Отговори на тема  [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Следваща
Лично оръжие - дискусия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лично оръжие - дискусия
tgi написа:
Това за мушмулите не го знам - или поне не се сещам...

Е айде сега :D Оня виц за капитализма и мушмулата...
дето ставал по-вкусен... :)

[OFFTOPIC:]
То ако обърнеш внимание доста от храните които всеки ден ядем са продукт на някаква ферментация. Ако човек беше ги изхвърлял без да ги опитва нямаше да пием вино например. Нямаше да има с какво да си правим зелеви сарми...
До колкото знам някои от витамините от група B ги получаваме от бактерии някакви дето живеят в симбиоза с нашия организъм.

Пет Дек 14, 2012 1:17 pm
Профил
Аватар

Ето пак днес бабаитите/откачалките отиват да стрелят там, където са сигурни, че никой няма да стреля срещу тях. Как пък един единствен път не стреляха срещу други с оръжие :
http://www.bloomberg.com/news/2012-12-1 ... ls-ap.html

27 жертви, от които 18 малки деца в начално училище в Кънектикът :( .
Тоя дето го е направил не знам какво заслужава, ако вече не беше мъртъв.

Пет Дек 14, 2012 10:38 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Ето пак днес бабаитите/откачалките отиват да стрелят там, където са сигурни, че никой няма да стреля срещу тях. Как пък един единствен път не стреляха срещу други с оръжие :
http://www.bloomberg.com/news/2012-12-1 ... ls-ap.html

27 жертви, от които 18 малки деца в начално училище в Кънектикът :( .
Тоя дето го е направил не знам какво заслужава, ако вече не беше мъртъв.

Ами те руснаците имат една хубава приказка: "За что боролся, на то и напоролся."

Пет Дек 14, 2012 10:50 pm
Профил WWW

.... виж по долу

Последна промяна ToHu на Пет Дек 14, 2012 10:57 pm, променена общо 1 път

Пет Дек 14, 2012 10:54 pm
Профил

Ами ... мислиш ли това е причината, т.е. че си избират места където знаят че няма да им се отвърне? Каква щеше да е разликата ако беше станало в Тексас, хипотетично, едва ли държат пушки в класните стаи и предполагам учителите не са препасани с револвери, евентуално може би,някой въоръжен гард щеше да го гръмне малко по рано и нямаше да има 27 ами 10 жертви.

Пет Дек 14, 2012 10:57 pm
Профил
Аватар

Тоя е пълна откачалка!
http://www.focus-news.net/?id=n1728841

Пет Дек 14, 2012 11:23 pm
Профил WWW
Аватар

Лудите са пръснати по света, явно им е все едно има или няма контрол над оръжията:
Цитат:
Агенция “Фокус” припомня по-известни нападения в училища:

20 април 1999 г.
В град Литълтън (Колорадо) 18-годишният Ерик Харис и 17-годишният Дилан Клеболд откриват огън по ученици с автоматично оръжие. Загиват 15 и са ранени 23 ученици.

15 март 2001 г.
15-годишен младеж открива стрелба с пистолет в училище в град Санти (Калифорния) и убива двама ученици и ранява 13 души.

26 април 2002 г.
19-годишният Робърт Щайнхаузер застрелва 13 учители, трима ученици и един полицай в гимназия "Гутенберг" в източногерманския град Ерфурт, след което се самоубива.

21 март 2005 г.
В град Ред Лейк (Минесота) 15-годишен ученик застрелва 9 души и се самоубива. Ранени са 15 ученици.

2 октомври 2006 г.
Въоръжен мъж влиза в училище на общност на амиши в градчето Никълмайнс и взима за заложници децата в училището и тяхната учителка. След като освобождава момчетата и бременна учителка, завързва част от момичетата и застрелва три от тях, след което се самоубива. Седем души са ранени.

16 април 2007 г.
В Техническия университет в градчето Блекбърг в американския щат Вирджиния въоръжен мъж застрелва общо 32 души и ранява още 15, преди да се самоубие. Стрелбата е най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в учебно заведение в историята на САЩ.

23 септември 2008 г.
10 души бяха убити, след като младеж откри стрелба в професионално училище във финландския град Каухайоки преди да се самоубие.

11 март 2009 г.
17-годишният Тим Кречмер откри стрелба срещу деца в училище в германския град Виненден и уби 15 души.
Бившият ученик на училището е стрелял напосоки преди да избяга, преследван от въоръжени командоси, хеликоптери и полицейски кучета.
По-късно властите в германската провинция Баден-Вюртемберг потвърдиха, че полицията е убила 17-годишния въоръжен нападател.

7 април 2011 г.
Въоръжен мъж уби 10 души в училище в Рио де Жанейро. Нападателят се самоуби.

2 април 2012 г.
Въоръжен мъж уби седем души в религиозен колеж в Калифорния.

Пет Дек 14, 2012 11:33 pm
Профил
Аватар

Private написа:
Лудите са пръснати по света, явно им е все едно има или няма контрол над оръжията:...

И явно никога не сме достатъчно добре въоръжени за да изваждаме кофти ягодките навреме.

Съб Дек 15, 2012 12:16 am
Профил
Аватар

Не бе Тони - аз не казвам да въоръжим детските градини и учителките. Това е супер смешно. просто искам да кажа, че дори и да ги забраним напълно оръжията откачалките пак ще имат оръжие. Дори да ги разрешим на всякъде те пак ще намерят място, дето хората не носят оръжие (детските градини и училищата) и пак ще правят поразии. Тоя е ползвал даже пушка за лов, а съгласи се никой няма да забрани абсолютно всички оръжия и да живеем в свят без оръжия. Демек спорем мен няма пълно решение на проблема, затова по-добре оръжието да е разрешено на всякъде, защото дори в тоя случай някой случайно минаващ можеше да има оръжие и да свети маслото на малоумника и вместо 27 жертви да имаше примерно 10. Пак е нещо - и един живот да спасиш е по-добре от нищо.

