|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 11:47 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 Re: Новини от страната
Ми давай да се кандидатираме тогава. Ке си вземаме тлъста заплатка и ке седим в меки столчета. А тока ше го мерим с кофи. Баси безумието... Чак не мога да се събера в кожата си. Сега двата му месеца дето остават пак "електората" ше го издуха, ама ще е доволен че е станало по неговата...
|
| Вто Фев 19, 2013 6:00 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе има май и някакъв технически проблем, може би не им стигат мощности за да си покрият всички договорености. Преди седмица-две тука стана бая авария, 5-6 часа поне бяхме без ток. После като го пуснаха мрежата беше под 200 волта... (бе гледам нещо ми се разлюля скопът - стар аналогов 465B- и да, синхронно с мрежата беше; мале мила, отиде тя сега и скоп ако трябва да купувам - премерих обаче и контакта и паниката отпадна). Обадих се и дойдоха да мерят пред мене, видимо бяха чевръсти да покажат, че няма проблем - мериха на външното табло, бяха изключили и шалтера към къщата да спастрят някой-друг миливолт - и го изкараха почти 200. Малко по-късно проблемът отпадна, т.е. преместили са един извод по-нагоре където е трябвало да преместват.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 19, 2013 6:03 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Е и какво като е 200 волта. И 100 волта да стане тия пущини мерят тока и напрежението с килохерци семплираща. Не е баш като да осредняваш... Това че някой апаратури не работят коректно е друг въпрос. Манипулациите се правят директно в числата - като идва да ти отчита направо ти натрупва колкото си реши и после върви разправяй че нямаш сестра. А като отиде в метрология всичко е ок. А тия дето имат достъп до тях през мрежата пък съвсем - нищо не можеш разбра освен ако не го видиш в момента на прецъкването - а пък аз най-редовно седя и се дзверя в електромера си... нали... Ама това ще егати конспирацията - в твой стил 
|
| Вто Фев 19, 2013 6:42 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е повечето консуматори са активни де, бойлери, печки и т.н., смъкни им напрежението и ей ти резерв от мощност за експорт.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 19, 2013 8:05 pm |
|
 |
|
tgi
|
http://dnes.dir.bg/news/golemi-energijn ... 47869?nt=4Ей го, показа му кое накъде и сега го привиква за инструктаж/подписи. Може и втори мандат да му обещае (но няма да му го даде, каквото вземе преди Бойко да разбере, че втори мандат няма да има това ще е).
|
| Вто Фев 19, 2013 8:47 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Е то това Ви е целта на комунягите, разделяй и владей, омаскарявате всички и всичко, след което под строй ходите да гласувате. Не съм фен на бай Бойко, обаче той допусна стратегическата грешка на Костов: трябваше още от първия му работен ден като министър-председател да започне да сече червени чутури. Пред дилемата Станишев-Доган предпочитам да подкрепям днешните управляващи, колкото и големи трески за дялане да имат.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Фев 19, 2013 9:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Интересна логика да държиш един некадърник на работа, защото може да се появи друг некадърен кандидат. Те така при теб ще идват най-големите некадърници. Твоя си воля де, аз като видя че някой не става за нищо не бих го търпял. За съжаление на мен не ми се удава да вдигам пара, но се опитвам доколкото мога, така че следващите некадърници изобщо да не си и помислят да кандидатстват.... Така всъщност работи демокрацията и се учудвам че не си го видял там. Аз много пъти съм разказвал за Англия. Там избирателиите им е през оная работа кой точно ще спечели изборите. Само джелязната лейди май е носела топки (не я заварих), иначе всички останали виинаги ги е било страх да пръднат без разрешението на избирателите. Особено Тони Блеар такова мекотело беше по вътрешните въпроси. Иначе за външна политика беше първа пушка. Колегите все разправяха, че амбициите му са да стане европейски президент, ама нещо му се размина... Така де, време е тиквата да се маха. Който иска да сяда на стола му, но да си прави илюзии че сме длъжни да го търпим. Не ставаш - чао! По-добре празен стол, отколкото некадърник отгоре му.
|
| Вто Фев 19, 2013 10:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
между другото наистина се радвам, че много от протестиращите разбират, че с нови тикви проблемът няма да се реши и че който и да дойде ще трябва да се държи изкъсо... Радвам се и че имаше и толкова нескопосани опити да яхнат протеста. Говоря за моята съселянка, която е точно толкова представител на гражданите, колкото Азис е представител на Ватикана 
|
| Вто Фев 19, 2013 11:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе да ви кажа освен ултрасите и платените не малко хора са си съвсем нормални и излезли на истински протест, и не е вярно че не искат оставка. Напротив, имаше една самоизявила се която така тълкува нещата, видиш ли те не искат оставката на боко, но много бързо всички останали се разграничиха от нея, не е въпроса само в тия партийните. Дали е били подбутнато или не няма значнеие, машината се задейства има добри условия и може и сама вече да си върви.
