Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
@Cekins

Сигурно тоя дето е трябвало да гледа електромера не е свършил работа. При мен е редовен номер 3-4-5 месеца сметката ми за ток да е една и съща с разлика 1-2 стотинки. Обикновено след това имам или почти нищо, или някаква дебела сметка - изравняват си нещо и след това пак по стрария начин. Иначе като консумация целогодишно имам почти еднкави киловати, т.е. там почти нищо не се променя.

Пон Фев 18, 2013 11:21 am
Профил
Аватар

emilvtc написа:
...
Това което казвам е, че по-добре монополите да са държавни, отколкото частни и то не български.
...

Всъщност не е по-добре, все тая е. А в БГ пък няма разлика въобще, все едни ченгьори са на
щат вътре, средностатистическият тъпанар все си стои на опашка чакайки с празната
надежда да го пуснат и него вътре "на щат" и така си тече, кой докъдето му стигнали
връзките по роднинска линия. Пълна цигания си е.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Фев 18, 2013 11:23 am
Профил WWW
Аватар

@syscop : едва ли. За това вече няколко пъти им беше размахан пръст. Не вярвам толкова да не са си взели поука. Пък и сега с тия дистанционно отчитащи се електромери, дори не е нужно инкасатор да ходи на място - това са пълни глупости, които се приказват, че не били отчели навреме и т.н. Сигурно 60-70% от електромерите вече се отчита по мрежата. А всички останали се отчитат само с насочване на джиджавката към "окото" им. Един инкасатор, ако със старите е можел да отчете х електромера на ден, с тия новите може да отчете 20х. Само дето се носят едни легенди тука (във Велико Търново) дето имало тарикати, които срещу известна сума "хаквали" новите електромери да отчитат колкото процента искаш. На единия ми колега тъща му, електромера си го била "хакнала" по този начин на 30%. Три годинки е бичила така. Е, верно че накрая са и друснали глоба 1200 лв. като са я хванали, ама е "откраднала" много повече. Това ме навежда на мисълта че щом може "някой си" да го прави това, какво им пречи на ЕРП-тата да си манипулират показанията както искат - явно в хардуера има вратички. Дори не можеш разбра - всеки месец като ти друсват 50kW горница и ти си знаеш че си ги консумираш. Това може да се види само с контролен електромер, който няма връзка с местните ЕРП-та и не е производство на някой от техните доставчици.

tgi, хорицата не мислят така, защото понятие си нямат от тия неща. Аз хиляда пъти се опитвам да им обяснявам че ще е все тая, обаче се канят да ме бият, щото видиш ли съм ги "защитавал". Ченгьори, неченгьори - далаверата ще си върви независимо кой седи зад ЕРП-тата. Даже си мисля, че ще е по-зле ако са държавни. Най-вече от към качество.

Пон Фев 18, 2013 11:40 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Вицепремиерът Симеон Дянков подаде оставка ?

Това вярно ли е?
Ако да - значи има две възможни причини
1.Все пак е умен и е разбрал че ситуацията в БГ е неконтролируемо падане надолу (щопор).
2.Конкуренцията(БСП, ДПС,РЗС, БДЖ,НЕК,ВИК) са го набарали за някоя голяма далавера и изхода е сепуко, да не се резили пред нацията (нашата и задокеанската), и да не си вадат истинските кирливи ризи.

Някой да има повече инфо?
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5535411

Пон Фев 18, 2013 12:39 pm
Профил
Аватар

Незнам дали е вярно, но ако е - причината е рейтинга на Боко.

Обяснено кратко - Боко обещал на земеделските производители да им плати евросубсидиите в началото на годината. Да ама Европа ги дава по-късно. Ония казали, че ако не им даде - ще стачкуват и Боко се посрал. И казал на Дянков да намери пари. Дянков казал - няма. Единствения вариант е да теглим от резерва. Ама той пада под минимума и за да го напълним трябва да теглим кредит (да емитират ДЦК). И после като даде Европа парите (ако ги даде), да върнат обратно. Ама така губим лихвите по ДЦК. Разбираемо Дянков се е запънал и казал, че няма да стане. При което Боко му казал, че ако не стане ще го уволни....

Ако наистина го е уволнил - евала на Дянков.

Пон Фев 18, 2013 12:43 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

Ето ви една причина за оставката:
Дянков се разминал на косъм с уволнение
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-s ... 31208?nt=4
Боко може да го е хванало шубето да не дойдат пак ония с тракторите...

Последна промяна fan на Пон Фев 18, 2013 1:12 pm, променена общо 1 път

Пон Фев 18, 2013 12:52 pm
Профил

Не се е разминал... даде я ;-)

Пон Фев 18, 2013 1:08 pm
Профил
Аватар

Да потвърдено е. Явно рейтинга на Боко е по-скъп от финансовата стабилност на държавата :) Дянков показва принципна позиция, което му прави чест.

