|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 3:56 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Да живее боко, само така, браво, добре са го казали, работа има за всички, що камъни могат да изчукат тия шапкари и данъчни педали идея си нямате, тунела под стара планина с вилици и лъжици ще го изкопат. Не знам какво се е променило, аз имам едни спомени когато посещавах данъчна полиция има няма всяка седмица, не са ме арестували, само ме привикваха, но други познати ги арестуваха, та не знам какво е толкова ново. Ама има и друго, шапкаря ако му счупиш канчето е малко по кофти, униформен, длъждностно лице .. най-малко грижа с другите шапкари, ама на данъчния ша го изпишат и на никой няма да му мигне окото, вкл. и на разследващия полицай 
|
| Пет Дек 07, 2012 9:53 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
 Позиция по законопроекта за предучилищно образование
http://bg4family.org/index.php?id=31&fb ... bject_map={%224951461025345%22%3A438077936241204}&action_type_map={%224951461025345%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
_________________ Хайде де!
|
| Пон Дек 10, 2012 11:37 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 10, 2012 6:17 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Стар принцип от казармата: "Всяка заповед е предпоследна!" 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Дек 10, 2012 6:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
няма как, и боко човек и той цигари пуши а и забраната не е ок нито за булгартабак нито за контрабандистити а и оборотити като паднат и данъци няма. ... с две думи ни частния ни държавният им бизнес вървят.
|
| Пон Дек 10, 2012 7:25 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
може би го е решил в този момент 49:30. човека до него, дето го поглежда какво прави е премиера на ниската земя. дето не пуска цецко в шенгения. какви ли впечатления е натрупал за час и половина седене до нашия вожд?
|
| Пон Дек 10, 2012 9:40 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия http://dnes.bg/politika/2012/12/10/gerb ... ent-newestNext please! 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 11, 2012 2:20 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Вече няма нужда от терор, организиран в специални държавни структури (като ДС например) . За да се спре израстването на когото и да било, вече трябва само да се пусне доносче. Шибана държава сме, ей! И шибан народ!
|
| Вто Дек 11, 2012 8:37 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ти си млад, нямаш преки впечатления от миналото. Няма никаква разлика , да знаеш. Само дето преди всичко беше по-организирано някак си, сега е по-хаотично. То с всичко е така де, не само с доносите  Подозирам, че усмивките в края на поста на tgi са точно по тази причина 
|
| Вто Дек 11, 2012 9:43 am |
|
 |
|
Ицо
|
Дедо, къде го намери това видео И този , дето е на трибуната....жесток! Те комсомолските секретари вкарваха по-малко патос ! Забележете малко по-късно погледите на Меркел и останалите. А Майкъл Фаридж го глобиха, задето му обясняваше , че има харизма на мокър парцал и изглежда като дребен банков чиновник.
|
| Вто Дек 11, 2012 10:03 am |
|
 |
|
dan
|
По чий адрес го е казал това?
|
| Вто Дек 11, 2012 11:04 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Така ако ставаше то, един донос и готово. Като почнат такива приказки и се чудя къде съм го постнал. Или приказки как "всичко било същото", да бе. Същото като фирмите, които можеше да се регистрират преди или пътуванията през граница или доставките на адрес на неща купени по мрежата от цала Европа, съвсем същото, ей. Някои неща са дразнещо същите но не "всичко".
Очевидно има какво да се извади и за тая (в случая човекът извадил го излезе с името си но и да не беше - както с предишната - пак като има какво да излиза, излиза). Забавното е, че почнаха да ги питат отвън "как така" та да има някакво значение какво излиза, инак всичко си оставаха приказки в рамките на маалата.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
Последна промяна tgi на Вто Дек 11, 2012 12:59 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Дек 11, 2012 12:58 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Дан,Тги, То не са доноси това, просто някой с първата кандидатура направи нещата необратими. защото не само в съдийската гилдия - макар че там са най-фрапантни случаите(ако помниш разни съдийски щерки с хотели по морето и без обяснение за парите - нямало да дават оставки, защото било "морален въпрос"),по всички държавни и не само постове има много хора които не могат да обяснят имотното си състояние със документи за легални доходи и платени данъци. Едно е да получиш нива в Сусурлево например като дарение от болната сестра на баба си, съвсем друго е да кажеш, че пак от такава леля в Сусурлево си получил, два апартамента в центъра на София и хотел на морето. Да ме прощавате ама мисля, че и във форума може да се намерят доста хора, които не са декларирали доста доходи от проекти и т.н. На всякъде досега се мълчеше, и някой отчопли коричката на цирея(или засъхналото връхче на лайното) и почва да мирише и гледката не е приятна - ще се окаже че няма подходяща кандидатура из целия съдийски състав в страната, освен някой младок с още незасъхнало мастило по дипломата - то пък няма да го изберат, щото няма стаж  Дааа, и пак ще има писаници от Брюксел... Само сега някой да не вземе да каже, че това било нормално - да вземе Димитър да каже какво става в САЩ, ако те сбарат с имоти придобити от недекларирани приходи и/или неплатени данъци върху парите за имотите даже да си магистрат...  дали е морален въпрос или не, ще ти го обясняват чернилките под душа в панделата 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Дек 11, 2012 12:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, всеки се старае да си "оптимизира данъците"  на никой не му харесва да плаща данъци, още повече, че срещу това плащане няма нищо. признавам си - няколко години си внасях осигуровки ма максимума. бая кинти бяха само вноските. в един момент се наложи да вляза в болница. и се почна - за това нямаме направление, за онова се чака по каса 3 месеца, това хапче е баш за твоя случай, но не е в списъка; я пусни едно даренийце, че да ти обърнем повече внимание... няколко бонки заминаха за десетина дена. първата ми работа, като излязох е да се обадя на счетоводителя и да му кажа да се осигурявам на минимума. така и така нищо не се ползва от касата, поне да ограничим щетите на законния минимум. а ако ще трябва да се надявам на пенсия... фонда "и аз съм човек" ми се видя много по-добре управляван в случая с магистратите (и другите лейки) проблема не е толкова в криенето на данъци. те, ако можеха, щяха да си ги платят сигурно. проблема е, че въпросните доходи са от търговия с влияние. ще решим еди-кое-си дело в полза на този, който си плати повече. и колкото по-високо е нивото, толкова по-голямо е числото. тези пачки обаче няма да донесат никакво удоволствие на получилия ги, ако си седят в буркана. затова трябва да се преперат през някаква схема - дарение, имот, нива, хотел, офшорка, консултации - начини бол. проблема е, че това вече е пране на пари в организирана престъпна група (майка, син, дъщеря). и още по-голя проблем е, когато го прави прокурор.
|
| Вто Дек 11, 2012 1:35 pm |
|
 |
|
Ицо
|
По адрес на този , който е на трибуната в посочения от Дедо момент: 49.30. Но преди време, може би година. Защо, и други ли ти се струват подходящи за това определение?
|
| Вто Дек 11, 2012 1:48 pm |
|
|