Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
@Цецо,
Сметките са само капката, преляла чашата!

Пон Фев 18, 2013 9:42 am
Профил WWW
Аватар

Лошото в случая е че има няква много по-голяма конспирация. Аз трудно мога да си я обясня обаче. Щото мойта сметка беше нормална (сега новата ме е страх да я погледна). Ама предната, като си смятам кво съм консумирал си е ок. Да ама на шефа сметката е 350 лв. при положение че в тоя отчетен период си е бил точно 1 вечер в апартамента. Та той дори не живее в България. А предния месец когато сумарно той и жена му са били 10 дена тука имат сметка 85 лв. Ясно е че електромерите мерят вярно - няма как да рискуват да мерят грешно, щото това лесно се хваща. Остава единствено възможността да им се "навъртат" киловати или дистанционно (поне на хората тук им ясно за какво говоря) или локално като ги отчитат. Обаче в това се замесват твърде много хора за да остане покрито толкова дълго време. Сега чакам да видя развитие на събитията.

Пон Фев 18, 2013 10:06 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
...
А на протестиращите желая успех. Чудеса стававали разправят...

Е нали не мислиш, че сами са се организирали. Просто няма да дадат и на Бойко да
се окопае (втори мандат), колкото и техен да е. И Костов беше изцяло техен, направи
най-много от всички за легитимирането на властта им (на мафията-държава командвана
от КГБ, за непостоянните читатели) и на него не му дадоха, блъвнаха някакви приказки
за корпуция и т.лн. по медиите (сякаш нещо ново беше станало), преброиха гласовете и готово.
Та и с тоя така, втори мандат в БГ не дават съветските другари, нищо че всички са техни
хора. Въпрос на отработени принципи, процедури и политика.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Фев 18, 2013 10:09 am
Профил WWW
Аватар

Lupus написа:
@Цецо,

Ами честито, чашата с говна преля, време е да почнем да я пълним с лайна...

Ето ви един спретнат анализ за политическата обстановка в БГ през моя поглед:

1. ГЕРБ - сериозно губещи, тях няма какво да ги коментираме, на който му е мъчно - да плаче.
2. БСП - видимо на гребена на вълната. Ама само видимо. В момента в БСП се молят ГЕРБ да си добута мандата. Че ако има избори, ще имат паритет с Боко, а още по-лошо ще имат малък превес, който хем не им дава абсолютна власт, хем ги задължава да управялват в най-кривия момент. Гадна работа. Единствения печеливш е Гоце, който потрива ръчички, защото всеки неуспех на Станишев е негова лична кауза.
3. ДПС - 1 -я голям печеливш от цялата ситуация - те гарантирано са в парламента. Електората е мобилизиран и готов за избори, сеир с атентата над вожда проработи. В следващия парламент няма да има ясно мнозинство, което значи едно - ДПС пак са във властта.
4. Атака, ВМРО и прочие ... "национално отговорни партии" - 2-я голям печеливш. Народа изперква, а изперкалия е прост, а простия най-лесно кълве на националистически обещания. Ще национализираме, ще съдим, ще бесим. И народа е готов.
5. "Десните" - я влязат, я не влязат... На кого му дреме, освен на тях самите?

Та аз от въпросните протести виждам само негативни изходи... Вие ако намирате нещо позитивно... хубаво.

Едит: Пропуснах "европейката" Кунева. Тя е горе-долу - "а не разбирам, аз съм за малко и за гъби".

Последна промяна Цецо на Пон Фев 18, 2013 10:25 am, променена общо 2 пъти

Пон Фев 18, 2013 10:14 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Lupus написа:
@Цецо,

Ами честито, чашата с говна преля, време е да почнем да я пълним с лайна...

:D :D :D :D =D> =D>

Пон Фев 18, 2013 10:16 am
Профил WWW
Аватар

Има два възможни сценария за развитие на ситуацията:
1. Оптимистичен - Уличен натиск, на ББ не му издържа самолюбието и си подава оставката. Служебно правителство и отново уличен натиск за Велико народно събрание. Промяна в конституцията и "каквото сабя покаже".
2. Песимистичен - Гьонсурат политиците се ослушват, а уличния натиск полека затихва. На изборите няма никой фаворит и става една - "куче влачи рейс". Борда пада и става страшно!

