Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Тия тук затвориха май пощата за DX, ebay и подобни 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Тия тук затвориха май пощата за DX, ebay и подобни
Ами дано наистина да са потръгнали, за мене още няма нищо.

От 1993-та насам само един пакет се беше губил - от Германия, тукашните ченгета/пощи,
два DAC-а от Максим бяха. Един чичо в пощите като се оплаквах ме накара да го чакам
половин час да "проверявал" (на кафе в съседната стая) за да дойде да ми каже с много
желание да ме убеди, че пакетът не бил влизал в БГ.

И така само това досега, докато запекоха пощите преди 2-3 месеца и 3-4 (5?) дребни пакета просто
не идват.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Ное 22, 2012 9:50 pm
Профил WWW

Проблема не е в нашия телевизор - китайците се мърдосват! :x
Януари бях поръчал една джаджа дето уж в наличност и се пращала за 4 дена. Дойде след 3 месеца , като на кутийката имаше печат на производителя с дата след моята заявка.
Иначе на 5.10 поръчах ТВ флашка и дойде за 40 дена - това от DX c CN поща. Даже писали само 8$ и спестих ДДС-то.

Чет Ное 22, 2012 10:04 pm
Профил

За да съм сигурен, че съм направил всичко възможно от моя страна си платих за пощенска кутия.
От 27.09.2012 до днес 23.11.2012 имам поръчани 33 предмета, последната поръчка е на 17.11.2012.
От тези 33 предмета до сега са още не са пристигнали 9. Един графичен LCD и един 2х16 LCD дисплей са счупени. Явно жената с печата са се е уляла.
3 пратки платени на 03.10.2012 пристигнаха днес = 51 дена.
Няколко пратки са с номер за проследяване:
Платена на 27.09.2012 - каца в София 29 Oct 2012 11:33:00
Платена на 05.10.2012 - каца в София 06 Nov 2012 16:48:00
Платена на 15.10.2012 - каца в София 08 Nov 2012 11:37:00
Платена на 26.10.2012 - каца в София 19 Nov 2012 13:04:00
Платена на 01.11.2012 - каца в София 13 Nov 2012 12:48:00 - това ме изненада колко бързо пристигна.

Пет Ное 23, 2012 6:55 pm
Профил

Те това - http://www.ebay.com/itm/USB-RS232-TTL-PL2303HX-Auto-Converter-Module-Converter-Adapter-5V-3-3V-Output-/230834035720 - 5 бр.
в писмо, по обикновенна поща - но май не е от Хонг Конг ами от Шензен.
Поръчка на 15.10 пристигна на 23/11 (вчера) - точно бях писал на китаеца "И к'о шъ праим с'я?" ... нави се да ми върне парите или да прати наново ... явно има някакъв тракинг от тяхна страна защото ми каза че писмото е в белгийската митница и би трябвало до 5 дни да е при мен - това за безплатна доставка

Съб Ное 24, 2012 6:01 pm
Профил
Аватар

А може би китайците също имат трудности, и затова правят по-големи групажи, за да намалят разходите - безплатна доставка е , но нали все пак някой трябва да плати.

Съб Ное 24, 2012 8:19 pm
Профил

Ето това конверторче за 1.85$, като сложиш таксите към ebay, paypal, пощите, загубените/повредени пакети, заплатата на китаеца дето опакова нещата се оказва, че са даже на загуба. Единствената им печалба, е като си вземеш няколко неща и ги сложат в едно писмо. А трудностите на китайците са за това, че 1 месец преди черния петък американците са си напазарували като за световно от китайските сайтове и пощите им издишат.
palavrov това, че са ти казали че писмото е в белгийската митница са имали в предвид, че е в българската митница, но те не знаят, че е там просто предполагат. А това, че до 5 дена, ще е при тебе ... просто си купуват малко време да не се занимават с повторно изпращане/рефунд обикновено 5 дена след, като се си отчаял нещата пристигат. Рейтинг от 164006 не се прави лесно, като не изпращаш нещата.

Последна промяна ike на Съб Ное 24, 2012 10:27 pm, променена общо 1 път

Съб Ное 24, 2012 10:05 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Хм, от септември до сега имах поръчани към 40 дребни детайли и устройства от жълтите от ebay и няколко по скъпи неща по 200-300USD. Почти всичко досега е дошло, само 3 дреболии останаха да пристигнат. Интересното е че някой от пратките от един и същ търговец пристигат за 10-тина дни, други за почти месец, като всички са Free shipping. Явно зависи по какъв начин ги пращат.
И аз не мога да си обясня къде им е далаверата за неща които струват по $1.00 например и са Free shipping. Идват в едно писмо, или малко пакетче. Би трябвало пощата им да взема по няколко цента, за да могат да го продават за долар и да го пращат безплатно 8O
Или отиват с няколко чувала пакетчета всеки ден и пощата им прави големи отстъпки.

