|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:21 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Референдум
Към 7 блок в АЕЦ "Козлодуй" имало интерес от САЩ, Япония и Китайрусия явно няма интерес. нещата взеха да се проясняват. ама точно този топ-идиот да почне да строи китайски реактор... едит: писали сме заедно то имаш един друг идиот, дето разправяше, че щели да преработят реактора за друго гориво. нафта? въглища? ма то и ментора им реди едни приказки:  |  |  |  | Цитат: Тъй като остават няколко месеца до изборите, в парламента има един закон за средното образование, мисля, че Милена ще се справи добре, да го доизкара там, в течение е. Ще предложа на парламента, след като го съгласуват и с Изпълнителната комисия на партията, академик Воденичаров, който сега е председател на БАН, да заеме този пост. Той ще си вземе неплатен отпуск, защото е безспорен учен и неслучайно беше избран за председател на БАН. |  |  |  |  |
това по повод новия министър на УбразУванието - тука има (калинка), тука нема
|
| Сря Яну 30, 2013 2:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
между другото това е 5-тия гербер начело на АЕЦ... не казвам 5-тата калинка, щото не ги следя всичките. Но имаше един дето почна да строи 7-и реактор и май затова го махнаха. По него време Бойко още строеше Белене, та тоя беше изправарил малко времето си 
|
| Сря Яну 30, 2013 3:09 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Продават ти топлинната енергия на 10 ст. / kWh , тока - на повече. Ако си правиш ток за собствени нужди на газ, може да докараш по-ниска цена от тази, на която го получаваш от енергото. И тъй като топлината на практика е остатъчен продукт от производството на тока, постигат доста голямо кпд , сметката излиза.
|
| Сря Яну 30, 2013 3:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
нема се плашите, сега слушам по радиото, че СДС насериозно са прегърнали идеят да правят нов референдум, за връщане на пушенето по кръчмите. Референдуми до дупка....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 30, 2013 3:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Излиза... ама ако се казваш "Топлофикация Разград" ЕАД и продаваш тока на префенциална цена от 23.851 стотинки БЕЗ ДДС... За сравнение токът за битови абонати е 16-17 ст., а топлото ако си го правиш с климатик на квтч ти излиза на една трета от тая цена, т.е. 5-6 стотинки. Докато газта без преноса е на 7.5 ст. Мааалкичко не ти излиза сметката според мен 
|
| Сря Яну 30, 2013 7:24 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Урааа! Утре отивам да се запиша в СДС! 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Яну 31, 2013 12:01 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
кои бяха тея?
|
| Чет Яну 31, 2013 12:30 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Дедо, майтапиш се ти, ама ако СДС стане партия на пушачите, като нищо ще удари квалифицирано мнозинство  . И ще имат най-младия електорат. А иначе, аз не съм гласувал в последните години, но ако Бойко пак предложи да правим космодрум , отивам да гласувам! http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/01/ ... kosmodrum/
Последна промяна Ицо на Чет Яну 31, 2013 10:32 am, променена общо 1 път
|
| Чет Яну 31, 2013 8:37 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
след като ни направи/завърши най-големия ускорител на елементарни частици на балканите (АМ Люлин), вече е време и в космоса да навлезе. ТОЙ е много добър в комисионните. в кенефа да го затвориш, милион ще изкара, де'т са вика.
и цялото това хленчене е, че комисионната за НЕГО е малко. някой друг е обрал лъвския пай (Р.ОФЧ примерно) и затова рИвем. няма нищо общо с екология, земетресения, гьолове, ефективности и заробвания на поколения. това са приказки за мат'рала, дето е проЗ.
|
| Чет Яну 31, 2013 10:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
е естествено е до комисионни, остава да е нещо друго, как иначе цената става 10 млрд. ...
|
| Чет Яну 31, 2013 9:19 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе не им влизайте в шибания тон на агитаторите.
Комисион е нещо законно.
Това, които тия вземат, се нарича подкуп - и не е законно.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 01, 2013 1:16 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе едно и също е, само дето тук не е прието политиците да вземат комисионна, затова и става подкуп, иначе каква е разликата ?
|
| Пет Фев 01, 2013 6:54 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако е с фактура е законно.
едно време мутрите ти краднат возилото. после ти звъннат с предложение да им кихнеш няколко хилки и те ще ти кажат къде да си вземеш таратайката. сумата зависи от щайгата. на мен ми се случвало да ми крадат лада 2107 в почти раздрънкано състояние и да ми искат 2000DM.
колко неудобно - те се мъчат с отвертките, после трябва да намерят връзка с тебе. ти се червиш с парите. пък и се работи на парче. пазара е обхванант 5%. конкуренция, бой в тъмните улички.
сега станаха активни борци. седят си в климатизираните офиси. ти сам им носиш откупа, при това всяка година. оставяш и телефон, да не се мъчат да те търсят, като закъснееш с лептата. пазара е обхванат 100%. даже фактура ти издават, плащат данъци, евентуално, ако не излязат на загуба.
просто с АЕЦ-а мащаба е различен.
|
| Пет Фев 01, 2013 9:54 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
На мене ми поискаха 3000DM (бях платил почти 45000 в магазина за колата). И някакви малки пари за да видят ще се съглася ли. Отидох в "полицията", която разбира се беше част от цялата операция (охраната на МВР отсреща се беше скрила в кучи гъз та да могат да изкарат колата през тесния тунел и да избягат, познай дали отвориха на звъненето и блъскането ми по вратата им), и повече не чух от тях. Ако са спрели да го практикуват то е защото така са им разпоредили, но няма и не е имало разделение полиция-мутри, въпрос на униформа и/или време за носенето и. Все същата охрана на дебелосерковци под строй, знаем и чий строй ама и знаем кой държи пушките.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 01, 2013 1:48 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
оня, дето го гръмнаха пред 2 дена. що му викат "баретата"? щото в началото на деКорацията е бил в елитното подразделение на МВР за борба с бандитите. после минава на тъмната страна и почва да трупа пачки. колеги в отряда му са все известни левенти - примерно братята галеви. явно има и друг колега, поне във вземането на кинтите. няма да ГО споменавам но тия са момченца от детската градина, дето си играят с багерчета и камиончета, несравнимо далеч от Р.ОФЧ (примерно).
|
| Пет Фев 01, 2013 2:17 pm |
|
|