|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 10:34 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Лично оръжие - дискусия
ми хубу, трепете, ама да не се изпозастреляте само.... да не се окаже че трябва от себе си да почнете 
|
| Чет Дек 13, 2012 9:21 pm |
|
 |
|
nik
|
да, подкрепям те с една подробност смъква принципа не толкова до частен случай, а до неговите желания и възгледи, винаги го пречупва през неговата си призма, посредствения простосмъртен никога не се опитва да мисли безпристрастно за обществото като цяло а когато се обсъжда обществен проблем, личните и индивидуални интереси трябва да се загърбят малко и на мен ми харесва да пуцам, и може много да искам да опуцам една група хора, но не съм убеден че това ще подобри обществото
|
| Чет Дек 13, 2012 9:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не знам защо, но имам чувството, че ти тая тема я четеш и пишеш в нея, но въобще си нямаш идея за какво точно говорим и просто се включваш от време на време с някакви случайни постове, дето въобще не мога да им схвана смисъла  .
|
| Чет Дек 13, 2012 10:17 pm |
|
 |
|
nik
|
е, може, не знам, сигурно и други забравят за какво са писали 2 поста назад  не се юркай, не е важно...
|
| Чет Дек 13, 2012 10:50 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Е хубава работа, личното оръжие обществото ли ще го използва за решаване на принципни проблеми? Нали индивидите посредствени и простосмъртни ще го носят. И ще решават с него частни проблеми по свое усмотрение. Много често на четири очи "ти" и "аз".
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Дек 14, 2012 12:16 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Хаха, Здрав, това се нарича вадене на цитат от контекста бе  . Най-вероятно не си го дочел де. Но Зейфод просто казваше, че спира да чете като почне мрънкането от тоя тип дето човек го знае какво ще е преди мрънкарят да го е доизмислил, Рек и той се обади в тоя смисъл. Не във връзка с оръжията  . Ако аз съм дочел правино де... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Дек 14, 2012 12:24 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе да не намесваме Хитлер, относно Англия ако тя не беше обявила война той нямаше да им обяви поне докато не се оправи със Сталин. А относно Сталин, много на кантар е била работата, може би ако е бил слушал повече генералите си е щял да има шанс дори и така, а да не забравяме че почти един месец почиват и в това време идва дъждът, отделно късмета не е бил много на тяхна страна. Като бойна машина това което е имала Германия тогава е било без аналог, великобритания също е нямала шанс да устои много, да не говорим че ако доставките от САЩ бяха спрели са си били заминали за нула време, а това е било много близко да се случи. Не подценявам и тактиката на Сталин де, без него изхода от войната според мен щеше да е ясен, ама без него САЩ сигурно никога нямаше да се включат па и 3 Пърл Харбърта да се бяха случили.
|
| Пет Дек 14, 2012 5:54 am |
|
 |
|
zaphod
|
не знам защо си цитирал точно това, но ше ти отговоря на въпроса, по-скоро заради останалите участници. най-общо носенето на оръжие ще изкара от обръщение хората забъркващи се в неприятности. вярно че покрай тях ще си заминат и много добри хора, но основното правило на качествената продукция е "по-добре да изхвърлим 10 здрави изделия, отколкото да пропуснем едно дефектно". в случая ще е по-скоро 50/50, което е добра сделка. разбира се нивата на убийствата ще скочат, няма как. но някак несериозно звучи това като аргумент, на фона на 1000дата убити годишно само заради едното удобството което ни дават автомобилите. с една дума за декадентското удобство можем да жертваме хора, а за качеството не може? това вече не е просто разлика във ценностите, а чиста глупост. разбирам човек да възвеличава човешкия живот, какво да правим, такива са ценностите му, но да възвеличава живота и да защитава автомобилите.... тука вече логиката се губи.
