Отговори на тема  [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Следваща
Смартофон - осветлете ме малко 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: Смартофон - осветлете ме малко
В общи линии да се гледа да е за 3G мрежата - в днешно време ги правят 5 бандови, ама знаеш ли. Това, което казва Цецо май е най-важното - да не e CDMA варианта, а да е за 3G.

Иначе по въпроса за Galaxy S3 - аз лично го пропуснах като опция, след като имах 1-2 години Galaxy S2 и не ми се стори достатъчно добър за ъпгрейд. За сметка на това си взех направо LG Nexus 4 - тъй като хем е по-добър като цяло от S3 хем е с яката поддръжка на Google, хем е (значително) по-евтин. От USA, през Google Play като си го купиш - хем ънлокнат, хем по-евтин. Естествено - основният минус е 16GB вградени без опция за разширяване/карта. Но, това 99% от хората не ги притеснява реално.

Пет Фев 22, 2013 4:39 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

tgi написа:
...Май единственият кусур, който му видях, е че няма слот за SD-карта ама при 64 гигабайта това е приемливо сякаш...

Според мен, не е. Ако има SD карта, можеш да го настроиш част от потребителските данни да се записват на нея. Така при евентуално счупване на телефона, поне нещо ще остане.

Пет Фев 22, 2013 11:28 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Ще работи, ама ако е кодиран, ще трябва да се хакне, а толкова нов модел

Само да кажа, че щом е кодиран, значи е с договор та не знам как става тая далавера да си купиш такъв телефон с 2 годишен договор и да го пратиш в БГ-то. То не че не става, ама после тоя дето е сключил договора ще трябва да го плаща или пък ще трябва да плати глоба, за да го прекрати. Та мисълта ми е, че пак ще дойде на нормалната цена, ако не и по-дебело.
Иначе генерално няма проблем да се купи телефон от тук, който да се ползва в БГ - правено е хиляди пъти и е доказано, че работи. Само трябва да се внимава да се купи телефон, който е за мрежите на Т-Мобил или АТ&Т, защото тези на Верайзън, както спомена Цецо са CDMA и даже повечето нямат слотове за джиесемските SIM карти.
Иначе тоя новия HTC освен че няма SD карта няма и сменяема батерия, т.е. като айфона е. Също така е и с микро сим карта, ако това има значение де :) . Иначе и аз него го чакам, че оператора ми (Т-Мобил) обещава да е 199$ тоя с 32Г памет :) .

Пет Фев 22, 2013 11:51 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Не знам на тия грамофони в USB куплунга има ли вариант да се навре
обикновена USB флашка и тя да работи (не че и това е голям зор в случая де).
На Galaxy Note 2 става - 100%. Незнам, дали защото е таблет (а не точно телефон) или защото пуска "ток" навън през USB-то или защото е доста нов. Поради някоя (или няколко) от тези причини, на моя дърт грамофон (HTC Desire), не може да се прочете флашка. Нямам жица с изводи за външно захранване, а и ме мързи да си направя, за да пробвам.
С две думи: трябва да се пробва - има светлина в тунела.

Съб Фев 23, 2013 6:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Брей, виж, аз по-скоро очаквах да няма шанс.

Обаче това с вградената батерия не ми харесва никак. Тя сигурно пак е сменяема
де, може би просто по този начин осигуряват хляб и за сервизите си, нали и тях
трябва да ги има, но дори и така да е ако няма отде да я купи човек вече е
сериозен недостатък.

За липсата на SD слот по-се преживява - ясно, че си е друго да може човек
да смени носител но и жичен/безжичен бекъп нали става.

Но $600 - което в БГ ще е поне 600 афро - за грамофон с вградена батерия
ми се вижда май много.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Фев 23, 2013 6:57 pm
Профил WWW
Аватар

Цитат:
Тя сигурно пак е сменяема
де, може би просто по този начин осигуряват хляб и за сервизите си, нали и тях
трябва да ги има, но дори и така да е ако няма отде да я купи човек вече е
сериозен недостатък.

