|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 2:05 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
Не разбрах две неща - какво се наемам и какво общо има Фридман с намесата на държавата в живота на хората  .
|
| Съб Яну 19, 2013 8:34 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Добре ще го кажа по-ясно. Нямам намерение да се включвам в темата, но се заяждам за т.нар. "натурален ред", който споменаваш по-горе. Натуралното поне за мен е нещо дето можеш да го срещнеш някъде в природата(натурата). Нещо което съществува. Също така предположих, че едва ли си видял този "натурален ред" около себе си в USA. По-вероятно е да си го прочел в някоя книжка на Джордж Фридман.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Яну 20, 2013 11:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Напротив, натуралния ред в САШ е доста ясно изразен. Това е държавата с една от най-ясно изразените икономически сегрегации и най-голяма диспропорционалност в доходите между отделните прослойки. А относно "натуралния ред" - казах го в смисъл, че в природата няма социални системи. По-слабия просто бива изяждан и изчезва. Хранителната верига и сам знаеш, че е пирамида, т.е. точно на 1, дето е добре има 100, дето не са.
|
| Нед Яну 20, 2013 11:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
може би имаш предвид Милтън Фридман...
|
| Пон Яну 21, 2013 12:27 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Трябва да е този: http://www.stratfor.com/about/analysts/ ... e-friedmanДимитър спомена в една друга тема, че пишел хубаво. А за натуралния ред... мисля че това е нещо като 100 процентовите "натурални" сокове. 100% натурален сок може да има само докато е вътре в самата ябълка. Когато ти го продават в картонена кутия да знаеш че е "100% натурален" дръжки, дори и маркетинг мениджъра да ти се закълне че е такъв. А цялата ни цивилизация се гради върху това, че променяме света около нас, т.е. Природата. И сега след хилядолетия да тръгнем да се равняваме директно по нея е абсурдно. Но може  от време на време, за да се подкрепи някоя идея.  За да изглежда по достоверно за простосмъртните.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Яну 21, 2013 11:09 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Да, много са ми смешни разни младежи, дет си мислят, че в юесей секи взима поне по 10000$ на месец и кара 2 джипа. 
|
| Пон Яну 21, 2013 12:10 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ха, че не е ли така. Ми те по тевелизията само това показват...
|
| Пон Яну 21, 2013 3:07 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
По кое? 
|
| Пон Яну 21, 2013 4:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
За тивилизията говори, тиливизията .... Така е, там всеки има джип хамър, танк даже самолет, изплащат го цял живот само дето малко от тях успяват да им се порадват, ама то тогава пък не им е радостно щото се води работа. Масово филммите представят доста изкривена действителност, а младите са някак много наивни и им се връзват. Освен това не трябва да се забравя и една съвсем друга истина, там да имаш кола не е нито въпрос на престиж нито на пари а въпрос на оцеляване, ако изключим няколко града, или по скоро части от тях,в останалата страна без кола си като без крака. Поради тази специфика цените на колите са що годе приемливи в сравнение с БГ, освен това схемите за лизинг са доста гъвкави и позволяват за сравнително малко пари да вземеш дори нова кола, казвам сравнително малко сравнявайки с заема за жилище примерно, или пък наема. Та децата по света и най-вече у нас са доста заблудени по тоя въпрос, лошото е че не само децата са заблудени. Другия път ще взема да направя снимки за невярващите и то от сравнително прилични квартали, имам в предвид квартали с къщи а не с каравани и бараки.
|
| Пон Яну 21, 2013 6:44 pm |
|
 |
|
zaphod
|
по телевизията показват всичко, ама човек вижда това което си иска, и после квичи че медиите били манипулативни. имам познати, дето избягаха в "нормалните страни", и сега надават възмутен вой "ама те ни лъжеха".  ще съм много учуден, ако успееш да направиш снимка на която няма да съм в състояние да намеря аналог във някой най-обикновен американски филм. както казах, по телевизията показват всичко.
|
| Вто Яну 22, 2013 8:44 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Не помня филма("шифър" ли беше , нещо от сорта) - ама там блондинка съветваше "афроамерикански" хакер как се разбиват пароли, и някъде с 5 натискания на клавиш въведоха вярната парола(след много засукани размишления и диалог дето ми идваше да си отхапя ушите като ги слушах) е такава снимка или видео ми направи - та да си отдъхна 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Яну 22, 2013 4:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Като каза това и се сетих, тия дни гледах някакъв нов филм от тия с хай-тек ефектите, даже не му помня името. И там в кадър минава някаква машинария, пак хай-тек от бъдещето... и върху нея забелязвам един модул...Стори ми се познато и специално върнах кадъра назад... Не бях се подвел - "палачка" за китайски ксенон с характерната букса висяща от нея 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 22, 2013 4:35 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а извънземни да снимам не щеш ли?  не казах че всичко от филмите може да се намери в живота, а че всичко от живот може да се намери във филмите.
|
| Вто Яну 22, 2013 9:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
zaphode ако е въпрос за снимки, мога да направя доста които няма да видиш в най-обикновен филм, по скоро няма да видиш в 90% от филмите им, но не това ми беше идеята.
|
| Чет Яну 24, 2013 9:05 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то верно, че след Белчо Белчев май не сме имали читав финансов министър, ама тоя съвсем му изтърва края... "финансовата индустрия" била високо-технологичен сектор? пък и с възможност за развитие на вторични сектори около него! иии-хааа! баш от америка ли трябва да си внасяме високи технологии във финансовата индустрия? то не че и другите "финансисти" са му хванали цаката. в същност криза няма. за ТЯХ.
|
| Сря Яну 30, 2013 12:13 pm |
|
|