Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
къде отиде свободата на словото 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: къде отиде свободата на словото
Цитат:
Май вече им мина мерака да ходят да се месят къде ли не.

Не знам колко им е минал мерака, но САЩ имат войска в около 150 страни по света плюс всички подводници и самолетоносачни групи, дето щъкат нонстоп. Ако ме питаш мен това е супер много, още повече, че тая войска не е по всичките тия страни, защото са част от някаква империя. Например в Германия има 52хиляди войника. От кой пазим Германия, щото тя едва ли е част от САЩ и на всичкото отгоре да не може да се пази сама. И ако пък наистина трябва да ги пазим, защо не си плащат за това. Каква ми е далаверата на мен като данъкоплатец, че имаме толкова войска в Германия, какво печели САЩ от това? Ако е толкова лошо американците да са на всякъде по света, тогава защо Германия ни търпи и защо не може или пък не иска да се оправя без САЩ, както са го правили преди да ги има САЩ или даже до преди само 70 години?
Та май ще е по-удачно да го зададеш твоя въпрос на германците, защото и аз не мога да си обясня какво точно прави американската войска там :) . Какво прави войската (от по 9000 човека) в Англия и Италия, в Япония също 35 хиляди и т.н. и т.н. - от кой пазим и тях и защо търпят лошите американски войски? Ето ти тук списъка, ако те интерисува:
http://siadapp.dmdc.osd.mil/personnel/M ... st1012.pdf

Чет Ное 29, 2012 8:31 pm
Профил
Аватар

А бе кого и от кого пазят не знаем и едва ли ни е писано да знаем, но едва ли са толкова
загубени тия дето ги решават тия неща.
Най-вероятно е взаимна изгода, за щатите е добре да има мир та да върви търговията
по света, за германци и т.н. също - и сделката сигурно е разумна. А и руснаците не
са отишли особено надалеко отвъд Урал та да не ги мислят, приказките са едно
противостоенето - съвсем друго.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Ное 29, 2012 8:41 pm
Профил WWW
Аватар

На мен това ми е ясно, че има изгоди и затова не се опитвам да мисля (или по-скоро да не си ги слагам на сърцето) за такива неща, особено дето не зависят от мен. Просто исках да покажа, че явно САЩ като се бъркат наляво-надясно по света и това има изгода за още доста народ, не само за тях 8) .

Чет Ное 29, 2012 9:49 pm
Профил

Ако ЕС бяха мъже на място , щяха да изритат американците и да си направят собствена армия. Ама не са!
Да вземат пример от "Варшавския договор". :D Затова американците се мотат тука, защото още им държи влага... от СОЦ-а. :D

Чет Ное 29, 2012 11:51 pm
Профил
Аватар

@Dimitar,
Мисля, че и друг път съм ти го казвал - американските войски в Германия и Япония не ги пазят от някого, а от самите тях си и САЩ от тях. Историята от последните няколко века показва ясно от къде тръгват големите и световните войни. А и руснаците никак не са за подценяване! Ако в края на втората световна война американците не ги бяха изпреварили с атомната бомба, щеше да им се наложи да се върнат отново през Ламанша.

Пет Ное 30, 2012 12:38 am
Профил WWW
Аватар

Демек последно, че вече взех да се обърквам - трябва ли му на света САЩ като световен полицай или не му трябва :)? Относно бомбата - аз все си мисля, че ако САЩ не я бяха направили, руснаците също нямаше да я направят сами :) .

Пет Ное 30, 2012 1:05 am
Профил
Аватар

вярно е че част от американските войски в европа са наследство от всв, и после са с продължен мандат заради студената война. но и те са си част от стъкления похлупак. най-важната част обаче е холивуд. без филми като междузвездни войни, аватар и подобни, хората по целия свят щяха да бъдат други. в момента като чуят "бунтовник" всички се насират от симпатия и се надпреварват да помагат. а дори и най-агресивните правителства им се струва безумна идея да започнат завоевателна война. убеден съм, дължим това най-вече на холивуд, и в по-малка степен на официалната пропаганда. е, садам явно не е гледал много холивудски филми и завладя кувейт, но видехте какво стана. а има апетитни хапки като дания, където хората са толкова напред с толерастията, че ако влезе войска няма да окажат никаква съпротива. но никой не ги напада. щатите пазят овчедушите интелектуалци с войска, но най-вече ги пазят с холивуд.

Пет Ное 30, 2012 8:17 am
Профил
Аватар

zaphod написа:
убеден съм, дължим това най-вече на холивуд, и в по-малка степен на официалната пропаганда.

Ако трябва да бъдем по-точни, голяма част от Холивуд е глашатай на официалната и не толкова официална пропаганда.

Пет Ное 30, 2012 9:05 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3