|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 2:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
Какви точно мерки предлагаш да се вземат - да се скопяват циганите или пък примерно искаш да накарш жена ти да оползотвори половината си съзнателен живот като ти роди и отгледа 10 деца, за да може да компенсираш раждаемостта на циганите. За голямо твое разочарование нито едното ще стане, нито другото  .
|
| Пет Яну 04, 2013 8:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Колкото повече се вдига стандарта, толкова повече пада раждаемостта. Т.е. ако китайците мислят да се развиват, раждаемостта им неминуемо ще спадне, то това и става де. Това са си природни закони. Затова и една хлебарка снася купища яйца, а бозайниците раждат по няколко малки.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 04, 2013 8:47 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Те китайците баш имат политиката "едно дете на семейство" от десетилетия та не са те проблемът с бъдещата пренаселеност.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Яну 04, 2013 9:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нали точно си обясняваме как такова нещо като "бъдещата пренаселеност" няма и няма и да има  . Да не говорим пък колко празно място има за заселване - тук във вътрешността на страната има толкова пространство и ресурси, че като нищо населението може да се утрои, без да има проблем. Само дето тенденцията е точно обратната  .
|
| Пет Яну 04, 2013 9:56 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Ти приемаш всичко силно буквално, като горд средностатистически американец, и автоматично почваш да си декларираш мантрите, пак като такъв.  Разбира се, че никой няма да си паркира танка в градината ти. Китайците, индийците, неграта и латиносите си ви превземат полека и тихомълком отвътре, посредством путките на жените си. И докато бистрите геополитиката и най-яките демократични технологии, белите вече са малцинство, до 2050-та ще са по-малко от 25%. 
|
| Пет Яну 04, 2013 10:47 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Казваш го все едно, тука в Европа сме цъфнали. През 2050 според теб, колко ще са българите в българия и колко ще са циганите? Ами в Македония? Колко ще са албанците и колко ще са макетата? Ами във Франция негрите? В Германия турците? Не мисля, че в Европа сме по-добре от УСА, че да поучаваме Dimitar.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Яну 04, 2013 10:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
От всички тези, които си изброил може би само латиносите имат по повече деца, но както вече споменах каква е цената на отглеждане на едно дете можеш сам да се сетиш дали тази тенденция ще продължи. Колкото повече се качва стандарта на едно семейство и колкото повече неща една жена може да прави, толкова повече пада раждаемостта. Ако пък не им се качва стандарта, а само правят неуки деца, то не виждам как това ще им помогне да превземат страната отвътре. Все едно да кажеш, че циганите като имат по много деца и са превзели страната. Тия хора са нетни ползватели на социални блага и услуги, т.е. много лесно чрез прекъсването или поне ограничаването на тези сървиси и блага за населението нещата могат да се върнат много назад. Например само като се ограничи достъпа им до здравеопазване и въпросните контингенти почват да мрат като мухи. И това неминуемо ще се случи, даже и да не го искат политиците най-малкото защото в съвсем скоро време просто вече няма да има достатъчно средства да се поддържат такива социални програми. Няма как паразита да се размножи повече от приемника, защото така застрашава и собственото си съществуване. И това не го казвам само за САЩ, а за на всякъде по света, включително за циганите в БГ. Та специално в тая насока аз съм даже по-спокоен от колкото за това китайците да паркират танк в двора ми  .
|
| Пет Яну 04, 2013 11:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
И латиносите не се множат много, сега като гледам и тук прираста не е много голям с тенденция доста да спада. Разликата е че в латинска америка явно нещата са малко по ралзични, обществото се развива, но жените все така продължават да раждат по-повече, и колкото са по-богати толкова повече деца имат. Страни като Чили и Еквадор са ако не с отрицателен то с почти нулев прираст и застаряващо население. Перу има прираст но той постоянно намалява, аржентина и те така, единствено бразилия май се множи повече но и там ще започне спад най-вероятно. Та от пренаселване страшно няма, както Димитър спомена като им спре безплатното папо и животоподдържане прираста ще се регулира по естествен път.
|
| Пет Яну 04, 2013 11:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Това е от набраната инерция  .
|
| Съб Яну 05, 2013 3:46 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ами предлагам да се спрат всякакви "детски" надбавки и "социални" парични помощи. При неплатени ток, вода- да се прекъсват. При раждане на майка до 14 г. - бащата в затвора за изнасилване на малолетна! //Бил съм в Солт Лейк Сити - не искам 10 деца - не съм мормон! //Там колко дава държавата на майката за всяко новородено?  //на месец..........
