|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 8:24 pm
Самсунг губи делото срещу Епъл...
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
 Re: Самсунг губи делото срещу Епъл...
Из мрежата намерих следния диалог: - How many computers are on board a 2010 Mercedes-Benz S550? - The vehicle has 53 control units. Представям си каква мъка ги тресе потребителите на тези коли, за това, че нямат достъп до фърмуера на тези 53 контролера и че не могат да прекомпилират сорсовете с други параметри... И че изобщо, това са едни 53 черни кутии... Сигурно пътуването с такава кола е много мъчително изживяване.  Обратно при смартфоните: > Introducing Samsung GALAXY S III - A Day in the Life ... ъф а регюлър хепи фемили. Как може тези хора да изглеждат толкова щастливи, когато правят файлов трансфер без използването на команден ред и оторизация с два метра парола? Някакви лигавщини с допиране на апаратите гръб в гръб. Ееех, къде отиде романтиката на терминала и на FTP-то... И това ми ти устройство било потомък на Linux... Изврати се света... 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Дек 02, 2012 11:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
верно е а в големите баварци даже опъвали оптика, за да може да качат за разумно време на конвейра всичките му фърмуери. не е нужна по време на работа, а само за първоначално програмиране. и това е верно
|
| Нед Дек 02, 2012 11:53 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 |  |  |  | Private написа: .... Сигурно пътуването с такава кола е много мъчително изживяване.  ... Как може тези хора да изглеждат толкова щастливи, когато правят файлов трансфер без използването на команден ред и оторизация с два метра парола? ... |  |  |  |  |
"Тези хора" са щастливи да не знаят нищо за това което е вътре, разбира се. И аз не се интересувам от точния диаметър на буталата в двигателя на возилото, което ползвам. И както аз нямам мнение за споделяне във връзка с диаметъра и избора на материали за буталата, "тези хора" нямат мнение за споделяне във връзка с вътрешността на техниката като това, което цитираш. Такова имат малцината като тия които си комуникираме тук и правим нещата вътре в тия шарении, които "тези хора" щастливо ползват.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 03, 2012 12:40 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Мдаа... като си помисли човек че живота му при 200км/ч зависи от няколко платки с фърмуер, писан от пакистански контрактори и... CAN-bus... то си е страшничко има в щатите едни... амиш май се казваха. едва ли имат такива проблеми. чак да им завиди човек понякога 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Дек 03, 2012 1:15 am |
|
 |
|
Private
|
Плащаш заради собствения си избор, а не си длъжен. Вместо Mercedes Vito/Viano, си купуваш Tata Nano или UAZ Hunter. И когато всички клиенти направят като теб, кожодерите с 53-те контролера юнашки ще се фанат за палците. 
|
| Пон Дек 03, 2012 1:20 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12767 Местоположение: София
|
Замислих се, гюм е една или две иконки за надин се пишеше? 
|
| Пон Дек 03, 2012 2:11 am |
|
 |
|
Private
|
Да бе, за вторични... Концепцията трябва да се промени генерално. Сега са модерни и по-скъпи "органик" храните, без улучшайзеры (E-та). Като на баба доматите, като на дедо бахура и т.н. Трябва тези возила да се промотират по същия начин: Тряс цена два пъти над електронизираните и народът ще се избие за бижутата. 
|
| Пон Дек 03, 2012 8:38 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Последния път като си купувах кола, един от критериите беше ECU-то да е от вид, за който имам кабел и софтуер да ръчкам 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 03, 2012 11:48 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
И колко пъти го ръчна и ако си го ръчкал какво реално постигна  ?
|
| Пон Дек 03, 2012 5:12 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
Ми то според мен си е за кеф . А за постигане на нещо аз лично успях да постигна - Надух бъгавите аербеци строших едновременно с това дисплея на лаптопа и имах синина на бузата Ама си е кеф да ръчкаш нещо .
|
| Пон Дек 03, 2012 5:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами бая. 50% отгоре.  Не само със софтуер естествено. Нямам време достатъчно, иначе ме влече и ми е интересно, ще счупя колата гаранция.  Ама аз съм далеч от понятието средностатистчески потребител.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пон Дек 03, 2012 6:16 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Дек 03, 2012 6:11 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Добре де, какви коли карат по Африки, Сибир и т.н.? Какво ECU какво бъркане, ако се спече нещо и спре... Ползват ли за такива ситуации возила с ала WWII електросистеми с идея да можеш връзвайки жици и т.н. да се оправиш някак сред пустошите? Ясно, че модерните системи са по принцип по-надеждни и вероятността от скапване е по-малка но пък залогът е прекалено голям та какво правят хората за тия случаи?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 03, 2012 6:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, какво е това "50% отгоре" - конски сили ли?
|
| Пон Дек 03, 2012 6:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Коне. Ама излъгах, сега си погледнах графиките - 44%.
Като си има човек муха под капата....
|
| Пон Дек 03, 2012 6:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Това не може да си го направил само с ръчкане по таблиците в еку-то. Освен ако не е някоя много специална нафтова турбо печка, ама пак се съмнявам, а и не виждам каквая ти е практическата полза от това  .
|
| Пон Дек 03, 2012 7:06 pm |
|
|