Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Dev.board за AT91SAM7S32 - ARM7 TDMI на Atmel 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
То на такъв процесор трябва да му се закачи и външна рам и флаш. Да е пълен развоя.
Хищник ти ли ще се заемеш или аз да го хващам другата седмица?

Пон Ное 21, 2005 9:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мен лично не ми е необходима, но не възразявам, даже е по добре, че знае ли човек. Ама не го знам дали може да управлява. Макар че при толкоз краци...

Пон Ное 21, 2005 10:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ще се заема, обаче незнам още с кое, батето има и той иска да дроби нещо, a по принцип темата ми беше специално за този процесор :) Както Brainstorm спомена, за развой ползваме и по-евтин процесор щото има голяма вероятност да го цъфнем, пък все пак сме бедни момчета, студенти и двамата, не се хвърляме на развойни платки по $100, щото от тия руските Юност-и дето ми губят времето едва ли ще ги искарам скоро :D , а освен всичко си мисля, че развойната ми платка не отстъпва по нищо на някоя "маркова" 8)

Пон Ное 21, 2005 11:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ух трябваше да синхронизираме какво да се поръчва. Поръчах от 2 различни имена и едната ми поръчка е хванала,пратили са ми пратката по федекс.
TMS470R1A128PZ
и
TMS470R1B768PGE

Вто Ное 22, 2005 3:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
А на мен ми даде, че съм прекалил с поръчките за последните 6 месеца. Не че не вярно де.

Днес ще организирам някой колега да видим какъв ще е резултата.

Вто Ное 22, 2005 10:29 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Predator_MF написа:
... а освен всичко си мисля, че развойната ми платка не отстъпва по нищо на някоя "маркова" 8)

е не вярвам да я направиш четирислойна но......

Може евентуално като стане нещо да ме пишете и мене.

Вто Ное 22, 2005 2:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
TheHungry написа:
е не вярвам да я направиш четирислойна но......

Май ме подценяваш, или май не си прочел че платките не ги правя в домашни условия (от 16 годишен насам).

Чет Дек 01, 2005 1:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не те подценявам , по скоро цената за единични бройки на многослойни ( > 2 ) платки е доста висока и не съм сигурен дали си заслужава усилието, но ако я докараш на добра цена може да ме пишеш и мене .

P.S
пък де да знам може там в Русе да имаш познати по платкарите и да ти я направят евтино :).

Чет Дек 01, 2005 2:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Малко позабравена тема, но да поизровя от архива - след толкова голямо забавяне ми остана време да почна с ARM7 по-сериозно, ето как изглежда платката :)
Софта го мятам на IAR и Eclipse, JTAG-а е от Balkana - http://www.embedded-bg.com/products/uni ... unicab.htm , захранването на платката и JTAG се взема от USB, може и с външно.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: AT91SAM7S32 dev.board
testpic2.jpg
testpic2.jpg [ 67.86 KiB | Прегледано 4843 пъти ]
Съб Юли 29, 2006 7:20 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Яка е въпреки кофти снимката. Колко пари я продаваш. Не конкретно таз. :?

Сря Авг 02, 2006 12:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
В момента не мога да ти кажа конкретна цена на платката, сборно в елементи ми излезе към ~35-40лв, а самата платка по единично излиза доста скъпа, може би ако има 5-6 желаещи цената може да се смъкне. Освен това като чертах схемата се водех по основните неща които знаех за тоя контролер, но сега се оказва, че на 2-3 места би било добре да се добавят куплунзи и джъмпери, така че една корекция от моя страна няма да е зле. Друго нещо е, че наистина се чувствам леко прецакан с тоя FT232 дето го сложих там, можеше да сложа AT91SAM7S64 с вградено USB, щеше да ми е на същата цена като сега...жалко че когато замислях платката още нямаше кой да ги доставя в BG. Ако има и други желаещи за такава развойна платка, може при следващото ми пускане на платки да включа и няколко развойни :)

PS: Още не съм изпробвал всички периферии, от долната страна на платката има цокъл за MMC карта, там на снимката най-долу в ляво има и IrDA приемник (който между впрочем забелязвам на снимката че е светнат :D , вероятно ще трябва да добавя един pull-down резистор), ще потествам още докато се убедя че платката е добра за начинаещи

Сря Авг 02, 2006 2:40 am
Профил

Мнение 
Atmel-ските чаркове, като се поръчат през Комет от Фарнел стават на съвсем прилични цени, като се мине количеството от 10 броя;
Преди време поръчвах 10 броя AT91SAM7S64 - излязоха на 14лв/брой с ДДС-то. Сега гледам са спаднали още малко - може би ще излязат към 12-13 с ДДС за 10 броя

Сря Авг 02, 2006 9:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Преди седмица поръчах още два SAM7S32, излязоха по 10лв. разликата излиза 4-5лв за USB и два пъти повече ресурси, но вече съм почнал, няма как :) Следващата платка вероятно ще е с по здрав ARM, така или иначе и тоя ARM не е никак лесен

Сря Авг 02, 2006 1:59 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
В началото на идната седмица във Футурел ще има AT91SAM7S64, на цена 11лв (с ДДС) за 10+ бр.

Чет Авг 03, 2006 3:37 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3