Всички тия недостатъци - не сменяема батерия, липса на SD карта и т.н. не са заради някакви конспирации да осигуряват храна на сервизите си или да те вкарат в облака, а за да направят телефона максимално евтин, защото все пак операторите го субсидират. Отделно тоя телефон хората със сигурност ще го сменят след 20 месеца, след като договора им позволи да вземат нов, а за 20 месеца дори и да го зареждат всеки ден това са около 600 цикъла, което няма да се отрази кой знае колко на батерията. Бекъп на SD карта също е излишно, защото операторите тук поддържат бекъп на техните сървъри и като се скапе нещо просто следващия път като включиш телефон с твоята сим карта и всичко се възстановява и синхрониза автоматично. Т.е. сменяема батерия и SD карта са излишни в 90% от случаите :) .

Като са много 600$ вземи и Nexus 4 - почва от 300$ и също хич не е лош телефон:
https://play.google.com/store/devices/d ... &gclsrc=ds

Ама не съм сигурен дали тоя линк ще ти го покаже в БГ, та може да пробваш да го потърсиш другаде.

Съб Фев 23, 2013 7:48 pm
Профил
Аватар

А бе 20 месеца живот за грамофон струващ $600 си е перверзна тъпотия
както и да го гледа човек, ако я карат така хората си заслужават еволюционния край :D .

Но това ще да е мисленето де, за сервизите ако и да има ще е капка в морето наистина.

Но колко несменяема да са я направили батерията, ако е отваряема кутията (??? - може и
заварена да я дават вече, знае ли човек) все белким може да се смени.

Съб Фев 23, 2013 8:12 pm
Профил WWW
Аватар

"За съжаление това устройство не се предлага във вашата држава. Работим по въпроса .. бла бла бла..."
Тука в БГ операторите субсидират или себе си или дори производителите на талафони. Глобул ги дават от 1000 до 1500 лв. (iPhone 5, 16,32,64), с най-тънката им програма. За тия пари спокойно човек може да се сдобие с HTC One X или Samsung Galaxy SIII на свободна продажба. Аз лично съм си купувал телефон (внесен от вън) на цена мааалко по-ниска от "промоционална" на оператор.

Съб Фев 23, 2013 8:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Естествено, че телефона има много по-голиам живот, ама обикновенно след като хората могат да го сменят с по-нов модел след 20 месеца го сменят и хич не им мигва окото. Най-интересното е, че като гледам нашите работници и баш тези, дето най-нямат пари ги сменят най-начесто и то с най-скъпите :) . Иначе естествено, че можеш да смениш и несменяема батерия, ама не е за всеки тая операция, щото най-малкото ще опропасти кутията ако се опитат да я отворят без нужните инструменти и без да знаят по какъв точно ред става. Факт е, че никой не се оплаква от такива батерии в ай джаджите. Например на сина ми стария айпод е вече на поне 5 г. и още няма никакви грижи с несменяемата батерия, а той от две години има по-новия модел. Т.е. никой не чака да му се скапе батерията :) .

Съб Фев 23, 2013 8:18 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Естествено, че телефона има много по-голиам живот, ама обикновенно след като хората могат да го сменят с по-нов модел след 20 месеца го сменят и хич не им мигва окото.
...

Бе това ми е очевидно, знам прекрасно какъв е манталитетът за тия работи. Баш затова
и приказките ми за заслужения еволюционен край, аман от разхищения :D .

Но аз не бих дал $600 за телефон дето след две години ще умре. Айде аз съм лесен,
не излизам много а в къщи повечето време ще е със зареждачка и без друго. Ама човек
който излиза всеки ден и го ползва и ще трябва да го зарежда всеки ден, батерията
500 цикъла и е отишла наполовина сигурно.

А кутията ако не може да се отваря по разумен (или поне описан) начин я броя за "заварена".

