| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Най-добрите батерии?
Дурасел не е най-добрия избор. Даже Energizer са по-добри от тях (поне на теория). Иначе има едни дето са ролс-ройс-a на батериите. Проблемът е че не се сещам как им беше името, ако се сетя ще ти кажа. Съвсем неизвестна марка беше... Но може да погледнеш и тия: http://www.tadiranbat.com
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Фев 08, 2013 11:59 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Можеш ли да го подкрепиш с данни (кой е по - добър)?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 08, 2013 12:47 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
бе аз такива данни нямам, ама навърташе се тука един юнак дето тестваше батерии. той може и да има 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Фев 08, 2013 1:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мани ги тия тестове. Не е ли написано черно на бяло... Не мога да пиша в документацията батерията ще издържи толкова при толкова градуса при това натоварване, щото един там юнак ги тества.....  Трябва си чаршафа на производителя. Duracell и Energizer, на хартия предлагат почти идентични неща. Но не говорим за тия батерии от супермаркета, де. И тия tadiran нямат нещо по-различно  Общо взето всички спират до едно ниво някъде... явно това е предела на технологията, до тоя извод стигнахме навремето и сега пак сме там.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 08, 2013 1:12 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Виж и SAFT. Доста инфо има на сайта им.
|
| Пет Фев 08, 2013 2:00 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Гледах ги... И те са дотам.
|
| Пет Фев 08, 2013 4:25 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
http://www.eemb.com/ Ако не си го видял този сайт. "Type Li-SOCl2 battery - Superior Shelf Life and Reliability: over 10 years at room temperature and self-discharge rate is less than 1% of its nominal capacity per year."
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Съб Фев 09, 2013 10:34 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Кой ги представя тия в България? Има ли внос?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Фев 09, 2013 2:20 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Тцъ! Пишеш на мейла и се разбирате кое, колко, как и къде. Ако ще е пакет за 12V да ти ги заварят те и да ти турят захранваща букса.
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Съб Фев 09, 2013 6:02 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Баси "Велчовата завера" за едни Li-SOCl2. В една пресечка на "Искър" има едни пичове които ми доставиха 1/2 АА, AA, C и D-size на SAFT. Кеф ти стандатни, кеф ти с изводи. А SAFT имат завод и в Китай.
|
| Съб Фев 09, 2013 6:28 pm |
|
 |
|
Цецо
|
EEMB ги внасят и Комет, ама е пазарлък....
Li-SOCl2 не става. Като цяло имат може би най-добрия Wh/l ама не държат на големи токове. Има и модели които държат на ток, ама пък тогава капацитета е по-малък. Колегата дето постна теридиан, те имат някаква хибридна чудесия, между такава батерия и капацитет, за да може да покрие големи пикове. Обаче тогава капацитета в същия обем пада 3 пъти... и пак стигаме до под кривата круша.
Незнам, аз лично съм много учуден, как нищо в тоя бизнес не е мръднало за 10 години напред. Акумулаторите се развиха с пъти, ама тук нещата са си същите. Явно няма търсене в тоя сегмент - незареждаеми.
|
| Нед Фев 10, 2013 11:33 am |
|
 |
|
Lupus
|
Имат ли някакви цени за батериите на EEMB? Аз съм изправен пред твоята дилема и ми минава през главата идеята за две батерии и разделено захранване. Едната батерия ще е сменяема, а другата - "вечна" за целия жизнен цикъл на изделието.
|
| Нед Фев 10, 2013 1:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми имат няколко неща на склад, но почти нищо няма в прайс листата. Не ме питай защо. Всичко става по телефона.  За батериите нещата винаги са куче-влачи-рейс. Предполагам, че е заради рестрикциите за транспорт и съхранение, всичко е с недомлъвки там... Като питам за срокове и цени и общо взето отговора е - по-добре недей 
|
| Нед Фев 10, 2013 2:33 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
За големи токове LiFePO4, ама са акумулатори...
|
| Нед Фев 10, 2013 8:14 pm |
|
 |
|
Lupus
|
|
| Нед Фев 10, 2013 8:59 pm |
|
|