|
| Нед Яну 06, 2013 12:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Нищо не дават, но и САЩ не са социална държава. Т.е. в БГ ще трябва да решат дали искат да са социална държава или не. И ако решат да са социална, то трябва да дават на всички, които са БГ граждани. А що се отнася до неплатените сметки - те са неплатени към частни дружества, т.е. частните дружества трябва да си решават проблемите, а не държавата. Тук държавата въобще не и пука кой какви неплатени сметки има към частните фирми. Отделно докато все още бях в БГ половината ни вход имаше неплатени сметки за парно в размер на хиляди левове и не знам даже и в един апартамент да живееха цигани, така че това не е точно "чисто цигански проблем"  . Виж, това е нещото, където държавата трябва да се намеси и наистина да ги вкарва в затвора за секс с непълнолетни (ако бащата е пълнолетен де).
|
| Нед Яну 06, 2013 6:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
схемата тук е - ражда и обявява, че бащата е неизвестен. така става "самотна майка" (на 14) и има право на повече помощи като такава. и така циганетата масово нямат бащи, има баби на 25 и пра-баби на 35... от друга страна рядко се среща циганин на 80. и НИКОГА не съм виждал циганин с очила според мен този проблем може да се реши лесно: не се дават помощи, а данъчни бонуси: 1 дете -5% от данъците; 2 -10%, 3 деца -15% и т.н. и ако мангала не работи - кинти на нъцки. само дето данъка е 10% (каква полза от бонус) и никой няма топки да го направи... щото вече "малцинствата" клонят към мнозинство и е важно за кого ще си продадат гласовете.
|
| Нед Яну 06, 2013 6:37 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми май е така ама то може да не е от липса на далекогледство а от липса на необходимост да го компенсират ... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Яну 06, 2013 6:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Дедо, тук черните правят точно същите номера  . Това също е така тук като за всеки член от семейството дохода ти се намалява с определена сума (3-4000$), което е равносилно на % отстъпка от данъците, но пък го има и другия момент, че когато облагаемия ти доход падне под определено ниво (например 43к за тричленно семейство) спираш да плащаш данъци и съответно държавата почва да ти дава параи. Казва се "earned income credit" и се получава така, че тричленното семейство може да пребере до едни 6к от държавата. Много често използвана практика от нашенците със зелени карти, които идват към края на годината и не могат да заработят първата година достатъчно пари. Лъжат че са дошли през юни (трябва да си бил 183 дена тук, за да се класираш за EIC и съответно базите данни на данъчната администрация не е вързана с тази на имиграционните, а и по закон такива автоматични засечки са забранени) и се възползват от системата. Ама не съм никога чул, чел или виждал такива статии из медиите, които да разгарят расова омраза на основа на това кой как се бил възползвал от системата. Всички се възползват от системата и да се твърди, че само циганите го правили е несериозно. Даже имаше становище на съда, че никой не е длъжен да плаща максимални данъци и е в правото си на всеки да се стреми да ги минимизира и да си максимизира помощите от държавата, след като не се нарушават никакви закони. Т.е. това, че имаш много деца, не работиш и вземаш помощи не нарушава нито един закон на държавата. Пък и циганите се възползват с някакви смешни суми. Какво да кажем за тоя пътния шеф, дето го изловиха с далавера за 4 млн - той да не би да е циганин и с 4 млн колко циганина щяхте да нахраните  ? Та циганите са може би най-малкия проблем на България - супер наложително е първо да се оправят проблемите в държавата, дето ги създават някои "не цигани"  . Отделно не мога да разбера и отговоите като този "Аз да не съм мормон, че да имам 10 деца", когато някой протестира, че дадена етнос има много деца и ти му кажеш и той да компенсира в същата насока  . Демек хем ние не искаме да правим деца, хем после ревем, че раждаемостта пада - това ако не е някаква велика смешка, тогава не знам кое е  .
|
| Нед Яну 06, 2013 6:58 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Чакай малко - правенето на деца е голяма отгоеорност! Аз си имам двенки, вече завършиха университета. Сега вече се самоиздържат. Ако имах десет - трябваше да просят по улиците....... Не разбирам каква ти е позицията - да се правят деца и да се пращат в домовете ли? //Там имате ли си домове за деца, изоставени от родителите си????
|
| Пон Яну 07, 2013 2:58 pm |
|
|