|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:48 pm
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Не е въпрос на навик. Светлият фон винаги измаря очите повече, разбира се и другата крайност е лоша, тъмни линии на тъмен фон. Най-доброто решение (спрямо очите) е: светли линии (но не и много ярки) на черен фон. Не съм 100% сигурен, но по мои наблюдения и по думи на заклети предмониторни животни така стоят нещата.
Скоро се повдигна темата и мога да дам един съвет на всички. НЕ СИ ПРЕУМАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!!!! Кога усетите, че присвивате поглед явно е крайно наложително да си дадете малка почивка, на мен ми помага много напискването на очите с вода. И не ползвайте капките тип "изкуствени сълзи". Много ги препоръчват при продължителна работа с монитори, но от специалисти съм чувал, че колкото и помагат толкова и вредят, а може да се развие и зависимост.
Аз лично когато купувам ПЦ, цената на монитора е два пъти по-висока от цената на ПЦ-то. Не си правя майтап. LG имат много добри у-ва при CRT-тата, но TFT си е винаги за предпочитане. Вярно че и цената е солена, но с тези очи си вадите хляба все пак. Въпроса не е за подценяване.
|
| Вто Ное 22, 2005 12:31 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Фонът ми е черен, но при Capture на екрана на Protel, XnView ми го изважда бял.
|
| Вто Ное 22, 2005 12:49 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Момчета може и 3-тона истини да казвате, но забелязахте ли , че човека дума не е написал , от както почнахте , вече 3-та страница, 3-ти,4-ти ден , ако не се лъжа.
Направо не изплашихте , ами ... човека.
|
| Вто Ное 22, 2005 2:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами едва ли е от срам, просто е видял че тука няма д ахване някой будала за клиент, при забележката ми на предния му пост ми прати ммм..... не мога да определя точно какво писъмче, по-точно РМ .... нещо недоволстваше от мнението ми и искаше да ме учи как се правят нещата 
|
| Вто Ное 22, 2005 7:03 am |
|
|