|
| Вто Фев 19, 2013 11:42 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Дразнещо е как масмедиите се опитват да омаловажат същността на протестите, показвайки непрекъснато именно гамените и биещите ги полицаи. Прави впечатление обаче сдържаността и от двете страни - няма големи материални щети от страна на протестиращите и ползване на груби средства (сълзотворен газ, водни струи и още по-"хард" средства) за разпръскване на демонстрантите.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Фев 20, 2013 12:01 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Нищо и няма на логиката, защото наличните кандидати са още по големи некадърници от настоящите. Или ще ме обориш с факти, че Станишев и Доган са твоите фаворити кадърници ? А може би меам'Кунева е скрития ти кадърник ? На мен ми се струва, че зад протестите прозира дългата ръка на Путин и на Първанов. Последния се покри като пръдня из гащи, а първия изненадващо по средата на протестите изпраща покана за персонална среща за преговорите за АЕЦ Белене, което някак ми звучи като "видя какво можем да ти спретнем, ти си прави изводите". Дано да греша де, но от комунистите всичко може да се очаква, може и АЕЦ Козлодуй да взривят, само и само да се отвори картбланш за Белене.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Фев 20, 2013 6:07 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Пирев, умря Марко.... тия лафове "кой не скача е червен" им мина времето. Народът най-накрая почна да разбира че е сам, други няма.
|
| Сря Фев 20, 2013 9:19 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако ще и марсианци да дойдат, ще трябва да управляват по текущите закони. каквито и проверки да правят от НАП, ДАНС, ДАИ, НА, ДРЪЖ, ВЗЕМИ и т.н. на ЕРП-тата, ще установят, че има някакви дребни недоглеждания на законите. агенцията за финансов контрол вече приключи с анализа. установи, че откакто са собственици ЧЕЗ са аутсорснали 'услуги' към родината си за почти 2 милиарда евро. е, не били правили обществени поръчки, защото възлагали на дъщерни дружества/или свързани фирми. което пък било вратичка в закона, демек - законно. тая вратичка ще е любопитно кой дупетат конкретно я е излобирал, но това е по-скоро академичен интерес. та на'ште завлекли 2 милиарда в чехия, а ги глобяват 15,000лв (15 ХИЛЯДИ!). ако аз настъпя нещо с ДДС-то, одмах ще отнеса подобна глоба, ще се влачим с години по съдилищата и в крайна сметка разхода ще набъбне дори. щото аз едвам плащам на един счетоводител, а ЧЕЗ си има цяла сграда с юристи да им четат законите за вратички. това са законите у нас, който и да дойде да кара влака, ще опре до проблема. ще дам пример с ЗДДС. от 1998 до 2007 имаше стар закон, който го кърпиха и надшиваха поне 40 пъти. накрая заприлича на съдран чувал и решиха да спретна ново лайно. сегашния закон е от почти 200 члена (~85 страниции) има-няма шейсетина допълнителни разпоредби (~30 страниции). първата допълнителна разпоредба се разпростира на 7 страници, има поне 70 точки, някои доста странни като структура: ремонтите по закона вървят така: 2006 - 3 2007 - 6 2008 - 1 2009 - 4 2010 - 2 2011 - 3 2012 - 3 или общо 22 изменения, 3 от които са даже преди влизането му в сила. пълен ташак... от другата страна на кантара ще сложа Закона за данък върху оборота и акцизите от времето на соца. 32 члена на 8 странички. къси и разбираеми. приет 1951, отменен 1994. за 43 години е имало само 13 поправки, повечето са след идването на декорацията и касаят основно хазарта. ето няколко интересни примера:  |  |  |  | Цитат: 16. Не се облагат с данък: а) произведенията от земеделие и животновъдство, както и домашните произведения, продавани направо на потребители - физически лица; б) продажбите на стоки и материали, изработени в учебни заведения от учащи се, включително и тези при поправителните домове за маловръстни, във връзка с техните учебни занимания; в) строителните материали, добити при изкопи и употребени за строеж на същото място от предприятията, които са ги добили; г) отпадъците, получаващи се при преработка на стоки, обложени с данък върху оборота; д) (отм. - Изв., бр. 76 от 1957 г.); е) (отм. - Изв., бр. 76 от 1957 г.); ж) оборотите на столовете на служителите и работниците, организирани към учреждения, предприятия и обществени организации, а също така и оборотите на столовете на студентите и учащите се; з) (отм. - ДВ, бр. 19 от 1991 г.); и) оборотите на аптеките от лекарства; к) (отм. - ДВ, бр. 19 от 1991 г.); л) оборотите от фиданките и семедобиването от горското стопанство, употребени за обществено залесяване; м) (нова - ДВ, бр. 19 от 1991 г.) електроенергия, топлоенергия и твърди горива; н) (нова - ДВ, бр. 19 от 1991 г.) човешки органи, кръв, майчино мляко и оплодителен материал; о) (нова - ДВ, бр. 19 от 1991 г.) хляб - "Добруджа", типов и диетичен, мляко - прясно и кисело; п) (нова - ДВ, бр. 19 от 1991 г.) протези, ортопедични обувки, медицински колани, инвалидни колички и други пособия, ползувани от инвалиди; р) (нова - ДВ, бр. 19 от 1991 г.) стоки, произведени от отпадъчни материали, ако самите стоки не са вредни.
16а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 1991 г.) Оборотите от продажба на строителни материали и жилищни сгради се облагат с данък върху оборота в размер 2 на сто. |  |  |  |  |
|
| Сря Фев 20, 2013 9:52 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Бойко подаде оставка. Предполагам сега всички гладуващи ще се нахранят, а бедните ще имат пари и вече всички ще са доволни.
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Сря Фев 20, 2013 10:31 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Бравус, "голем" мъжага е този!  А сега да видим, какво ще правим без него... Амин!
|
| Сря Фев 20, 2013 10:36 am |
|
|