Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Cekins написа:
Ама така и не разбрах кой е Dark Avenger :)

Един фен на Iron Maiden ;)

Сря Фев 06, 2013 11:40 am
Профил
Аватар

Eddie lives :)

То е ясно че е фен.

Носеха се разни слухове на времето, ама така и не излезе на яве.

Сря Фев 06, 2013 3:22 pm
Профил ICQ

По това което съм чел из интернет най-вероятно е Тодор Тодоров, но не познавам никой който лично да потвърди.
Не че има значение де ... който и да е бил, беше навътре в нещата ... иначе като вирус навремето най ме накефи Dir-2 - просто брилянтен, и като концепция, и като изпълнение.

Сря Фев 06, 2013 4:57 pm
Профил
Аватар

Мистерията на българските вирусописачи :)

Дир2 си беше голям грездей - бая време циркулира преди да поотихне заразата...

Сря Фев 06, 2013 5:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Dir-2 е "най-доброто" в бранша сътворено в БГ. Наистина уникален като идея.

Сря Фев 06, 2013 6:04 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Единия от авторите на Dir II - S.K. го познавам. Мога да предам поздрави от "феновете" му :D .

Сря Фев 06, 2013 9:08 pm
Профил
Аватар

станислав и васко никога не са крили авторството си, дори се гордеят с него, както казах това са минали работи и никой няма да тръгне тепърва да ги съди, още повече че законите срещу писането на зловреден софтуер бяха въведени по-късно, когато са писали дир2 това е било напълно легално.

Чет Фев 14, 2013 10:28 am
Профил
Ранг: Почетен член

Отиде си Тодор Колев
http://dnes.dir.bg/news/todor-kolev-13112543?nt=4
Вечна му памет! :(

Пет Фев 15, 2013 8:36 pm
Профил
Аватар

Лека му пръст. :( Велик актьор. Радвам се, че успях да го гледам за последно миналата година.

Нед Фев 17, 2013 12:36 am
Профил

Национален протест срещу монополите...
http://dnes.dir.bg/news/antimonopolnite ... 24015?nt=4
Да знаете, че има и такова нещо в страната!

Нед Фев 17, 2013 6:43 pm
Профил

Чуваме, чуваме ...

Нед Фев 17, 2013 7:11 pm
Профил

Някои хора гушнаха едни пари продавайки националните интереси, като подариха ЕРП-тата и сега резултата е на лице. Че ще е монопол - това е повече от ясно. Само не знам що трябваше приходите от този монопол да се изнасят от страната, вместо да остават в нея? И поне да бяха направени инвестициите които бяха обещани ...
Това трябва да са вторите национализирани (откупени от държавата) предприятия... Вече имаме прецидент в най-новата ни история, който просто трябва да се повтори, потрети и т.н. ...

Е, разбира се продажниците трябва да бъдат съдени, както и закончето на БКП-то, което си гласуваха по време на мандата им за "не-носенето на отговорност при управленските решения" трябва да бъде отменен със задна дата и също да бъдат съдени виновните.

Нед Фев 17, 2013 7:26 pm
Профил

Виж сега, много хубаво всички скачат на ЕРП-то щото те дават сметките, ама от друга страна цените не ги определят само те. Ето сега вадя сметка от ЧЕЗ
Общо за ел.енергия - 9.58
1. Достъп до разпределителна мрежа - 0.61
2. Достъп до мрежа ВН - 0.77
3. Пренос през мрежа НН - 4.97
4. Пренос през мрежа ВН - 1.12
5. Добавка зелена енергия -1.37
6. Високоефективно ала бала - 0.47 това не го знам какво е, финансират рекуперации ли що ли ...
7. Невъстановяеми разходи -0.42
Та така, от всички тия добавки за разпределителното дружество отиват 1,3,7 или 6 лв. Остатъка отива назад по веригата. Та ... от сметка 19.31 6 лв са за ЧЕЗ, е имат и от 10-те лева за ток някакъв процент, но не е кой знае колко там. Та ... не са само ЧЕЗ, добжавка зелена енергия ... 1.1 ст на kW .. това е над 10% от цената на тока.
Честно казано тая сметка дори малко ме озадачава, на този токомер е хола, в хола имам ТВ което се ползва, имам климатик който се включва от време на време и има 12 лунички по 35 W .. па може и 50 да има, които светят постоянно заедно с две 100 W крушки докато съм в апартамента, да речем по 4 часа на ден. Не ми се смята сега, ама може да се окаже че ако сметна ще имам да доплащам, като добавя фризера и хладилника.

Нед Фев 17, 2013 7:44 pm
Профил

Тони, въпроса е принципен.
Не виждам защо "гарантираните" печалби на тези дружества от по 16% (по настоящем 12%) трябва да им ги плащам аз. И кво е тва гарантирана печалба? Те са направили инвестиции, които от тези печалби трябва да изплащат ли? Нищо подобно. Когато трябва да включат нов абонат - карат го той да си плати трафопоста, който после те да изкупят (когато могат) и то на цена по-ниска от себестойността му. Освен това го дерат с такса включване и отделно всеки месец с такса достъп до мрежа НН и ВН ... Та питам къде са им инвестициите на тези компании дето са ги направили?
Освен това нямат стимул да си събират циганските борчове, както и да си оптимизират мрежите, щото си има точка 7 от твоя списък, който им покрива всичко това. Е, от нашия джоб, но по-важното е, че не е от техния. И на всичко отгоре и гарантираните им печалби. Е-ми нагло е, не мислиш ли?
Като споменах трансформатор - в Пловдив имаше работилница за ремонт на трансформатори. Първото нещо което ЕВН направиха е да я бастисат. Изгори траф - хайде нов и познай от къде се купува, в чия икономика се налива, кой го доставя и на каква цена. И всичко това им е разход, който източва дружеството и всички ние го плащаме, щото той им се признава ...

От държавите с държавническо мислене например не може да купиш суровина, а ти продават ти продукт. Само ние щтот сме много умни и богати изнасяме суровини. Златото от МОК Медет например... И не само ... С ЕРП-тата схемата е подобна. ЕРП-тата са изнесли (ако е вярно де) 2 милярда лева извън граница. Е, тези пари не може ли да останат в БГ и да се похарчат за нещо смислено?

Пон Фев 18, 2013 1:30 am
Профил
Аватар

Като са държавни, пак ще плащаш като поп, само, че няма да има срещу кой да протестираш :)

Единствения умно изказал се по темата човек в последните дни беше бившия министър Трайчо...

- Не са ви високи сметките, ниски са ви доходите. И е прав. Всичко друго е политически популизъм.

А на протестиращите желая успех. Чудеса стававали разправят...

Пон Фев 18, 2013 9:36 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 1080  Следваща