|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 2:50 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Здравейте ,малко помощ за един проблем
| Автор |
Съобщение |
|
distorsion11
Ранг: Минаващ
|
 Здравейте ,малко помощ за един проблем
Здравейте маняци ,обичам форумите те са много полезни ,но в такъв като този за електроника и прочия съм новатор (повече по автомобилните) казвам го защото няма да звуча технически грамотен но ще съм благодарен за една ваша насока благодаря предварително
Проблема е имам една уредба Sony MHC-771 , но когато я пусна независимо дали на диск касетка или на aux тя издава едно постоянно бръмчене НО тя си свири през това време но бученето придружава свиренето ? идеи Благодаря за отговорите ...
|
| Пон Яну 28, 2013 7:22 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
 Re: Здравейте ,малко помощ за един проблем
Брум от захранването? Виж филтровия кондензатор.
|
| Пон Яну 28, 2013 7:35 pm |
|
 |
|
distorsion11
|
бученето се чува само през говорителите когато ги махна и няма звук от самата уредба
|
| Пон Яну 28, 2013 7:36 pm |
|
 |
|
distorsion11
|
смених един от кондензаторите но вместо 16 волтов сложих 24 но бученето си остана
|
| Пон Яну 28, 2013 7:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Занеси я на майстор
|
| Пон Яну 28, 2013 7:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Не е ясно дали е само един, и много зависи кой от всички си сменил. Ако там са 16 волтови, моя съвет е да вземеш един 1000/2000 uF/30 V и да го слагаш паралелно на тези на захранването, според мен все някъде брума ще спре. Това като го казвам имам в предвид само тия след трафа и изправителя, да не вземеш да го сложиш в паралел на някой на входа че ще ти светне. Може да го слагаш отдолу на платката директно. Ако не е това става малко по сложно, ако погледнеш с какъв чип е усилвателя може и да се помогне, може и да е механично, кофти спойка нещо от сорта. Това се открива лесно. Почни да почукваш спойките с задната/изолирана/ страна на ответрка, виж дали няма да спре. Ако спре опитай да локализираш коя спойка като почукваш спира. Между другото бученето е по скоро бръмчене 50/100 Hz, т.е. брум, или по-високочестотно?
п.с. Иначе както казва Бонго най-добре на сервиз, но пък ако искаш сам да си го оправиш това е една от най-лесните повреди.
|
| Пон Яну 28, 2013 9:19 pm |
|
 |
|
distorsion11
|
Благодаря полезен отговор наистина не бях се сетил за някой неща затоа питам тук по нискочестотно е брумтенето ще направя тези стъпки благодаря
|
| Пон Яну 28, 2013 9:46 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Подкрепям идеята на бонго за сервиз. Може да има подобен ефект от куп неща. Например, ако стъпалото е мостово и е умряла едната половинка, ефектът ще е подобен.
|
| Пон Яну 28, 2013 11:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мммм от умряло стъпалоняма да е точно брум, но това няма значение, не убивайте инициативата у човека, може да му е интересно да се ръчка. На хората работещи в сервиз сигурно им се струва лоша идея но лошо няма, рискува като го занесе после ако не успее да го ремонтира вместо 50 да му вземат 100 или 150, но това е друг въпрос ... със сигурност оскъпяванеот няма да е от повече повредени компоненти щото всички накуп в тая уредбичка едва ли са повече от 20 лв но с цел назидание  п.с. да не се обидят колегите от сервизите, и аз съм работил навремето в сервиз, и аз съм вземал повече на такива които са се пробвали сами да се оправят.
|
| Вто Яну 29, 2013 11:47 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Кога се получи проблема?Да не е изтървана/събаряна?Да не е свирила с други колони...При усилване/намаляване на звука има ли промяна в силата на брума?
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Яну 29, 2013 1:26 pm |
|
 |
|
distorsion11
|
Тони прав си мерси много ...а точно идеята е да се опитам сам.... та и успях просто беше един кондензатор това е и спря брума ...много благодаря за отзивчивостта !!!!
|
| Вто Яну 29, 2013 7:17 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Вто Яну 29, 2013 8:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хех ..... отново без да искам да обидя някой колега който работи в сервиз, но аз познавам доста майстори при които майсторлъка се свежда до опита и знанията получени от колеги, т.е. отстранява се на принципа повреда - решение, нямат никакво разбиране на принципа на работа. Ако цъка захранване откачаш ТХО, ако продължи да цъка звук и т.н. ако цъка ТХО кондензатори, транзистори, трафчето .... никога не съм ги помнил на изуст и никога не съм се пробвал, но много "колеги" ремонтираха така, и съм сигурен че продължават така. Сега е още по лесно, всичко е цифрово, сменят се чипове и готово, ако е проблем в захранването почва да става страшно, там си иска поне малко мисъл. Представям си ако им попадне някой великотърново или софия, недай си боже някой лампов електрон или рубин, най-вече рубин, това ми беше любимия, от ония хибридните със светещите копчета, колко ли от сегашните "майстори" могат да ги оправят .. то дали са чували и думата сходимост и знаят как да я докарат .... ех взе да ме обхваща носталгия 
|
| Вто Яну 29, 2013 9:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Аз и чисто ламБови съм оправял и то доста. Етествено не на принципа сменяй и пробвай  Ама то беше по виденово време.
|
| Вто Яну 29, 2013 10:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|