Отговори на тема  [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Следваща
Лично оръжие - дискусия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лично оръжие - дискусия
Абе ти детото от малко с нацистки маршове ли ще го приспиваш?

Чет Дек 13, 2012 1:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Гледай реално на нещата - ако Хитлер не беше направил глупостта да напада Сталин, ти щеше също да го приспиваш. :)

Чет Дек 13, 2012 1:58 pm
Профил
Аватар

Е на тоя свят нещата понякога се случват и в добра посока... Или поне такава, която ми допада. Пък и много можем да спорим, дали доказано изкукуригалия към края на войната Хитлер би могъл да удържи дълго властта. Все пак да разчиташ да воюваш срещу половината свят, подкрепен от един жабар и един японец... при все, че не си с всичкия си... Наполеон не е успял при доста по благоприятни логистични условия, а като военен и тактик е бил много нива над Хитлер. Всъщност Хитлер е бил една харизматична фигура, нищо друго. Просто е уцелил момента и подходящата нация. Като тактик е бил кръгла нула, войната са я водели хората около него и въпреки него.

Ти и Зейвофода сте известни с крайните си възгледи, ама все си мислех, че едно дете, някак си ще му придаде малко по-човешки облик... ама дано, ама надали.. :)

Чет Дек 13, 2012 2:08 pm
Профил ICQ
Аватар

zaphod написа:
здрав, никога не съм чул нещо умно от тебе, изненадай ме поне веднъж

Ха, Ха... с толерастки камъни ли ще ме целиш.
Чакай ти, може и да стане, някой ден да пиша тук за да те изненадвам с умни неща.

Чет Дек 13, 2012 2:29 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
zaphod написа:
всеки човек е различно ценен, така както ясяка ягодка е различно ценна, и има такива с отрицателна цена, които премахнати от щайгата вдигат цената и, така има и хора, които извадени от обществото биха вдигнали цената му.

Добре бе манго, евалата. :) Колко време ти трябваше да го измислиш това? :)
Все пак, гнилата ягодка си има цена, например в качеството си на тор или храна за прасетата. По същия начин гнилия индивид все още може да служи на обществото, например в урановите мини или в медицинските лаборатории.

така е. нарочно дадох тоя пример, за да натъртя че не гледам цената на ягодката сама по себе си (която е винаги положителна), а само влиянието и върху групата. ако трябва да говорим научно, едното е статична, другото динамична цена.
все пак, да не забравяме че тия политикански дискусии се въртят около обществото, а не около индивида. затова аргументи "тебе хубаво ли ще ти е ако" ги подминавам без да чета нататък.

Чет Дек 13, 2012 4:22 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Е на тоя свят нещата понякога се случват и в добра посока... Или поне такава, която ми допада. Пък и много можем да спорим, дали доказано изкукуригалия към края на войната Хитлер би могъл да удържи дълго властта. Все пак да разчиташ да воюваш срещу половината свят, подкрепен от един жабар и един японец... при все, че не си с всичкия си... Наполеон не е успял при доста по благоприятни логистични условия, а като военен и тактик е бил много нива над Хитлер. Всъщност Хитлер е бил една харизматична фигура, нищо друго. Просто е уцелил момента и подходящата нация. Като тактик е бил кръгла нула, войната са я водели хората около него и въпреки него.

Ти и Зейвофода сте известни с крайните си възгледи, ама все си мислех, че едно дете, някак си ще му придаде малко по-човешки облик... ама дано, ама надали.. :)

Формулата е проста, Хитлер + Сталин = си поделят света, Хитлер vs. Сталин = Хитлер губи.

Чет Дек 13, 2012 4:42 pm
Профил
Аватар

zaphod написа:
все пак, да не забравяме че тия политикански дискусии се въртят около обществото, а не около индивида. затова аргументи "тебе хубаво ли ще ти е ако" ги подминавам без да чета нататък.

За това взех да избягвам да споря за принципни проблеми, защото посредствения простосмъртен винаги смъква принципа до частен случай и следващата и последна фаза е да влязат в употреба думите "ти" и "аз", т.е. въпроса да се сведе до разискване на лични качества и отношения.
Но пък, от друга страна, като чуеш "тебе хубаво ли ще ти е ако" и отговориш "да, хубаво ще ми е", обикновено изпадат в ступор. :)

Чет Дек 13, 2012 4:49 pm
Профил

ти, аз, хубаво ли ще ти е, това са само примери ако човек иска да опише една по глобална теза, проблема е когато глобалната теза изобщо липсва, не може да казваш какво ще е добре за всички докато гледаш само от своята камбанария

Чет Дек 13, 2012 5:33 pm
Профил
Аватар

nik написа:
zaphod написа:
..... и, така има и хора, които извадени от обществото биха вдигнали цената му......

