|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:56 pm
Смартофон - осветлете ме малко
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Смартофон - осветлете ме малко
Не, просто казах че проблемите не са тия дето тук твърдите... Няма проблем с юзер фриендлита, няма проблем да се търкаля лайнукс на телефони, то вече си се търкаля на повече от 50% така или иначе...
Както няма проблем и М$ да си пооправят бакиите... От там насетне всичко ще е въпрос на вкус. Кеф ти М$ или Ейпъл, Гугъл или Каноникал... Просто към момента всички имат проблеми и проблемите са от два типа. Първият тип е "must fix" и който не си ги фиксне ще отпадне от играта, без значение дали е голям като М$ или малък като Каноникал. Вторият са псевдо пробеми дето потребителите си мислят че са такива, а не са. Примерно това дето ТГИ не можел да си пусне терминала, ами не може щото е свикнал със старт менюто, а в Убунту има даш. Според мен даша е 100 пъти по-удобен и явно не само според мен щото и М$ вкараха подобна концепция в 8-цата. Както и да е, мисълта ми е, че тоя сорт "проблеми" изчезват след 2-3 дена... И е много по-важно какви проблеми ще има лузера след това, щото ОС не са прави да ти е "удобен" само първите 5 секунди...
|
| Пон Яну 07, 2013 11:41 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тук проблема не е в Уиндоус, Линукс или каквото и да е. Даже не е проблема в телевизора. Проблема е в самия DLNA стандарт, който е едно голямо говно като протокол. Аз съм го борил до един в момент в който просто заключих, че няма как да стане, пълна дебилщина е това. Та съвета ми е - заеби го. Ето ти малко размисли по въпроса: http://gxben.wordpress.com/2008/08/24/w ... l-so-much/
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 07, 2013 11:57 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в unix метода е фундаментален. ако първите 2 байта на някой изпълним файл са '#!', се стартира приложение с последващото име и му се дава същия файл на stdin. много прост механизъм, който ти развързва ръцете са всякакви интерпретатори - sh, perl, php, и т.н. ако искаш си напиши свой език и свой интерпретатор и си готов.
в бозата има batch (.bat) файлове. един единствен интерпретатор, вграден и доста ограничен. реализацията на други интерпретатори е ужасяваща, не бих я нарекъл по друг начин. например, на гола боза след качване САМО на менторските продукти (и по няколко интерпретатора в тях), се накачулват една купчина М$ рънтайми (С, С++, .net, при това по не знам си колко версии. то и в ментор лявата ръка не знае какво прави дясната, та има perl и JS интерпретатора на няколко места, при това различни версии.
да вършиш сериозна работа без скриптове е немислимо. в ментора огромно количество действия се правят със скриптове. adobe също яко скриптират. проблема е, че всичко е доста забозено - adobe си имет техни интерпретатори, ментора - по няколко, всички браузъри си идват с техни комплекти енджини. алтиума май е даже едно ниво по-нагоре - направо VM. може би това е единствения начин да държиш нещата работещи, не знам.
относно ОС-овете, ами за всяко нещо си има точния инструмент. да качваш апах на боза или да рутираш с боза е точно толкова ефективно, колкото и да забиваш винтове с клещи. става, ама с чук се забиват по-добре. а най-добре става с отвертка. за шарении, тежка графика и пуцане бозата е перфектна. за инфраструктурни приложения обаче е далеч от какъвто и да е unix. пък и самите unix-и се различават помежду си за какво точно се ползват.
съответно и андроида - той си е за мобилни устройства, надали някой ще качи на десктоп андроид. няма и особен смисъл да вкарваш десктоп-тип ОС в мобилно желязо. да, може би има някакъв смисъл да се качи офис на мобилна/таблетна пръчка, но фотошоп или еклипс не би имал място. та на този фон ми е малко странен боз-8 (не съм го виждал още). ще видим...