Съб Фев 23, 2013 8:26 pm
Профил WWW
Аватар

Cekins, тук под "оператора субсидира" се има предвид "клиента го субсидира", защото те тия пари все от клиента идват. Договорите, които са със "субсидирани" телефони са с по-скъпи месечни такси. Т.е. единствената далавера е, че оператора един вид ти дава безлихвен кредит за телефона и че понеже ги купува в огромни количества и самите телефони са малко по-евтини, от колкото ако си го купиш на свободния пазар. Ама сега Гугъл с тия нексуси за по 300$ малко им прецака играта и вече операторите почнаха да рекламират планове без субсидии (с около 40-50$ на месец мога да си намаля нашия семеен план, ако мина на такъв) и взеха да предлагат и те евтини нови телефони, които вече ти ги предлагат на изплашане. Т.е. плащаш само 20 месеца, а не сега като мен дето ползвам субсидираните телефони вече 3 г. ама още плащам като все едно съм в първите 20 месеца. Та който си сменя телефона на всеки 20 месеца му е все тая, ама такива като мен дето си държат телефоните по повече време гризват дръвцето :) . Та мисълта ми беше, че никой не дава нищо безплатно и на края всички си плащаме като попове - месечната ми сметка за 3 телефона е около 120$. И това без да имам неограничени данни, а само на двата телефона имам по 200МБ на месец, което струва 20$. За 3 телефона на субсидиран план с ънлимитед дата и смс-и и включени около 2000 минути към другите мрежи и ънлимитед в твоята мрежа сметките почват от около 200$ на месец. На теб ако ти предложа да плащаш по 200$ на месец и съм сигурен на 200%, че няма да искаш никакви субсидирани телефони :D .

Съб Фев 23, 2013 8:28 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Но аз не бих дал $600 за телефон дето след две години ще умре.

За да платя 600 долара за телефон трябва да имам 6000 чист гарантиран месечен доход. Бахти и слушалката, мога да ти предложа барем 10 начина да прахосаш тия пари с по-голям кеф.

Съб Фев 23, 2013 8:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Нямам кой знае кви впечатления от местния пазар, но като гледам "субсидирани" са само разни ефтини говорилки - един вид дето ти дават талафона без да плащаш нищо ама само с "някаква" програма. Преди малко погледнах как вървят айфоните от глобул - има си отделна цена на телефона - като тука има лек момент на това за което говориш - при най-скъпия договор (100 лв. месечна такса), вноската за телефона е значително по-малка. Но пък става въпрос за 24 месеца - това са си 2400 лв. кешин за оператора - боли го фара че ти е направил 300-400 лв. отстъпка от цената на айфона, като накрая пак си си го платил прескъпо. Вивател пък имат няква странна система за "оценка" на клиента и евентуално какво може да си вземе на изплащане при подновяване на договора - обаче си е на изплащане - като свърши срока и почва да се плаща само услугата.

Съб Фев 23, 2013 9:17 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
tgi написа:
Но аз не бих дал $600 за телефон дето след две години ще умре.

За да платя 600 долара за телефон трябва да имам 6000 чист гарантиран месечен доход. Бахти и слушалката, мога да ти предложа барем 10 начина да прахосаш тия пари с по-голям кеф.

Е то така де ама грамофон човек в днешно време трябва да има а под 500 лева
не може нищо реално грамофонесто да се купи та... После не става дума аз да
купувам пак, ама като го гледам от тая гледна точка мисля сякаш аз ще плащам.
Пък и колко да струва с тоя 1920 на 1080 дисплей, сума ти гигахерцови ядра
вътре и т.н., то телефонестата му функция е последното в него, без нея пак
толкова би струвало.

Съб Фев 23, 2013 11:56 pm
Профил WWW
Аватар

Па моя "грамофон" струва къде 300лв (не долара) и върши 90% от нещата които би вършил и оня извънземния. Вероятно би се затруднил само на някое по зло 3D рендване, ама едва ли това е целта на занятието. Е екрана му е 1/4 като резолюция, ама има същественото предимство да ми се събира в джоба и в ръката. И най-важното само вчера го изтървах два пъти, до степен да му отхвърчи батерията и някак си не ми спира сърцето от това :) А и веднъж минах с колелото през него... оцеля.

Мисълта ми е, бил той и грамофон, 99,9% от времето вероятно ще се ползва като телефон. А ако и е зор да е наистина смарт - да си вземе "по-лош" грамофон и един таблет. За тия пари няма да е проблем тая комбинация, че и за един киндъл ще и останат... 600$ са безумно много пари за телефон. Не говоря за абсолютната сума, а за безмислеността на начинанието.

Един приятел си спомням така си взема някакъв телефон на изплащане, за 1000+ лева. Изтърва го в тоалетната на първата седмица (удави го неспасяемо), а го изплаща следващата цялата година. Аз много му се смях, а той ми се разсърди, що незнам :)

Нед Фев 24, 2013 6:44 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Следваща