Интересното е, че досега нямахме премиер, който да е уволнил финансовия си министър. Това си е политическо самоубийство за мен.

Пон Фев 18, 2013 1:11 pm
Профил ICQ

Защо си тръгна Дянков?
http://novini.dir.bg/news.php?id=13133910

Пон Фев 18, 2013 1:16 pm
Профил
Аватар

Е да де, нали ви го казах и по - горе :)

Проблема обаче е много сериозен. Става въпрос за много крупна сума - близо 1 млрд. Представяш ли си как се явяваш на международния пазар и казваш, ей дайте ми един милиард, закъсал съм зверски... От тук имаш два сценария:

1. Висока лихва - да му мислят бъдещите поколения и правителства. Да ама на кино отива и кредитния ни рейтинг, който Дянков с наистина финансови еквилибристики успя да задържи.
2. Пазарите му казват - еби си майката, не ти щем хартиите. Ако вече е дал парите на земеделците - държавата изпада в неплатежоспособност. И вече го няма Дянков да прелива от пусто в празно и да изкарава бюджето от нищо...

А следващия министър май ще е Дончев... майко мила, щом Калинка ще е финансов министър, вече сериозно го закъсахме. Гответе се за предсрочни избори, че до редовните може и да няма държава....

Невероятно глупав ход на Борисов. Просто невероятна тъпота показа в случая и се самоуби.

Пон Фев 18, 2013 1:22 pm
Профил ICQ

Цецо, ти кво очакваше?

Бойко никога не е имал нюх за хората. Всичките му министри са пълни некадърници.. Начело с Вдянков, който е едно дребно кариерстче. И грам хабер си нямаше нито от икономика, нито от управление. Макар че и аз съм изненадан... винаги съм си мислил, че ще се зарадвам ако го махнат, но в момента хич не ми е радостно.

Пон Фев 18, 2013 1:39 pm
Профил
Аватар

aз се замислям за друго - "доларите в марки"... или какво ще стане с леФчетата?
дянков е за затвора, не е за уволнение (само). издуха резерва, издуха пенсионните фондове, фонда на здравната каса и т.н.
направо за нищо ги нямат милиардите - все едно едно кафе е пил в кварталното кафене.

Пон Фев 18, 2013 1:40 pm
Профил
Аватар

Когато в една инсталация падне главния бушон, значи късото е наистина сериозно!
Дали няма скоро да изгърми цялото табло, че новия бушон много слабичък ми се види...

Пон Фев 18, 2013 1:44 pm
Профил WWW
Аватар

ДедоБоре написа:
aз се замислям за друго - "доларите в марки"... или какво ще стане с леФчетата?
...

Може и това да е в голяма степен същността, всичко друго да е шляпане по масата
та публиката да не гледа накъдето трябва... Раздали са си заеми в левове, иде им
краят на мандата - за да ги "върнат" трябва да махнат борда.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Фев 18, 2013 2:03 pm
Профил WWW
Аватар

Аз лично не мисля, че Дянков беше лош министър. В крайна сметка, той е министър на финансите, на него работата му е да разпределя бюджета (не да го създава или харчи), по начин такъв, че държавата да не фалира.

Ами при все, самолюбието на Геройко и непрекъснатите му мераци да раздава пари за щяло и нещяло - бюджета беше вързан. Т.е. Дянков се е справил. Страната не фалира (което за БГ си е успех), а и успя да продаде ДЦК от миналата емисия на много добра цена. От това по-добра атестация - няма.

Аз лично на негово място бих си метнал оставката много по рано, щото то неговото не беше министерстване е финансово фокусничество. Затова и бяха тия фокуси с резерва на здравната каса. И всичко това, защото светилото е казало че рейтинга му е най-скъпото нещо и "пари нема" не иска да чува. Цветанов и той дръпна ебати бюджета, Докторите искат, учителите искат, земеделците искат... Еми свърши резерва, Дянков отде да извади още - Е нема начин, ама според светилото явно има - заем.

Относно икономическото състояние на странтата - това не е проблем на финансовия, а на икономическия министър. Гладния народ е проблем на социалния министър. И всичките са проблем на премиера. Докато финансовия министър трябва да си гледа бюджета.

като човек Дянков си беше гъз, но като министър - не беше по-лош от който и да е от предишните. То като цяло БГ финансовите и министри са що годе читави. Проблема обикновенно е другаде, ама финансовия е мразения.

Последна промяна Цецо на Пон Фев 18, 2013 2:13 pm, променена общо 1 път

Пон Фев 18, 2013 2:09 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 1080  Следваща