Съб Ное 24, 2012 10:13 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

tgi, имах същия проблем - неща поръчани в началото на септември не дойдоха. Две мои пратки и три на жена ми. Китайците ми върнаха парите , но се изядох понеже едната беше кутия за фотоапарата за подводно снимане и ми трябваше за началото на този месец. Е останах си само с гледането (и с изгорял гръб :) ). На място нямаше естественно за моя модел фотоапарат.

Пон Ное 26, 2012 1:17 am
Профил
Аватар

Моите не идват, нито едно от май три бяха. Септември май (да не беше август) поръчвах
първото.
Един китаец (ebay, Хонгконг) ми върна парите ($2 и нещо :D ). Друг един не съм го търсил,
той е от преди месец само някъде.
Тия от DX колкото пъти ги питам толкова пъти ми казват да почакам още седмица.

В пощата лелята като я питах има ли напоследък много питания като моето за неидващи
неща ясно какво ми отговори, "аз съм бил първият" (само тук колко се събрахме вече
представяйте си какво е в пощата).

Не съм убеден въобще, че е китайска работа. На тукашна цигания прилича, както беше
първоначалното ми предположение. Де да видим, то ще се чуе. Но ако беше нетукашна
в пощата нямаше да са толкова приготвени да лъжат.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Ное 26, 2012 1:32 am
Профил WWW
Аватар

Абе има нещо в такай. Щото сега поръчах една джиджавка от едни китайци. Като разбраха, че е за БГ ми казаха - по нормална поща фрии и ще дойде... като му дойде времето. Наближавали празниците и пощите им били претрупани и нищо не можели да гарантират. А по ДХЛ - 30$ и след 5 дни е при теб. Викам, хубаво пусни я по нормална, аз за САЩ. А щом е за САЩ, нямало да рискуват с нормални пощи... пуснаха ми я по DHL за без пари и след 3 дни беше там. Та си мисля, че в момента наистина явно при тях е лудница, а като е за БГ, съвсем отива в трета глуха пратката. И ако и в БГ се "позабавят" като нищо ще си видите пратките на дена на труда.

Пон Ное 26, 2012 1:10 pm
Профил ICQ

Тръгнаха :)
Вчера получих 2 пратки, едната от 40-на дена, другата на 50 поне.
Гледам обаче на забавилата се повече печат от Чили. Пише нещо и адрес нон валидо. Явно се е поразходила и там преди да дойде в БГ. Такова нещо не беше ми се случвало, 2-3 пратки от Англия са ми пристигали с печат от Британска колумбия - Канада...

Вто Ное 27, 2012 11:30 am
Профил

Аз имах една много забавена пратка с печат от Бразилия. :)
Явно са на принципа: Обиколи родината за да я обикнеш.

Вто Ное 27, 2012 8:50 pm
Профил

При мен пристигнаха 2 неща от преди 2-3 месеца.
Едното е с лепенка на китайските пощи/митници - минало е тяхна проверка 100%.
Тежи 5гр (40 броя микро бутони), обявена цена от $1,реална $4-5, но все пак китайците са решили да го проверят. Но дойде.
Други 2-3 още не са,но те са отписани.

Имайте предвид,че започват празниците и пощите са зверски заети там + проверките -> непонятни времена за доставка.

Сря Ное 28, 2012 12:17 am
Профил

Една от края на август още я чакам, беше кабел и батерия за фотоапарат. Дали няма някаква забрана за внос на батерии като взривоопасни?
Другите пристигат средно за 20-30 дни.
От Щатите както винаги от 10 до 14 дни(USPS), беше обявена за 20 $ и никакъв проблем. Ако не знаете тракинг номера започващи с буква L от USA се трасират само до изхода от САЩ и не виждате кога влиза у нас.

За една пратка от ибей подозирам че са виновни китайците, понеже нещата бяха толкова дребни, че можеха да ги сложат в един пакет, а китаеца казва че ги пратил в отделни пакети. едната пристигна преди седмица, а другата след 2 дни прави 45 дена.

Като се оплачете че не сте получили стоката парите се задържат от сметката на търговеца в ибей/пейпал, до решаване на случая. Ако няма налични сметката му става със знак минус.

Сря Ное 28, 2012 12:53 am
Профил
Аватар

dtmf написа:
Дали няма някаква забрана за внос на батерии като взривоопасни?

Доколкото знам, има забрана за превоз на литиеви батерии със самолет заради потенциална взривоопасност.
Може да ти ги докарат с кораб, но като гледам колко са бързи със самолет, ще им мине срока на годност, докато дойдат. :)

Сря Ное 28, 2012 9:27 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща