| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Не, с една е. Значи става дума за друго нещо.
|
| Нед Ное 13, 2005 11:56 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Едно и също е. Разлика в изпълнението.
Никола: Колко му искат на тоя MT? И какво му е предимството спрямо риглера? Т.е коя среда/среди го поддържат това нещо?
Щото все пак риглера са поне три: тривиално GCC, Крос и IAR (с главоболия).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 14, 2005 12:09 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Всички го поддържат. Гледаи за J-Link, това е клонинг. Искат му там 70$ което е много добре в сравнение с солената цена на J-Link.
Wiggler e източник на главоболия,особенно ако ти е бърза машината. А и не работи с IAR и Кiel
|
| Пон Ное 14, 2005 12:20 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Keil поддържа ли J-Link? Cross-a? A metrowerks-a?
Тоя техния клонинг по USB ли е?
По принцип 70$ са прилична цена ако е за в къщи. Това което ми притеснява е че после май не мога да го ползвам с GCC и оттам отивам на вариант да се пазарува скъп компилатор когато става дума за нещо не в къщи. А тогава цената на дебъгера ми е през оная работа, като се има предвид колко струва Keil-a!
Сега погледнах на страниците на Keil и IAR. Първите предлага ULINK (1MHz), а вторите JLINK(8Mhz). Нещо не ми изглеждат съвместими платформите.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 14, 2005 12:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз простите JTAG2PPI ги правя с 2 схеми 125 125 щото имат по-добри изходни характеристики от 244 две - заради нивата. PPI е на 5V, а чипа (в общия случай) не е задължително RC групи на теловете към чипа (50 ома / 100pF) другото е въпрос на пининг
но с 21хх още не съм борил нищо
никола, прати някакъв линк за този М-JTAG
|
| Пон Ное 14, 2005 1:01 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Нямат страница. Гледаи за J-Link.
J-Link се е утвърдил като стандартния JTAG за ARM и го поддържат всички
|
| Пон Ное 14, 2005 1:24 pm |
|
 |
|
Цецо
|
E доколкото виждам J-LINK се води собственост на Segger. Не изглежда зле. Ако мислиш че това нещо е пълен аналог на оригинала, пък да взема един? Какъв му е проблема на руснака с доставката. Да го пусне по Fedex. Виж тука незнам с тъпите митничари как ще се оправим, особенно ако е повече от една бройка.
|
| Пон Ное 14, 2005 2:36 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Предполагам че не му се занимава за една броика да се разправя. Те и така му се продават в Русия. А за работата не съм срещал по форумите оплаквания от несъвместимост. Изкарва си човека обновления на фирмуера,маи се кани и да прави поддръжка и на други платфирми.
Батето обеща да пита в Електронинвест дали няма да се хванат да го доставят така и така внасят разни работи от Русия.
А за митничарите не знам,никога не съм се разправял с такива неща. То да се съберем някоилко мераклии все ще се измисли как да ни ги прати човека.
|
| Пон Ное 14, 2005 3:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Брой ме ЗА, ако решиш да поръчваш.
|
| Пон Ное 14, 2005 5:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Добре де а j-link-овете на segger и IAR, доста си мязат за външен вид. Само разлика в цветовете вижда. Дали не са едни и същи? Както и да е, цената на сеггера е прекалена. IAR-ския викаш 200$. Къде я видя тая цена? Щото те IAR цени на сайта не дават. Иначе дистрибутор на TI е Акерман (IAR e офииалния девелопмент партньор на TI), ама те си падат малко главорези.
А тоя руснак, какъв му е проблема да сложи две платки в един fedex и да ги пусне. Ще си платим разходите, ако иска и таксито до пощата ще му платя.
А да знаеш цената на IAR за АРМ случайно.
|
| Пон Ное 21, 2005 10:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Цени на IAR за развойно бордове и хардуер имаше в електронни магазини из интернет, а иначе на мен си ми пратих аоферта , някъде я бях писал, лоша работа .. и 3 пъти ми с еобаждаха да питат дали съм решил да си го купя ....
|
| Пон Ное 21, 2005 10:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е кажи нещо ориентировъчно де. Workshopa колко иде?
|
| Пон Ное 21, 2005 2:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Кольо, на руснаците това ли им е JTAG-a?
http://www.mt-system.ru/price.search.mt?keyword=MT-Link&type=2&size=50
Не може ли направо да си контактуваме с тая фирма? Като са фирма, белким ги навием да пуснат един Fedex, за две бройки, така или иначе си плащаме.
|
| Сря Ное 23, 2005 11:04 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Да.
|
| Сря Ное 23, 2005 12:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
как си с руския? Щото мен с граматика и писане хич ме няма.
|
| Сря Ное 23, 2005 1:10 pm |
|
|