се беше подула и то не всички бройки. Някъде около 70%...
Занапред ще ги използвам само ако няма с какво друго да се свърши работа. Казано иначе - за аварийни цели...

Пет Мар 01, 2013 12:02 am
Профил
Аватар

Как да няма хубави кондензатори в БГ - има - ама тряа човек да ходи по битаците и да купува стари дъна дето циганите мъкнат от Германия. От такива дъна имам свалени известно количество OSCON примерно - пазя си ги за всеки случай. Тантали от по 100 и нагоре микро...

Пет Мар 01, 2013 11:11 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща