Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
TI - ARM 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение TI - ARM
Пристигнаха ми семпълите от TI. Тъй като съм се смахнал от задачи, не знам кога ще остане време да направя платка за едно китче. Някой занимава ли му се? От мен получава два чипа (TMS470R1A384PGET и TMS470R1B1MPGEA).
Чиповете са сериозни (144крака) и платката няма да е шега работа.

Чет Ное 24, 2005 9:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз междувременно успях да се сдобия с 2 броя TMS470R1B1MPGEA и ще правя платка за тях с допълнителна RAM и други екстри. Предполагам ще правя и едно модулче с ТМС470Р1А128. Някои ако вземе да направи и за TMS470R1A384PGET ще е добре.

Чет Ное 24, 2005 9:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е не виждам смисъл да се прави за всички. За най - големия за развой, а пък вече в изделие и по малки.
Освен това 384 и 1М при мен са в един корпус, така че и платката май ще да е еднаква.

Време за разработка на платка, просто зимата едва ли ще намеря, но мога да платя например изработване на 4 платки, като 2 са за теб. Е ако са в някакви разумни ценови граници де.

Чет Ное 24, 2005 9:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако си сигурен че са съвместими по корпус значи моята платка ще те устроива. А може и да се направи набързо и съвсем проста. Аз напоследък осмислих ползата от малки платки за smd процесори. Портовете са изведени на реики а на самата платка JTAG,кварц и още някоя неотменна дреболия. И с една макетна платка много бързо си правиш работещо устроисво.

Чет Ное 24, 2005 9:44 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Понеже и аз се сдобих с TMS470R1B1MPGEA изпитвам интерес към такава платка. Но в момента нямам свободно време :( , така че ако решите да споделите повече информация, или да ме включите в поръчката на платките, ще съм благодарен.

Чет Ное 24, 2005 9:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз искам да имам за 1М процесора. Ще ми се да има и поне 1М RAM. Върти ми се еретичната мисъл за uCLinux. От натам - MAX3232 и останалите крака на рейки. А и LDO-тата да са на платката + куплунг за JTAG. Обаче тоя дзвер хич няма да е лесно да се опроводи към рама. Има бая работа в една такава платка.

Процесора сам на платка не ме урежда, защото ако ще закачам отвън рам, през рейките, абе куца работа.

Чет Ное 24, 2005 9:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Разбира се при положение че ще се ползва някаква бърза паралелна шина ваианта с реиките не може да стане. Но там където няма такива неща е удобно. Имам си разни готови неща дето са направени така. Много е удачно за единична броика.
А за платката с рама не гарантирам че ще успея да опроводя платката така че да работи на максимално възможната честота. Не съм опроводявал никога досега бърза паралелна шина и макар да съм съвсем наясно с въпроса на теория, липсата на опит може да ми попречи :)

Чет Ное 24, 2005 10:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Кво да ти кажа и аз не съм . То честотата не е космическа, май до 24 Мхз е на това говедо. Или пък беше 48? Знам ли. Бе колегите ще помагат. Другото е да я пуснем четири слойка, ама ще ни ударят през кръста, а и като ги знам микронците как се справят..... Ще берем ядове.

Чет Ное 24, 2005 10:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
... а и като ги знам микронците как се справят.....

Развойната платка за LPC2214 която ползвам е правена при тях. Ами четирислойна я поръчахме и нямам забележки освен че като пристигна в един момент установих че единият от вътрешните слоеве липсва изцяло. 8O :lol: :lol:
Къде е грешкатата беше късно да се пита. При следващата ревизия всичко бе наред.
Кой от Тексаските ARM-ове смятате да ползвате с външна памет?

Чет Ное 24, 2005 11:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
TMS470R1B1MPGEA ще ползваме.
30Мh е максималната честота при pipelne mode. Би трябвало да не е проблем при 4 слоина платка но си мисля да го правя на двуслоика и тогава има шанс и да не си хареса много опроводяването. Но на 20 все ще се излъже си мисля да работи и при двуслоика

Чет Ное 24, 2005 11:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нямам много опит, но на гореспоменатия борд с LPC2214 имам 55ns RAM. Не съм изравнявал дължините на пътечките. Чипа с RAM-а го поставих точно под процесора на гърба на платката и шините станаха максимално къси, но с по един-два 'VIA'-са. Работи без проблеми. Мисля че и при 30 MHz няма да имате проблеми все пак не е толкова висока скоростта.

Чет Ное 24, 2005 11:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти го правиш на 4 слоя все пак. На двуслоина ще са ми поне 2 пъти по дълги сигурно пистите.

Чет Ное 24, 2005 11:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Последните ми платки (доста сериозни) са от Микрона - пълна скръб (разлети писти-не са ецвани добре, отлепяща се мед, липсващи метализации и т.н.). За 4-и слойна при тях направо не ми се мисли. Може би Русе - но там искат 300 кинта само за подготовка - така, че не си струва. За развойна платка може и 2 слойна да я направите, пък шината на колкото тръгне - тия последните ми платки са 2 слойни със шина на 60МHz и 15ns памети - и работи на мах. Важното е после устройствата да работят на максимална честота 8) .

Пет Ное 25, 2005 12:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola, ако ще са ти по-дълги пистите, ще трябва да предвидиш и терминатори в краищата. Това даже е по-важно от изравняването на дължините на пътечките. За сравнение : 30 MHz съответстват на 33 ns, или 10 метра дължина на вълната. Като отчетеш, че по платката фазовата скорост е около 0.25c, и че ще трябва да мислиш и за обратния сигнал, това прави 1.25m - не е проблем. Но пътечка с дължина 5 cm ще ти даде паразитен фронт на 1.5 ns след основния. Много чипове биха се насмели по него.

Пет Ное 25, 2005 12:40 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Каня се да слагам терминатори ама то има смисъл ако са и от двата края на линията. Поне с такова впечатление съм останал. Ама преди да са захвана ще попрочета малко за опресняване на знанията.
Ще си бера ядове сигурно с това опроводяване ама така се учи човек.

Пет Ное 25, 2005 1:09 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща