| Автор |
Съобщение |
|
NikB
Ранг: Почетен член
|
 AVR studio, C: Множества от изброим тип
Имам примерче за ползване на изборими типове, но не мога да го подкарам, вероятно защото не знам как да добавя std към проекта. Идеята е да дефинирам множесто от допустимите SPI интерфейси:
typedef enum { SPI_PORT_0, SPI_PORT_1, SPI_PORT_2, SPI_PORT_3, SPI_PORT_MAX } eSPI_PORT;
std::set<eSPI_PORT> setOf_SPI; setOf_SPI.insert(SPI_PORT_0); setOf_SPI.insert(SPI_PORT_1);
Моля, помагайте!
|
| Нед Фев 10, 2013 7:21 pm |
|
 |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: AVR studio, C: Множества от изброим тип
Що не седнеш малко да се образоваш? Така с налучкване няма да стигнеш до никъде... ти даже бъркаш езика! Не е С, а С++  А std е namespace и не той се вклюва а дефинициите на шаблоните дето искаш да ползваш. Но започни с Ц++ и по-специално как се правят и как се ползват шаблони. После се запознай с STL и тогава ще ти просветне. Не се опитвай в обратен ред, много от нещата не стават с интуиция. Ако ти трябват книжки кажи...
|
| Нед Фев 10, 2013 9:17 pm |
|
 |
|
NikB
|
Благодаря ти за съвета  Мисля да се образовам постепенно, а това ми трябва веднага 
|
| Нед Фев 10, 2013 10:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
ами инклудни set или set.h .... нямам представа каква версия на STL са вкарали атмелци.
А за другото не се заяждам, просто преходът към Ц++ иска четене. Дори и да имаше много опит в Ц пак няма как да стане без четене. Питай чичко гугъл за някоя книжка за STL. Обикновено за всеки контейнер/клас има кратко описание на параметри, методи, какви хедъри и т.н.
|
| Пон Фев 11, 2013 12:30 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Като начало, това се компилира с g++, не с gcc
|
| Пон Фев 11, 2013 5:59 pm |
|
 |
|
NikB
|
Благодаря! Разбирам  . А и ми обясниха - в тоя проект C++, ама друг път 
|
| Пон Фев 11, 2013 7:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Няма проблем gcc да се ползва като фронтенд за всичко, даже така е по-чисто когато са смесени Ц и Ц++ защото имаш и предпроцесор и други глупости и не искаш някъде да се получи разминаване на опции или да се объркат зависимости. По-скоро флагчетата и мейкването трябва да е съобразено, ама в случая с тия менажирани проекти един Господ знае кое как е...
|
| Пон Фев 11, 2013 7:43 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Второ, наистина не ми хрумва как може да се реализира колекция без memory managment.
|
| Пон Фев 11, 2013 11:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
не е задължително да има мемори мениджмент... особено като се работи с константи и алгоритъма може да се сведе до compile time. Тогава ползваш паметта на компютъра който търкаля компилатора 
|
| Вто Фев 12, 2013 12:44 am |
|
|