Пон Фев 18, 2013 10:28 am
Профил WWW
Аватар

И както винаги ще се случи нещо по средата с клонящо към песимистичния. С тоя матриал - толкоз. С протести на принципа - "я не знам кво искам, ма тва не ме кефи" - не става.

Пон Фев 18, 2013 10:41 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
И както винаги ще се случи нещо по средата с клонящо към песимистичния. С тоя матриал - толкоз. С протести на принципа - "я не знам кво искам, ма тва не ме кефи" - не става.

Така е! Няма как 100000 души да мислят еднакво. А и вече си личи явно, че народа взе да прозира простата истина - която и партия да дойде на власт все ще е да се напасе! И вчера имаше лозунги - вън партиите от управлението.

Пон Фев 18, 2013 10:51 am
Профил WWW
Аватар

Цецо написа:

Колкото и да е странно, забелязвам известни проблясъци. Например , гледах по телевизията изказвания в стил: "Каква е тази пазарна икономика, в която всичките ни пари отиват в монополи?", "Каква точно демокрация е това, в която гласът ни не се чува?" и други подобни( основно по Канал 3).
Малко ме учуди размерът на протеста, тук се присъединявам към tgi - едва ли сами са се организирали. И Lupus е прав, че това е само капката - големите сметки за ток изобщо не бяха фокус на протеста.

Пон Фев 18, 2013 10:53 am
Профил
Аватар

Цецо бе, какво *може* да се случи въобще освен тоя серлив ченгьор да бъде сменен с оня
по разните кабинети.

За истински важните неща нито някой говори по медиите (знаем защо), нито и да заговори
някой може да направи много.

Пон Фев 18, 2013 10:55 am
Профил WWW
Аватар

tgi написа:
За истински важните неща нито някой говори по медиите (знаем защо), нито и да заговори
някой може да направи много.

Проблемът е , че много малко са тези, които осъзнават кои са наистина важните неща. И дори някой да им говори за тях, най-много да сменят канала , за да си гледат турския сериал.

Пон Фев 18, 2013 10:59 am
Профил

Цецо, принципно си прав.
Но има и един друг принцип - парите трябва да остават в БГ, а не да се "източват" навън под формата на скрити договори без търг, изнесена печалба и т.н. Ако останат в БГ - кой знае ... рано или късно ще се появят и може и да генерират някакви позитиви за страната.

Само ние сме толкова тъпи, че позволяваме една друга държавна компания да преватизира нашата държавна.

Като за начало трябва да спрем износа на суровини и да го превърнем в износ за продукция. Спомнете си историята с БГ мотокарите с оловните тежести (на мен тя по-скоро ми звучи като виц). Та дори така да е - покрай въпросното олово имаше хора мислещи, работещи и произвеждащи мотокари, нали? Т.е. имало е освен олово-добивна и каро-строителна индустрии.

Покрай ЕРП-тата всички ремонтни работилници за трансформатори бяха ликвидирани, производителите на трафове (до колкото ги е имало)- фалирани и т.н.

А че някоя политическа партия ще яхне протеста - това е повече от ясно. Само за себе си не знам на предстоящите избори дали да избера кофата с лайна или кофата с говна между които ще имам "възможността" да избирам.

Пон Фев 18, 2013 11:00 am
Профил
Аватар

Тато, тато.... на кого ни остави? Добре си бяхме с теб - нямаше партии, нямаше монополи, имаше хляб за всички......:D

Лош капитализъм, лош... :ANAL:

Пон Фев 18, 2013 11:03 am
Профил ICQ

Е, повече от ясно е, че винаги ще има монополи.
Това което казвам е, че по-добре монополите да са държавни, отколкото частни и то не български. От държавните - въпреки "неефективното" управление - парите ще останат в БГ. Т.е. в нашата икономика.
Това ми е тезата.

За всичко останало, което може да не е монопол - твърдо трябва да е пазарно ориентирано. Но като казвам пазар - имам в предвид свободен пазар, а не като този в БГ - договорите да се печелят не от далите най-добрата оферта, а от "нашите" хора.

Та не разбрах коментара ти за Тато. Не съм му фен :-)

Пон Фев 18, 2013 11:11 am
Профил

Като ви чета приказките се сещам за една комедия, май беше английска. Клиент се оплаква, че яденето е безсолно и моли готвача да донесе малко сол. Готвачът идва и му изсипва цялата солница...

Те така от татово време си решаваме проблемите. От едната крайност люс в другата ;-)

Пон Фев 18, 2013 11:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 1080  Следваща