Съб Дек 15, 2012 12:22 am
Профил
Аватар

Private написа:
Лудите са пръснати по света, явно им е все едно има или няма контрол над оръжията:

Ама явно в USA има някакъв локален максимум на функцията на разпределение! :D

Съб Дек 15, 2012 12:46 am
Профил WWW
Аватар

Zdrav написа:
Private написа:
Лудите са пръснати по света, явно им е все едно има или няма контрол над оръжията:...

И явно никога не сме достатъчно добре въоръжени за да изваждаме кофти ягодките навреме.

Е, животът е бъркотия и половина, кво да се прави.
Но някак сме се справяли през хилядолетията, стигнали сме все пак до луната, че и за Марс
се оглеждаме (го оглеждаме :D ).
Почти през цялото време ограничение за оръжия е нямало - друго освен чисто икономическо.

Дали в днешния пренаселен свят на безпрецедентни контрасти (най-долу хората са пак там, където
са били и преди 10000 години) чисто икономическо ограничение е подходящо не знам, предполагам,
че да. Само дето е напълно неосъществимо при цялата организираност (държави, финансови системи,
армии и т.н.) която неизбежно е в полза на тоя, който е хванал контрола над общността.

Та ограничението на правото да се притежава оръжие си е ограничение на право, колкото и да се
вайкат всички "ами как ще му дадеш пушка на тоя кретен бе". Няма да му дадем, само ще отменим
забраната - която важи преди всичко за нас. А в по-учтиво общество и на тоя дето го контролира
му се налага да бъде по-учтив.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Дек 15, 2012 1:14 am
Профил WWW

от къде на къде пък притежанието на оръжие е право?!?
аз пък мисля че това е превилегия за хората доказали психически стабилното си състояние и правилна преценка както и нуждата да го притежават, като полиция и определени видове охрана
също мисля че психичните тестове трябва да са не само при получаване на оръжието а и през определен период от време
не са редки случаите когато уж нормален човек тръгва да стреля наляво надясно заради някакви лични проблеми
също и на страхливи хора не бива да им се дава, уж за защита, докато разбере кой върви след него в тъмното от паника да гръмне комшията, по добре да се насере в гащите от колкото да почнат да си стрелят комшиите

а и тезата че околните ще са респектирани като знаят че имам оръжие също не мога да приема, даже напротив, който иска да ми навреди ще бъде още по подъл и незабележим, ква файда че имам оръжие като ме застрелят в гръб?!?

колкото да очтивото общество - когато шофьорите на пътя станат учтиви, и пушачите започнат да се съобразяват с не пушачите, тогава и обществото ще стане по учтиво т.е. никога

Съб Дек 15, 2012 5:08 am
Профил
Аватар

nik написа:
от къде на къде пък притежанието на оръжие е право?!?
аз пък мисля че това е превилегия за хората доказали психически стабилното си състояние и правилна преценка както и нуждата да го притежават, като полиция и определени видове охрана

Мислиш и не се справяш особено добре.

Правото да притежаваш с каквото можеш да се сдобиеш е естественото състояние на нещата.

Всичко останало е ограничаване на правата ти.

Май и на мене почва да ми писва от нуждата от елементарни обяснения...

Ножовете също са оръжие. Добре заострен камък с подходяща маса също.
Защо мислиш, че можеш да направиш информиран избор за това къде да бъде сложена
границата (освен защото така са те привикнали да "мислиш" откак си тръгнал на
училище).

Съб Дек 15, 2012 5:24 am
Профил WWW

продължаваш да бъркаш право и превилегия, право е да си купиш храна, дрехи, къща, кола, телевизор, необходими неща, но не може да бъде необходимост оръжието създадено за убиване, имайки предвид че не се познаваме както всички останали по улицата, все едно казваш аз имам нужда да убивам

не правя избор за граница, нито някой ме е привикнал да мисля, това ми е житейския опит от всички нагли гамени и простаци които съм срещал по света, докато живеех на село без да съм мърдал особено с ограничени контакти, мислех по един начин, като се преместих в другото село срещнах други хора си промених мисленето, и така всяко следващо село и всички нови хора виждам колко са нормалните и колко са ненормалните, явно не си си имал разправии с чернилки... просто смятам че не е редно при преобладаващ процент ненормалници по улиците всички да носят оръжие

да, съгласен съм че човек може да бъде убит по много начини, но в определения момент ако липсва инструмента, нещата се разминават, било посерко който се прибира към къщи, било пиянска свада която никой няма да помни на другия ден... много неща се спестяват
моментите в които наистина трябва да имаш оръжие са много по малко от моментите за които ще съжаляваш после
истината е че всичко уж за самозащита, по често се ползва за набези...

ток по оградата също е вид самозащита, но защо е наказуемо? това ми се струва по разумен метод за защитаване на дома, може технически да се обезопаси да е напълно безопасно за околните, и да е опасно само за престъпниците, защо не се мисли повече в такива посоки?!?

Съб Дек 15, 2012 6:08 am
Профил
Аватар

nik написа:
продължаваш да бъркаш право и превилегия, право е да си купиш храна, дрехи, къща, кола, телевизор, необходими неща, но не може да бъде необходимост оръжието създадено за убиване, имайки предвид че не се познаваме както всички останали по улицата, все едно казваш аз имам нужда да убивам
...

Ей го пак от вида постове дето Зейфод казва, че спира да чете като ги види.... :D

Съб Дек 15, 2012 6:27 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Следваща