нека не бъркаме самозащита и етническо прочистване
ако съм против раздаване на оръжие, то съм ЗА изтребването на вредители, но тогава трябва само на "белите" да дават оръжие, че иначе има опасност нас да ни изтребят
всеки проблем си има минимум 2 страни

Абе nik, ти на всичкото отгоре си бил и отявлен расист. От къде си толкова сигурен, че белите са само хубави ягоди, а другите раси са само скапани ягоди. Къде видя Зайфода да пише за етническо прочистване, та се изцепи пак така :D ?. Да ти имам логиката. То и аз не харесвам черни и разни други цигани, ама никога няма да напиша такова малоумно обобщение като твоето :) .

Чет Дек 13, 2012 5:48 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Гледай реално на нещата - ако Хитлер не беше направил глупостта да напада Сталин, ти щеше също да го приспиваш. :)

Ако не са били англичаните и американците да помагат на Сталин не се знае знае ли се :D .

Чет Дек 13, 2012 5:51 pm
Профил
Аватар

nik написа:
ти, аз, хубаво ли ще ти е, това са само примери ако човек иска да опише една по глобална теза, проблема е когато глобалната теза изобщо липсва, не може да казваш какво ще е добре за всички докато гледаш само от своята камбанария

Не разбирам дали ме подкрепяш или не. :)

Чет Дек 13, 2012 6:12 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Реконструктор написа:

Ако не са били англичаните и американците да помагат на Сталин не се знае знае ли се :D .

Това не е било помощ, ами търговска транзакция. Всичко си е надлежно платено. Със злато. Обемът на тази търговия е бил символичен относително общата военна икономика на СССР и не е повлиял на хода на събитията.

Чет Дек 13, 2012 6:15 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Формулата е проста, Хитлер + Сталин = си поделят света, Хитлер vs. Сталин = Хитлер губи.

Хитлер една Британия дето му е на един кур място не можа да превземе заради водата.

Щяха да си поделят Европа и отчасти Африка. След това и двете империи щяха да се саморазпаднат от самосебе си, защото и двамата са имали силни психически отклонения към края на живота си. А и както казах и двамата са били абсолютна нула като военни тактици, а като се има предвид, че накрая са избили и опандизили най-способните си генерали, не мисля, че имаха някакъв шанс да сътворят каквото и да е стабилно. :)

В крайна сметка се е случило точно това, което е нормално да се случи.

Чет Дек 13, 2012 7:18 pm
Профил ICQ

Dimitar написа:
Абе nik, ти на всичкото отгоре си бил и отявлен расист. От къде си толкова сигурен, че белите са само хубави ягоди, а другите раси са само скапани ягоди. Къде видя Зайфода да пише за етническо прочистване, та се изцепи пак така :D ?. Да ти имам логиката. То и аз не харесвам черни и разни други цигани, ама никога няма да напиша такова малоумно обобщение като твоето :) .

забележи че "белите" е с кавички
това е същото като селянин роден и живял цял живот в центъра на София и цялата рода до девето коляно са софиянци
определението "белите" така в кавички нямам предвид цвят на кожата, а статус и принос към обществото
ех бива ли толкова елементарни неща да не ти идват на акъла :D
има много бели като снежинки дето са по цигани и от циганите....

Цитат:
така има и хора, които извадени от обществото биха вдигнали цената му.

ти това как го разбираш като се има предвид че говорим за оръжие :D какво значи да ги махнеш? на друга планета ли :D

Чет Дек 13, 2012 7:53 pm
Профил
Аватар

Ти написа:
Цитат:
нека не бъркаме самозащита и етническо прочистване

не аз и сега каквито и кавички да слагаш етническо прочистване значи само едно.
А как разбирам аз да извадиш хората от обществото - разбирам го, точно както Зейфода го написа, т.е. да ги избият, само дето не си въобразявам като теб, че развалените ягоди не са бели в кавички и още по-малко пък го свързвам с етническо прочистване. Тук на белите изгнили ягоди им викат "white trash" и те съвсем не стоят по-високо от съответния черен, жълт, червен или какъвто и да е друг боклук :) .

Чет Дек 13, 2012 8:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Следваща