|
| Пет Дек 14, 2012 10:16 am |
|
 |
|
nik
|
добре, ако хората са изделия, и решим да жертваме, обир на банка, или магазин или нещо друго, 10 бандита и 2ма заложника, както казваш изгодна сделка, жертваме заложниците и избиваме всички на куп, 10 дефектни изделия и 2 жертви въпроси: 1.кой ще вземе решението за жертването на 2-те добри изделия 2.ако двете изделия са майка и дете, мъжа ще има ли думата или не? 3.това универсално правило ли ще е и винаги ли ще се спазва или само когато са замесени непознати за нас хора 4.кой ще решава кога наистина е нападение, а не разчистване на сметки с конкуренцията например
Последна промяна nik на Пет Дек 14, 2012 10:58 am, променена общо 1 път
|
| Пет Дек 14, 2012 10:51 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 |  |  |  | tgi написа: Хаха, Здрав, това се нарича вадене на цитат от контекста бе  . Най-вероятно не си го дочел де. Но Зейфод просто казваше, че спира да чете като почне мрънкането от тоя тип дето човек го знае какво ще е преди мрънкарят да го е доизмислил, Рек и той се обади в тоя смисъл. Не във връзка с оръжията  . Ако аз съм дочел правино де...  |  |  |  |  |
Ми то като гледам такъв е стила на зейфода. А пък ти tgi, много мъдър негов тълкувател се извъди. Сигурно и той толкова не влага в постовете си. От темата все прескача до някакви минали разговори с толерасти, бабички и прочие. Разбира се ти някак това го съшиваш към контекста. Ей на виж го в последния му пост от къде накъде вмъква автомобилите. Оръжието не убива косвено като автомобилите, ножиците и другите инструменти които също могат да убиват, то е направено за да се използва за убиване. Но оръжието е инструмент точно за убиване. Съгласен съм да се употребява оръжие във всяка ситуация в която отсрещния очаква да извадиш оръжие срещу него - това е при война, при полицейска акция срещу въоръжен престъпник, защита на дома също... Но либерализирането както винаги ще доведе до извращения, като тези дето мине не мине ден и четем, че се случват в Ю.Ес.Ей. Човека е агресивно същество това е заложено в природата ни, но с оръжието човека става един вид, да го кажем - киборг. Има техническа придобивка, която свръхзасилва дадени способности. Същото е горе-долу и с автомобилите. Те също ни правят постепенно да приличаме на киборзи. Но киборзи които могат да пътуват надалеч, а не киборзи чието предназначение е единствено да могат да те гръмнат от разстояние. Жалко zaphod че единственото което антитолерастията може да ти даде е игнорирането. Да извадиш гнилата ябълка от коша и толкоз. Междувпрочем плодовете загниват заради микроорганизми по тях. Загниват и хубави плодове. Даже тези дето не гният са много съмнителни. Това че гният няма праволинейна връзка с ценността им. Да не припомням оня лаф за мушмулата. 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Дек 14, 2012 10:58 am |
|
 |
|
tgi
|
Това за мушмулите не го знам - или поне не се сещам...
А то едно от първите неща които човек е направил е да вземе камък за да го ползва като оръжие, оттам е тръгнало вчовечаването ни.
Оръжието е опасно нещо но то и ножовете са такива и вилиците и те (можеш да извадиш нечие око без особено усилие) и т.н.
Тръгне ли обществото да замества за способността на индивида да носи отговорност за постъпките си отиде тя.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Дек 14, 2012 11:30 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Обществото затова е общество, за да изема отговорности от индивида и да му вменява задължения.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 14, 2012 11:40 am |
|
 |
|
tgi
|
А бе Цецо откъде сътвори тая мъдрост сега  . Все си мислех, че смисълът на обществото е да позволи специализация на разните хора в разни дейности и така да има изгода за всички, ама ей го какво било, да отнема отговорността за личните постъпки било създадено  . Че няма какво да бъде казано смислено в защита на тезата за ограничаване правата на индивида е ясно. Ама поне мислете преди да поствате, чак такива глупости...
|
| Пет Дек 14, 2012 12:01 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И за да функционира в тази си същност обществото е създало държавата. Само че, какво правим когато имаме разпаднало се общество, с изместена или въобще не съществуваща ценностна система и нефункционираща държава? Не е ли оставен тогава индивида да се оправя сам, както намери за нему удобно? Не трябва ли и в тази светлина да се разглежда въпроса за притежаването на оръжие и завишеното право на самоотбрана? И не поставят ли рестриктивните мерки в тази посока от страна на държавата нейните обикновени граждани в подчинено положение на престъпния контингент? А може би това е целта???
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Дек 14, 2012 12:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Стига с тая глупава теза, че престъпниците и сега имали оръжие. Да имат едрите престъпници. И малка, част от дребни. Ама малка част.
Явно имаме различни дефиниции за престъпен контингент. Аз все си мисля, че битовата престъпност на тоя етап не притежава огнестрелно оръжие, поне в голямата си част. Или аз със такава се сблъсквам, може би живея някъде другаде.
В момента бандитите, с които нормалните хора се сблъскват ежедневно не са въоражени. Това е бакшиша темерут, който те засича на улицата и скача на бой. Това е келеша в рейса, който пиян търси с кого да се сбие. Това е тълпата келеши вечер пред дискотеката. Това е мангала на село дето краде кокошките на баба ти.
Искаш да въоражиш тези хора? Е ще въоражиш и себе си, ама какво от това?
Факт е - в БГ сравнително рядко се стреля по улиците. Когато това става, обикновенно е разчистване на сметки в едрия ъндърграунд. Дребната престъпност не стреля. Не разбирам защо искате това да се промени?
Всъщност знам, малцина от вас тук са държали оръжие в реална конфликтна ситуация. Малцина от вас са насочвали оръжие срещу човек. А вероятно още по-малко са виждали зареден пистолет откъм дулото на няколко сантиметра от лицето си... Да не ви се случва, но подозирам, че като гръмне пистолета, ще си промените възгледите. Ако сте от правилната страна де...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 14, 2012 12:35 pm |
|
|