| Автор |
Съобщение |
|
peterhr
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 8:48 pm Мнения: 59 Местоположение: София
|
 с ICProg ми се рестартира Windows-a???
Изведнъж спря да ми работи IC-Prog-а.
Преди можех да си програмирам, чета и пиша, ама изведнъж спря да чете и пише. Казва че чете и пише, а всъщност няма комуникация по RS232.
Немога и да вляза в менютата. Hardware и Options като ги избера и се рестартира целия Windows XP. Преди имах инсталиран драйвер за NT/2000.
Пробвах да го изтрия ръчно драйвера от регистрите. Програмата си го инсталира наново при пускането й, но пак се рестартира Windows-a, при опит да вляза в менютата Hardware или Options.
Свалих я отново от www.icprog.com но няма разлика, свалих и по-стара версия - пак същото.
Кажете какво да правя, че не ми се преинсталира Windows-a.
Единственото за което се сещам е да се е променило избора на Direct I/O и Windows API, ама немога да проверя в момента на какво е.
|
| Сря Ное 23, 2005 6:10 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами пробвай
1 деинсталираш програмата.
2 Пускаш си scandisk-a да ти провери системния диск.
2 Clean Registry с някаква програма дето се занимава с това.
4 Инсталираш програмата.
това често помага в такива оплетени ситуации
|
| Сря Ное 23, 2005 6:16 pm |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
Изтегли си WinPic800 и пробвай с нея, тя е много по-добра от IC-Prog
http://perso.wanadoo.es/siscobf/winpic800.htm
|
| Сря Ное 23, 2005 6:22 pm |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Аз пък си мисля ,че имаш проблем с файла "ntoskrnl.exe"
Това си е системен DLL на windows-а който не знам защо завършва на .exe
може да е увреден от вирус или просто имаш проблем с диска ,копирай го от друг компютър
и сравни размерите.
това са импортнатите функции от драйвера на IC-PROG за NT/2000/XP
и всичките са от тази библиотека.
късмет.
ntoskrnl.IoCreateDevice
ntoskrnl.IoCreateSymbolicLink
ntoskrnl.IoDeleteDevice
ntoskrnl.IoDeleteSymbolicLink
ntoskrnl.IofCompleteRequest
ntoskrnl.IoGetCurrentProcess
ntoskrnl.Ke386IoSetAccessProcess
ntoskrnl.Ke386SetIoAccessMap
ntoskrnl.MmAllocateNonCachedMemory
ntoskrnl.MmFreeNonCachedMemory
ntoskrnl.RtlInitUnicodeString
|
| Сря Ное 23, 2005 7:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Изтрий всичко в registry, което е свързано със стринга icprog.sys . Драйвера му се намира в раздел HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet***\Services\giveio , както и в HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\giveio . Стартира се като service програма и може и да се стартира автоматично от Windows, не само от icprog.exe , а това мисля , че зависи от ключа Start [ REG_DWORD ], при мен е 2. Има и един ключ ErrorControl [ REG_DWORD ], който при мен е в 1. Всъщност всички ключове на xxx\Services\giveio можеш да ги променяш, да рестартираш icprog.exe и да видиш какъв е ефекта.
Успех !
П.П. Да не би да имаш WinXP Home ? При мен не поиска на Home да заработи, на Professional работи хорошо.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Ное 23, 2005 7:39 pm |
|
 |
|
peterhr
|
 Мерси
Мерси за отговорите. Пробвах следното:
1. пускам chkdsk -> ефект няма.
2. чистя регистрите, навсякъде където има icprog. -> резултат: след като стартирам след това ICPROG пита дали да инсталира драйвера. Ако го инсталира, Windows-a пак се рестартира. Ако не -> неможе да прави нищо програмата.
3. пробвах да променям стойностите на ключовете в регистъра "giveio" -> резултата пак е "restart".
4. прекопирах файла "ntoskrnl.exe" от друг компютър -> пак се рестартира.
Аз лично започвам да се замислям за преинсталация на Windows-a. Друго не се сещам какво да правя.
Пробвах и WinPIC800, обаче записва само няколко байта и дава грешка. Някой път записва 3, друг път 5 байта и спира.
Каква настройка може да променя за да работи нормално?
|
| Чет Ное 24, 2005 11:56 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Ако програматора ти е принтерски и си инсталирал драйвера за NT/2000 и при мене на трите компютъра го правеше тоя номер. Махни го тоя драйвер и пробвай да дадеш Compatibility на програмата за WIN98 или WinNT/2000, ако това не помогне ползвай WinPIC800.
|
| Чет Ное 24, 2005 1:28 pm |
|
 |
|
peterhr
|
 Програматора е за сериен порт
Програматора е за сериен порт.
Компютъра ми се рестартира ако се опитам да вляза в 2 от менютата: Options и Hardware. Немога да променя нищо от тях защото нямам достъп
WinPic800 ми харесва като интефейс и бих я използвал, но не иска да програмира. Спира след няколко байта.
Избирам правилния програматор, като пусна ръчен тест - на съответните крака на PIC-а ми излизат +5V на (Data, CLK и MCLR).
Сигналите са правилно избрани: RTS, DTR, CTS и т.н.
Не видях никъде за delay (както на IC-Prog) да има възможност да се коригира. Може би това ми е проблема. ???
|
| Чет Ное 24, 2005 1:48 pm |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
WinPic800 сам си изчилява оптималните времена. Когато програмираш се вижда как си пресмята честотата на процесора и сам мойе да си опознае вида на процесора.
|
| Чет Ное 24, 2005 3:08 pm |
|
 |
|
peterhr
|
.....
ПП: Оправи се. Всичко работи с WinPIC-a. Зарязвам IC_Prog-a и проблемите се решават  за мен.
Мерси на всички за отговорите.
|
| Чет Ное 24, 2005 3:31 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
icprog има някъде конф. файл, намираш го - триеш го, и почваш от стандартни натройки беш уин драйвера за НТ
|
| Чет Ное 24, 2005 8:11 pm |
|
 |
|
peterhr
|
Незнам къде този конфиг файл, ама не става да започна отново с настройките. Като го махна от регистрите и си инсталира наново драйвера. Ама това не е проблема. Пак се рестартира компютъра след това.
|
| Чет Ное 24, 2005 9:37 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
значи hidden е това ясно , за системен не знам дал иима този флаг.
беше icprog.ini и се прави в текущата (работна) директория, т.е ако не си задал друго там където е icprog.exe
Успех !
|
| Чет Ное 24, 2005 9:46 pm |
|
|