|
| Пон Яну 07, 2013 1:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
то смисъл няма(ше)... ама идиотите почнаха да слагат 4-ядрени курове в талафони, таблети с резолюция 4500х2ххх.... И границата между мобилно и не-мобилно джелязо става все по-мижава  Освен това ако в началото се продаваше всичко като топъл хляб, само защото "ставаше" на мобилно джелязо, то след време ще се изпокопират един друг и няма да има толкова фрапираща разлика айфон-боза-лайнукс. Тогава вече лузера няма да гледа само дали "става" ами дали става по един и същ начин на мобилно и немобилно джелязо. Щото ще му е терсене ако на едното място е по един начин, а на другото по друг... Затова всички ще драпат да покрият целия спектър от джелеза. В бъдеще това ще има значение 
|
| Пон Яну 07, 2013 2:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Няма, няма - ама има. Все пак десктоп системите се ползваха не само за работа. Домашния сегмент си плаче за андроид направо....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 07, 2013 2:58 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Цецо, в полусън BBC ми казаха нещо за някакво шоу на електроники в момента дето една от новостите било това дето го чакаше (то и аз де - ама и двамата не го дочакахме), телевизор с андроид... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 07, 2013 4:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е то аз вече го заебах, колко пъти да разчиствам. Ама това с грамофона си остана и си работи, ако се сетя за него. Обаче телевизорът като му дам мрежа и лампата на RJ-45-a не угасва направо, кво прави тва нещо (не ми се разследва, просто му дърпам жицата)? Бродкасти неща непрекъснато да види нов сървър ли, кво ли, баси безумието е  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 07, 2013 4:30 pm |
|
 |
|
tgi
|
Хмм бе знаех си аз  , в dps-а е малко по-сложно (и бая по-мощно). Ако бъде стартиран скрипт (т.е. ако файла който искаш да стартираш е тип текст, default suffix му е ... ами .bat  ) минава през две фази, компилиране и изпълнение. След като го компилира му слага име със суфикс пореден номер (за дълбочина на евентуална рекурсия ако ще вика себе си пак), и му слага хедър с променливи от командния ред, текуща позиция и т.н. (в началото 0, след хедъра). Чак тогава прави компилирания резултат на stdi на стартиращото нещо. Печалбите са доста, освен вградената прозрачна рекурсия ако скриптът прекъсне заради грешка (след всеки ред статусът ако е грешен и грешката не е изрично маскирана прекъсва) може да бъде рестартиран - било повтаряйки реда, който е предизвикал грешката, било пропускайки го и отивайки на следващия.
|
| Пон Яну 07, 2013 4:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мдаааммммявно нещо не разбирам...
|
| Пон Яну 07, 2013 8:13 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е това е вече, тапетите и килимите ще са пикселясани до последно  . И кой знае какво още... Не че ние с тебе и останалите тук имаме особено отношение към това де, да правиш играчки е едно да пъплиш по пода и да викаш брррр друго  .
|
| Пон Яну 07, 2013 9:03 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е какво има да му се разбира - може да се направи - прави се. Каква е реалната полза от кацането на луната... няколко пъти... никва - ама са го направили щото могат...
Ей за такова нещо жената и щерката направо ще рипнат до тавана ако го видят.
|
| Вто Яну 08, 2013 10:27 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Ползата е развитието на технологиите, която си е съвсем реална 
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Вто Яну 15, 2013 3:52 pm |
|
 |
|
tgi
|
Сестра ми се гласи да си купува грамофон и се е кандърдисала на galaxy S3.
Ама тия дни обявиха новия HTC One който изглежда много много хубав, 1920 на 1080 дисплей и въобще.
Въпросът ми е практично ли е да се купи в щатите (където ще е много по-евтин оттук както винаги)? Дали ще работи и тук такъв грамофон?
|
| Пет Фев 22, 2013 3:02 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ще работи, ама ако е кодиран, ще трябва да се хакне, а толкова нов модел, не знам дали го могат нашите бабаити и на какви цени. И гаранцията я пишеш бегала. Иначе няма проблем.
Все пак внимавай, да не е за мрежата на Verizon, че тогава става само за будилник. То вероятно го няма като опция, ама да те предупредя.
|
| Пет Фев 22, 2013 3:38 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е те май и некодирани ги продават, очаква се да струва към $600 така май. Инак кодиран май щял да е $200 (32GB) или $300 (64GB). Май единственият кусур, който му видях, е че няма слот за SD-карта ама при 64 гигабайта това е приемливо сякаш.
Не знам на тия грамофони в USB куплунга има ли вариант да се навре обикновена USB флашка и тя да работи (не че и това е голям зор в случая де).
|
| Пет Фев 22, 2013 4:22 pm |
|
|