|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:12 am
Латиница -> Кирилица online
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Латиница -> Кирилица online
http://www.2cyr.com/
Аз и в момента го използвам заради ХР-то.
Предлагам Реконструктора да сложи темата като важна и с това мисля, че се решават проблемите.
|
| Нед Ное 27, 2005 3:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
А какви проблеми имаш с XP-то, при мен всичко си работи, на мен ми се струва че по сериозни проблеми с Linux може да има, ама и там май вече няма.
|
| Нед Ное 27, 2005 8:59 pm |
|
 |
|
HCL
|
Е че то на моя Линукса и ядрото му е писано на Кирилица.  Малко зор беше докато го koмпилирам ама....
Не, Линукса няма никакви проблеми с Кирилицата. ХР-то не му работят нещо шорткътите, абе те работят ама си ги сменя май самичък от време на време. И не намерих фонетиката, другото си е мъчение, буквите ми ги няма дори на клавиатурата. Сигурен съм, че има лечение на проблемa, ама трябва пак външен софт да търся. Иначе гада се държи подозрително стаблино като е на гола инсталациq 
|
| Нед Ное 27, 2005 9:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
www.datecs.com ако не бъркам, flextype.
1. Инсталираш
2. Копираш от system32 всички kbd файлове
3. Деинсталираш
4. Връщаш файловете в system32
5. Имаш си и фонетична подредба
Може да не го деинсталираш а само да го забраниш да не с естартира.
|
| Нед Ное 27, 2005 9:20 pm |
|
 |
|
HCL
|
Toни ама тези и пари искат  , а до колкото знам тези толкова известни хапчета, после и от тях трябва да се лекува човек ...
|
| Нед Ное 27, 2005 9:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
От хапчетата няма нужда да се лекуваш ако са качествени, но горе съм ти описал как сатва без хапчета, тия имат демо, слагаш демото, после го махш, демото просто ти регва kbd фаиловете в winboz някъде имаше, ама не ми се търси само тия файлове ...
|
| Нед Ное 27, 2005 9:33 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Проблема на онлайн кирилизаторите е, че бачкат само в IE. Друг вариант е т.нар. "Транслит", т.е. пишеш всичко на латиница, после натискаш едно копче и всичко става на кирилица. В тоя случай, обаче, трябва да се спазват определени правила, например за "я", "щ" и т.н.  Ако не се спазват тия правила, след транслита може да се стигне до доста осрани постове.
Още не съм решил кое точно да използвам. Казвайте кво мислите по въпроса.
|
| Нед Ное 27, 2005 11:17 pm |
|
 |
|
HCL
|
Мисля че вариянта със цялостния транслит е най-подходящ (след появата огнения лисунгер не вярвам някой да ползва вече М$-ия софтуер). Сайта по-горе работи на същия принцип. На мен ми трябваха 5-6 поста да свикна с буквите, така че не мисля, че е голям проблем.
|
| Нед Ное 27, 2005 11:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз ползвам само IE мисля че от MS могат д ами плащат за рекламно лице  :D:D:D. Има няколко варианта според мен, първия е гнусотията дето я има в дир бг-то, забравих му името сега. После може да се сложи конвертиращ таг както е тук www.hardwarebg.com/forum , може да се ползва и web транслатор, там не съм много запознат ......
|
| Пон Ное 28, 2005 12:01 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз също ползвам IE, а и всички хора дето ги познавам. Можем да пуснем анкета обаче - и съм почти сигурен, че IE ще е най-отгоре.
Другите форуми ползват разни кредори, май се казваха.
|
| Пон Ное 28, 2005 12:49 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Трябва да съм кьор кютюк пиян, за да излеза във WEB с IE. Иначе или ще ми са забави 2 пъти компа от разни червеи, или 20 пъти от Касперски.
|
| Пон Ное 28, 2005 12:55 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 |  |  |  | ToHu написа: www.datecs.com ако не бъркам, flextype. 1. Инсталираш 2. Копираш от system32 всички kbd файлове 3. Деинсталираш 4. Връщаш файловете в system32 5. Имаш си и фонетична подредба  Може да не го деинсталираш а само да го забраниш да не с естартира. |  |  |  |  |
Прочети от тук http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm как да качиш фонетичната подредба, без използването на така наречените "кирилизатори". Във всеки един windows след Win95 си има чудесна кирилизация, само липсва фонетичната подредба на клавиатурата. Заради една подредба не си скапвайте windows-а с глупости като FlexType и други подобни измишльотини. Прочетете тоя пич как се е справил с проблема. Откак ползвам неговата кирилизация си правя директории с имена на кирилица без страх и нямам дертове, а на ПК имам Win98,WinNT,WinXP & Linux. А с FlexType, като си направя директория с име на кирилица под Win98, се чете (т.е. не се чете) като маймуница под WinNT.
ОБАЧЕ, неговата кирилизация няма да заработи, ако сте качили FlexType, дори и след това да сте го деинсталирали. Трябва преди това да се пусне една негова програмка, която наистина премахва всякакви остатъци от FlexType и едва тогава да се качва кирилизацията на Инжинера.
Datecs използват простотията на българина и го мамят най-безогледно да си закупува "кирилизатор", при положение, че Windows по рождение си е кирилизиран. Най-лошото е, че след като веднъж си инсталирал FlexType, каквато и друга кирилизация да се качи, няма да работи добре, тъй като Datecs не възстановяват старото състояние на регистъра.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 28, 2005 1:14 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами реално флеьтъпе не трябва, ползвам го колкото да регне kbd файловете в винбоз, но това става и без него, т.е ако имаш kbd файлове друго не т трябва, ама не съм се ровил да гледам къде и как да го направя, с FT мие по лесно , той прави всичко,а после го ракарвам.
p.s. Имаше някъде само файловете с едно файлче към тях ама не помня къде и как се казваше, но поред мен са 1:1 файловете на FT.
|
| Пон Ное 28, 2005 1:53 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абс. съгласен!!!  Преди 3 години, докато браузвах с IE не можех да се отърва от тая напаст. Не можеш да си представиш колко места в регистрито има Winboz, от където можеш да пуснеш (автоматично, след стартиране) свой код. Като се навре нещо някъде си и край, нищо не може да го изкара от там.  Пълно разочарование от антивирусните - оправяха не повече от 20-тина % от проблемите. А и не може иначе, щото вече всеки ламер може да си направи свой червей. И няма сила в света, която на следи абс. всички мизерии, които се пускат в мрежата.
За това минах на Операта и забравих за проблема. 
|
| Пон Ное 28, 2005 10:46 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Вече 7-ма година използвам Операта и за Виндоус и за Линукс. Нямам никакви дертове с музикантите. Веднъж-дваж годишно да ми се наложи да използвам Mozilla, FireFox или Explorer, и то само когато някой сайт е направен така, че да се браузва само с Explorer. От няколко месеца музиката е дори безплатна, малка, компактна, супер програмка.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 28, 2005 2:38 pm |
|
|