|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:58 am
Монитор ViewSonic VA1912w-4 гасне
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Монитор ViewSonic VA1912w-4 гасне
Трафът е общ за двете двойки ламби, сменях местата им - няма разлика. Само след презапояването малко си смени характера. Поне схема да имах... То може и да има в мазалото наречено "сервизно описание" пък аз да не съм я разгадал, ще проверя пак. Ама днес имам друга работа.
|
| Пет Яну 25, 2013 2:13 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
 Re: Монитор ViewSonic VA1912w-4 гасне
Много рядко е лампата. Това са вече рутини ремонти. Проходните кондензатори(сменятсе лесно но се намират трудно) към намотката на трафа за високото, ако са скапани обикновено горят транзисторите, дали са биполярни или полеви няма значение. При повишаване определен праг на токовете (търсиш SMD транзисторчета и диоди накуп ) през лампите се включва защита. Това как и къде разбираш само от схемата на управлението почти на 100% от даташета на чипа за управлението им. Гледай много внимателно за спойки. Вероятноста от спойки и кондензатори е много голяма.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Пет Яну 25, 2013 10:40 pm |
|
|